121

Re: Acvariu 60l

Parerea mea personala este ca becurile economice nu sunt bune pentru acvariile plantate , spun asta nu din experienta personala ci din experientele altora care si-au batut capul cu aceasta problema in trecut. Din cele peste 500 de acvarii la care m-am uitat in ultimii doi ani si aratau cat de cat bine nici macar unul nu avea becuri economice , aveau ori t8 ,ori t5 , ori hqi .Fertilizantul e ok .
Incearca la urmatoarea sedinta foto sa nu mai apara si aparatul de fotografiat in imagine , stai mai departe de acvariu sau pune ceva in dreptul luminii care vine dinspre acvariu .In rest acvariul arata destul de bine avand in vedere de unde ai pornit... :fok

Re: Acvariu 60l

Revin cu un nou update.Frunzele plantelor au revenit la normal, au o crestere rapida si elodea intr-o saptamana a dat 4 pui noi care in cateva zile au crescut destul de frumos , fertilizantul da rezultate.Am mai plantat o parte din plantele plutitoare si dus o teava de la filtrul intern ca sa nu mai fie curentul asa mare in acvariu (pestii stateau doar in jumatatea dreapta).Pana la urma cred ca voi lasa in acvariu si filtrul intern si buretele bolborositor cu pompa de aer pentru o filtrare mai buna.Astept niste pareri big_smile.

123

Re: Acvariu 60l

Agitatia apei fie prin curenti de suprafata puternici fie prin bolborosirea oxigenului ajuta in procesele de oxidare a substantelor din apa. Le accelereaza. Fertilizantii micro sunt substante cu legaturi chimice slabe. Odata acele legaturi desfacute substanta nu mai poate fi asimilata de catre planta.

Sunt sigur ca mai sunt si alte substante influentate de prezenta oxigenului in apa dar cunostintele mele sunt limitate. Asteapta si alte raspunsuri mai avizate.

124 Editat de MariusMinu (2012-02-27 01:12)

Re: Acvariu 60l

Deci renunta la pompa de aer , valul facut de filtru este suficient . Si lumina ce spui ,ai mai luat inca un neon?

125 Editat de Andrei Cristian (2012-03-03 13:51)

Re: Acvariu 60l

Inca nu am luat alt neon, momentan tin lampa cu bec economic de 20w + neonul de 18w.

As avea nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Cativa pesti am vazut ca au fecalele albe-transparente ca un fir subtire iar unii pui de guppy stau mai deasupra apei ,dar nu tot timpul, cu coada putin stransa.Am citit ca ar fi nevoie de un tratament cu metronidazol, intr-un acvariu de carantina.Ce ma sfatuiti sa fac?Cum pot sa-i tratez?Este ceva grav?

126

Re: Acvariu 60l

Buna
guppy pot fi stresati de prezenta scalarilor, puii stau de obicei mai mult timp la suprafata
hraneste-i diversificat, mentine curatenia(aspirare resturi schimburi de apa)
hotareste ce pesti vei tine impreuna

Re: Acvariu 60l

Curatenie fac saptamanal, schimb de apa + aspirarea substratului , iar mancare le dau 2 tipuri de granule, fulgi si purici uscati.

Re: Acvariu 60l

Azi am inceput tratamentul in acvariul de carantina.Am scos toti viviparii (molly si guppy) si ii tratez cu metronidazol, jumatate de pastila la  15l si le dau granule inmuiate in cateva picaturi de apa cu putin praf de metronidazol.In acvariu au mai ramas cei 4 scalari,2 hoplo,1 cory si un betta.Le dau si lor granule cu medicament fara sa pun in acvariu pastile.Poate dauna intr-un fel in acvariul mare? Astept niste sfaturi.

Schimbul de apa il voi face la 2 zile, cam 50% , timp de cateva zile.

