Acasa » Apa sarata » Pesti » Red Stop Light Cardinalfish Fowleria flammea

Red Stop Light Cardinalfish Fowleria flammea

fowleria-flammea Fowleria flammea

Detalii
 • Moderata
 • 113.6 Litri
 • 7.6-8.9cm
 • Sarata, 1.020 - 1.025
 • 8.2 - 8.5
 • 22.2-25.6°C
 • 8-12 °d
 • 1:2 M:F
 • Neobisnuit
 • Carnivor, hrana vie
 • 2-3 ani
 • Vestul Oceanului Pacific
 • Apogonidae

Dimorfism sexual: Sunt foarte similari insa masculul are capul mai ascutit si inotatoarea adipoasa este mai proeminenta iar femela are capul mai rotunjit si inotatoarea adipoasa este mai mica.

Inmultire: acesti pesti tropicali de apa sarata sunt unii dintre cei mai usor de imperecheat. Daca doriti sa inmultiti pestii cardinali este bine sa luati mai multi si sa sperati ca doi vor fi pereche. Daca conditiile de viata si hrana sunt corespunzatoare acestia se vor imperechea. Daca pestii s-au imperecheat veti constata ca masculul nu mai manca. Aceasta se intampla pentru ca isi tine puii in gura si ii ingrijeste pana la varsta de 20 de zile, cand ii elibereaza in acvariu. Din acest moment se pot separa si puii se pot creste artificial cu nalupi de Artemia si hrana fina pentru pui.

Ingrijire: La inceput cand ii veti aduce in acvariu pestii cardinali vor fi timizi si retrasi, vor sta mai mult ascunsi si vor iesi la suprafata apei doar pentru a se hrani. Dati-le timp, asigurati-le confortul necesar si in timp se vor obisnui si vor aparea mai des la lumina. La inceput pot fi pretentiosi si la mancare, in asa fel incat va trebui sa-i hraniti cu peste congelat, si in timp sa incercati sa introduceti si mancarea clasica pentru pesti. Daca doriti sa tineti mai multi pesti cardinali impreuna achizitionati un acvariu mai mare. daca acvariul este mic vor avea loc incidente, unele cu rezultate nu prea placute.

Hranire: Se pot hrani cu Artemia, larve de Chironomus, carne proaspata de peste, creveti tocati si alte tipuri de hrana de origine animala. Este bine sa fie hraniti cat mai divers si de mai multe ori pe zi in cantitati mai mici pentru a evita acumularea hranei neconsumatre in acvariu, care se va descompune si va modifica valorile parametrilor de calitate ai apei.

Comentarii: Sunt pesti usor de intretinut si se recomanda incepatorilor insa ei pot deveni teritoriali si agresivi si se recomanda sa fie tinuti doar in perechi.

Pesti din aceiasi familie

zoramia-leptacantha Zoramia leptacantha Longspine Cardinalfish

apogon-aureus Apogon aureus Ring-Tailed Cardinalfish

fowleria-isostigma Fowleria isostigma Fowleria Cardinalfish

pterapogon-kauderni Pterapogon kauderni Bangai Cardinalfish

vincentia-novaehollandiae Vincentia novaehollandiae Eastern gobbleguts

apogon-chrysopomus Apogon chrysopomus Spotted gill cardinalfish

sphaeramia-nematoptera Sphaeramia nematoptera Coral cardinalfish

loading
Utilizatori
Oferta acvarii
Contact

Telefon: 0765.262.525
Email: contact
Cere o oferta de pret »

Chestionar

Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?

Voteaza » Vezi toate poll-urile »
Stiati ca?

... in apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate: una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive, muschi si coada. Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante "fumigene", in care se ascunde.