Acasa » Articole » Anemonia majano

Anemonia majano

Citit de: 901 ori | Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate
anemonia-majano

Anemonia majano este o specie care se gaseste in Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific, in special in Fiji si Indonezia in apele putin adanci unde formeaza colonii dense. Genul Anemonia este un membru al familiei Actiniidae, iar acest gen cuprinde 22 de specii. 
Alte nume comune cunoscute pentru aceasta specie sunt: Majano Anemonia si Manjo Anemone.
Aceasta este formata dintr-o coloana pedala (picior) care este lipicioasa si este utilizata pentru a se atasa pe roci si disc, care este inconjurat de tentacule. Culoarea este de obicei maro- verzui ajungand pana la o nuanta de cafeniu, iar tentaculele pot fi albe sau crem. Poate creste pana la 3 cm in diametru.     
Principala diferenta dintre Anemonia majano si Aiptasia o constituie tentaculele. Tentaculele Aiptasiei sunt de obicei subtiri, in timp ce tentaculele anemonelor majano au de cele mai multe ori umflaturi la varfuri.
Aceste anemone, precum si Aiptasia sunt considerate daunatori pentru acvarii. Pot fi dificil de controlat, precum si de eliminat dintr-un acvariu.
Isi produc hrana cu ajutorul algelor simbiotice ce se gasesc in tesuturile ei, numite zooxanthellae. Ele folosesc tentaculele lor pentru a capta materile organice, care se gasesc in apa, dar urzica si alte nevertebrate din acvariu , exemplu corali. Ele mananca in general zooplancton, dar va accepta si alte produse alimentare.
Schimburile de apa de 10% la 2 saptamani sau 20% o data pe luna sunt normale, dar prezenta mai multor nutrienti in apa ii asigrua aportul necesar pentru dezvoltarea lor rapida.
Mediul recif este indicat pentru aceste anemone. Ca majoritatea anemonelor, au nevoie de piatra vie pentru a se atasa. Asigurati-va ca anemonele dumneavoastra nu plutesc in apa deoarece acestea se vor lipi de pompe.
Fiind atrase de lumina Anemonia majano se va urca pe piatra pana cand va ajunge pe partea de sus unde lumina este cea mai puternica.
Pentru un control in acvariu dumneavoastra trebuie introduse o specie de creveti Lysmata wurdemanni, dar si alte specii, cum ar fi: pestii din genul Centropyge, Pomacanthus arcuatus, Apolemichthys trimaculatus,  Apolemichthys xanthurus.

Alte articole din categoria apa sarata - pesti si nevertebrate
stichodactyla-helianthus Stichodactyla helianthus

Stichodactyla helianthus este o specie de anemona covor care se gaseste in apele de mica adancime , cuprinse intre 1 pana la 10 m adancime dar se mai intanleste si in zonele ...

Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate | Citit de: 2110 ori | Continuare articol »
stichodactyla-haddoni Stichodactyla haddoni

Stichodactyla sp. sunt cunoscute si sub numele de anemone covor, acestea sunt vietati uluitoare atat prin forma cat si prin comportament, cu toate acestea Stichodactyla sp. ...

Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate | Citit de: 2519 ori | Continuare articol »
loading
Categorii articole acvaristica
Utilizatori
Oferta acvarii
Contact

Telefon: 0765.262.525
Email: contact
Cere o oferta de pret »

Chestionar

Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?

Voteaza » Vezi toate poll-urile »
Stiati ca?

... in apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate: una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive, muschi si coada. Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante "fumigene", in care se ascunde.