Re: Acvariu 60l

As vrea sa va cer din nou niste sfaturi in legatura cu niste probleme.Am cumparat de vreo saptamana 2 raci de acvariu.In cateva zile unii pesti aveau cozile rupte putin, dar ma gandeam ca s-au batut intre ei.In dimineata asta s-a cam umplut paharul.Aveam un scalar cu niste inotatoare foarte lungi, chiar cele mai mari , aseara era perfect iar acum nu mai are NIMIC  mad .Nici o aripioara pe tot corpul, chiar si antenele alea 2 au disparut, de coada ce sa mai zic..I-a ramas doar corpul gol..nu stiu daca va mai supravietui.Ce as putea face cu scalarul? Racii o sa-i pun separat..(imi vine sa dau cu ei de toti peretii  mad )

130

Re: Acvariu 60l

Nu stiu ce sa zic de scalarul tau ...trebuia sa cauti informatii despre raci inainte sa-i cumperi , am vazut ca unii sunt mai inofensivi , altii mai agresivi depinde de care ai cumparat .

Re: Acvariu 60l

Am intrebat un prieten care are si el raci de mai bine de o luna si nu are nici o problema.Acum am pornit un nano pentru ei si le-am plantat si ceva plante, ca sa nu mai stea impreuna cu pestii.La scalar mai exista sanse de vindecare?

132

Re: Acvariu 60l

asa am patit si eu cu racii(de trei ori).o data mi-a tuns un carasel foarte frumos,si i-am facut si eu felul.a doua oara am luat iar si mi-a tuns betta.tot nu m-am invatat si am fost pacalit iar si a treia oara.deci racii nu i-am studiat asa bine dar nu mi-as mai baga asa ceva in acvariu nici chiar morti sa fie(cine stie cum invie :ang )

133

Re: Acvariu 60l

Mtr A scris:

Ce as putea face cu scalarul?Racii o sa-i pun separat..(imi vine sa dau cu ei de toti peretii  mad )

Cu scalarul poti doar sa astepti, eventual sa il pui in carantina daca are rani si sa il tratezi preventiv cu antibiotic (nu stiu daca merita), iar racii ... nu e vina lor ca proprietarul nu a citit care sunt tabieturile lor, mie mi-e frica sa bag cu piranha raci, pentru ca odaca ce au ocazia, ciupesc tot ce prind.

Re: Acvariu 60l

Revin cu niste vesti noi: Scalarul tuns de raci si-a revenit foarte frumos iar eu ma pregatesc  sa trec la un acvariu mai mare , de 115 litrii.In el voi pune scalarii si hoplo momentan si  am nevoie  de niste sfaturi big_smile.

Daca mut filtrele  gata ciclate din acvariul de 60, cam cat timp ar trebui lasat la ciclat, asta daca mai este nevoie?
Nu stiu cum sa fac cu plantele, au pe ele niste alge pe care nu as vrea sa le mut si in acvariul celalalt (bba si staghorn).Cum as putea scapa  de ele  fara  sa  pateasca plantele  nimic?
Si o ultima  intrebare:ce pesti ar mai fi compatibili cu scalarii?

135

Re: Acvariu 60l

Mtr A scris:

Daca mut filtrele  gata ciclate din acvariul de 60, cam cat timp ar trebui lasat la ciclat, asta daca mai este nevoie?

   Asta este o discutie mai complicata, adica daca in acvariul unde muti filtrele vechi ai pus apa proaspata (cu clor in ea si fara amoniac) coloniile de bacterii din filtre vor muri.
   Ca pesti compatibili cu scalarii sunt cei din familia Characidae.

Re: Acvariu 60l

Nu am pus niciodata apa proaspata, doar tinuta in  bidoane iar  acvariul este pornit din decembrie (in 1 decembrie 2011 am pus apa in el).In cel mare o sa las apa vreo 2 zile fara  filtre , pentru  a iesi clorul  si doar dupa  2-3 zile le voi pune.

Re: Acvariu 60l

Ieri l-am umplut cu apa iar azi am pus nisipul , urmeaza sa pun si filtrul zilele acestea.

Acum as vrea sa distrug algele de pe plante.Am inteles ca se pot face bai scurte de 3-5 minute in apa cu clor sau cu apa oxigenata, iar algele dispar complet.Cei care ati incercat asta, stiti ce cantitati de clor sau apa oxigenata se pun?
Sau cunoasteti o alta metoda mai buna si eficienta?