1

Subiect: Surface extractor DIY pe principiul ADA Vuppa

Buna,
Pentru ca in desurs de 2 saptamani am fost intrebat de mai multi colegi cum am construit extractorul am sa incerc in cele ce urmeaza sa-l reconstruiesc pentru voi.
Astfel:
Avem nevoie de:
un pet dreptunghiular din plastic (o ''sticluta'' de palinca)
un powerhead mic cu capul de iesire al apei detasabil
un buretel de filtru
un clips de documente sau unul de haine (eu am ales prima varianta din motive estetice)
o foarfeca
http://i39.tinypic.com/mlrswo.jpg
1.In prima faza trebuie sa decupam din pet-ul de plastic partea cu filetul astfel incat sa ramana un recipient paralelipipedic. Apoi, la una din partile lungi ale partii decupate in construim acel ''pieptene'' prin care se va scurge apa.
2. introducem powerheadul in interiorul recipientului (aveti in vedere sa intre aproape pana jos - sa ramana apriximativ 1cm de spatiu intre fundul recipientului si gura de absortie al powerhead-ului). Insemnati cu un marker pe recipient pozitia in care este plasat orificiul de out al powerhead-ului. Dupa marcare scoateti filtruletul si decupati cu un cui inrosit acea parte. Atentie! La cuiul inrosit si la faptul ca gaura trebuie sa fie pe aceeasi parte a recipientului in care este si ''pieptenele''.
http://i42.tinypic.com/67toxj.jpg
3.Reintroduceti powerheadul si centrati orificiul creat cu irificiul de evacuare al pompei.
4. din exteriorul recipientului montati capul de iesire al powerheadului (cu aceasta ocazie se fixeaza poverheadul de flaconasul de plastic )
5. puneti buretele in recipient deasupra powerhead-ului
http://i44.tinypic.com/jidqmc.jpg

Extractorul este gata! Felicitari! smile Montati-l pe laterala bazinului cu ajutorul clipsului. Aveti in vedere ca partea superioara a recipientului sa fie cu 1-2 mm deasupra nivelului apei. In acest moment el se inunda. Introduceti stecherul in priza, urmariti si ajustati inaltimea la care este montat extractorul astfel incat in interior sa ajunga cat mai multa apa. In 2-3 minute de ajustaj veti fi profesionisti si o sa descoperiti nivelul optim. Atentie, cu timpul nivelul apei din acvariu scade deci este imperativ sa ajustati nivelul extractorului.
Este micut si elegant:
http://i40.tinypic.com/10ggyg1.jpg

Enjoy!

Re: Surface extractor DIY pe principiul ADA Vuppa

da.acest filtru e fenomenal.reglat la inaltimea corecta elimina intreaga masa de biofilm in 10 min la un acvariu de 180 l

Re: Surface extractor DIY pe principiul ADA Vuppa

Nu este rau deloc, dar eu m-as gandi la alt recipient mai estetic, de exemplu o cutie din plexic. Oricum multumim, jur ca nu m-am gandit la asa ceva desi am mare nevoie pentru un acvariu marin la care am un biofilm si nu scap de el .

ACVARIU 112 L-Kribi,Sterbai
ACVARIU 45 L-Creveti,Boraras,Endleri
REEF  65 L