Subiect: Pesti pentru inceput

As dori niste recomandari in ceea ce priveste pestii cu care as putea incepe popularea la o luna dupa pornirea setup-ului. Acvariul este plantat si are 63l. Nu am teste specializate de apa. Deocamdata in el am doar 3 melci Pomacea bridgesi si muulti melci comunitari pe care ii tot scot intr-un ritm sustinut.
As fi interesat de specii de pesti care sunt recomandate pt incepatori intr-un acvariu plantat si care sa poata conventui in bune conditii unii cu ceilalti.
Informatia este destul de risipita pe diversele topicuri si nu am reusit sa trag o concluzie.

Eheim AquaPro 60

Re: Pesti pentru inceput

parerea mea e ca ar trebuii sa incepii cu niste xipho guppy , molly ..deoarece se mentin foarte bine pentru inceput.....sunt cam cele mai rezistente specii...daca ai fii fost din brasov ti-as fii donat sa ai pentru inceput vreo 4 guppy ,4 xipho , 4 molly, si un ancistrus ceva pntr curatenie ....dar din pacate esti din galati eu tocmai am schimbat totul am trecut pe creveti ,endleri clasa n..rasbora ,etc...

3 Editat de mirceajifcu (2012-02-14 04:03)

Re: Pesti pentru inceput

Ca sa iti dai seama ca acvariul e ciclat, trebuie sa iti cumperi un test de no2 neaparat. Nu exista o perioada fixa de timp dupa care poti spune "am un acvariu ciclat", doar in urma rezultatelor obtinute cu niste teste. Nu sunt scumpe si tin destul de mult. Vei face testul de nitrati la inceput, pana e clar ca nivelul ramane acelasi si apoi il vei mai face la urmatorul setup sau din cand in cand pentru control.
Este foarte important sa te abtii sa cumperi pestii pe culori doi cate doi pana umplii acvariu. Suprapopularea este o greseala pe care o fac 90% din incepatori si de acolo incep problemele.
Dupa ce ai acvariul ciclat, poti pune, parerea mea de la neoni pana la zebre si cam tot ce are un pret mic in magazine (nu e o regula batuta in cuie, dar de obicei pestii ieftini nu sunt extraordinari de pretentiosi), important e sa ii asociezi sa se inteleaga intre ei si sa nu iei mai mult de 2-3 specii.
Pentru fundul acvariului poti cumpara ancistrusi, sanitari hoplo, cory (astia se cam tin in banc si tu nu prea ai spatiu). Sa nu te intinzi la scalari, carasi aurii, botia si alte specii care vor creste repede si acvariul tau va deveni neincapator pentru ei.
Un card de 10 neoni impreuna sau rasbora arlechini sau microrasbora si pe fund cativa cory (exista varianta cory pygmaeus, habrosus s.a. care sunt pentru acvarii mici) vor arata superb in acvariul tau.
Daca vrei neaparat sa ai pui, atunci ia ce a spus colegul mai sus.