1

Subiect: pH alert si ammonia alert

Buna tuturor,

Azi vreau sa va prezint cele doua produse din linia alert, si anume Ammonia alert si pH alert.

Pe scurt, este vorba de modalitatea in care, timp de cca 6 luni stim cu precizie foarte buna, in orice moment si fara sa facem nici macar un test valoarea pH-ului si/sau daca avem nivele normale( 0) sau prezenta de amoniac in apa!

pH - Alert este un echipament de avertizare vizuala, monitorizand permanent pH-ul si schimbarile acestuia in acvariul de apa dulce! prin indicatorul colorat se poate observa cu usurinta pH-ul, in intervalul 5.8 - 8.2. De dimensiunea unui termometru aderent, se prinde cu usurinta in interiorul acvariului si incepe sa indice pH-ul dupa primele 30 minute. Ulterior, schimbarile de pH sunt inregistrate in circa 10 minute!

Gama de utilizari este evidenta si clar nu e limitata la lista de mai jos:

  • acvarii cu ciclide, evaluarea pH-ului dupa schimburi majore de apa

  • acvarii plantate, monitorizarea pH-ului daca se face aditie de CO2 metoda DIY, deci fara controller

  • acvarii reproducere, mai ales cele pentru pesti de apa "moale"

  • s.a.

http://www.seachem.com/Products/images/pHAlert.jpg

Ammonia alert este indicatorul complementar, care detecteaza amoniacul liber,  probabil cel mai toxic compus de metabolism care poate aparea in acvariu. detecteaza si indica prezenta amoniacului, prin schimbare reversibila a culorii de la galben la verde si apoi albastru indigo. Sensibilitatea de 0.05mg/l il fac eficient in prevenirea unor deciclari avansate sau chiar a otravirii intregului biotop, mai ales in cazul unor dezechilibre mari.
In mod normal, cand nu exista amoniac in acvariu, va avea o culoare placut galbena. Daca din diverse motive apare amoniac( proces ciclare, animal mort dupa pietre si neindepartat din acvariu, hranire excesiva, mult peste capacitatea de procesare a filtrului biologic), culoarea indicatorului va vira treptat spre verde sau chiar indigo. Este momentul sa se intervina cu una din urmatoarele masuri:

  • schimburi de apa

  • neutralizarea amoniacului utilizand produse specializate, gen AmGuard

  • indepartarea resturilor de materie vie( in principal proteina animala) care pot spori cantitatea de amoniac

Ammonia alert poate fi folosit si ca un test permanent de amoniac, culorile reprezentand concentratii, indicatorul devenind astfel un instrument perfect chiar din perioada de ciclare!

http://www.seachem.com/Products/images/AmmoniaAlert.jpg

Ambele produse vor fi disponibile incepand cu a doua jumatate a lunii martie, vom reveni cu detalii privind costul si modalitatea de comanda. Pana la urmatoarea intalnire va doresc apa limpede si pesti sanatosi!

Just add water. Seachem will do the rest.

2

Re: pH alert si ammonia alert

Spuneam in incheierea mesajului ca incepand cu a doua jumatate a lunii martie! Ei bine, am o veste foarte buna, produsele sunt deja disponibile la distribuitori!

Pretul fiecarui indicator este de 45ron, pentru lista distribuitorilor autorizati va astept cu mesaje pe privat!

Va reamintesc ca pH monitor este utilizabil doar in acvariile de apa dulce, ammonia alert poate fi folosit atat in acvariile de apa dulce cat si in cele de apa sarata!

Just add water. Seachem will do the rest.

Re: pH alert si ammonia alert

Este o veste foarte buna. O sa il incerc si eu pe cel de apa dulce.

4

Re: pH alert si ammonia alert

Buna seara,

Ph-ALERT este permanent?sau se consuma dupa 2-5-8 luni de exemplu?

multumesc

The woman- not every monster live in the wild

5

Re: pH alert si ammonia alert

MYKE A scris:

Buna seara,

Ph-ALERT este permanent?sau se consuma dupa 2-5-8 luni de exemplu?

multumesc

pH alert are o durata de functionare de pana la 6 luni, in timp ce ammonia alert functioneaza peste 12 luni, conform indicatiilor producatorului.

Just add water. Seachem will do the rest.

6

Re: pH alert si ammonia alert

De asta seara am intrat si eu in posesia de 2 teste ,unul de ph si celalat de amoniac.Vad ca arata valoarea bine .Foarte usor de folosit :sok