Subiect: filtru de apa prea puternic?

Am un acvariu micut cumparat cu tot cu filtru intern. Acavriul este cel de aici http://www.pepika.ro/produse/21-acvaris … 200-.html, si in el tin un mascul de betta sa fac cuib. Problema este ca daca bag filtrul in priza, saracul peste e traumatizat, abia mai poate inota in apa, ca il ia curentul. Asa ca de 2 zile l-am oprit. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa il las pornit, oprit, ...?

...greu cu pestii, dar mai greu cu oamenii...

Re: filtru de apa prea puternic?

lasa-l oprit si i-ati unul mai mic sau daca ai noroc incearca la donatii!

Re: filtru de apa prea puternic?

pai daca vrei cuib nu mai baga filtru, cel mult burete cu pompa de aer, dar cu robinet montat sa dai fluxul de bule incet wink

Re: filtru de apa prea puternic?

Pai il am oprit de cand am bagat masculul, si azi sunt fericita ca a inceput sa faca si cuib. Intrebarea este...cand bag femela si pe care dintre ele sa o bag? Pe cea cu burta plina de icre (care insa e accidentata acum) sau pe cea cu dungi verticale?Sau pe amandoua:)).Si...cand stiu ca a terminat masculul de facut cuib?Sau bag femela de pe acum?

...greu cu pestii, dar mai greu cu oamenii...

Re: filtru de apa prea puternic?

asteapta sa faca cuib mare si pe urma baga femela cu dungi ca sa nu o bata iar pe cea faultata
ii obseri si daca vezi ca masculu nu are grija de cuib si prefdera sa alerge femela (sa o bata) o separi iar, dar lasa-i cel putin 3-4 ore.

6

Re: filtru de apa prea puternic?

Aceeasi problema am constatat-o si eu la pornirea pompei interne .....
Am un acvariu de 40 L  60x40x18 si o pompa interna de 100L
Pesti 4 Tetrazona Sumatran
Guppy 2 femele si 2 masculi
Sanitari 2
Dupa ce am pornit pompa am vazut saracii tetra ca "inotau in gol" ....
am oprit pompa si am vazut ca au inceput sa alerge prin acvariu ....
Apoi mi-am stors creierii si am facut o modificare la "iesirea" din pompa ....prima oara i-am pus un robinet ...dar a fost cu esec ptr ca imi arunca apa pe furtunul de aer ... . si apoi am micsorat debitul de apa  si am scos robinetul ....si am confectionat si un fel de lingurita dintr-o teava de tuberman ptr a dirija bulele si jetul de apa...si pot sa zic ca pestii mei sunt ok .....
oricum mai am de lucru la acvariu ...

7

Re: filtru de apa prea puternic?

Se rezolva foarte usor si ieftin! Se pune un burete la iesirea apei din filtru = curent 0 smile, este valabil si pt. filtrele externe.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.