21

Re: Modificare regulament

Nu cred ca e cazul altor certuri si altor discutii in cotradictoriu...

Doua culori ce le ador

22 Editat de bogdivaio (2011-11-03 12:20)

Re: Modificare regulament

Moroiu Daniel A scris:

bogdivaio, limba romana are multe intelesuri. Nu stiu cum de ai ajuns tu la concluzia ca te-am facut nesimtit. Te rog nu mai instiga cearta pe forum ca e destula dupa cum bine vezi. Am spus doar ca e un forum pentru Hobby si din bun simt nu ar trebui sa postam rautati de genul asta. Nici eu, nici tu, nici alti useri de aici. De la asta pana la a te face "nesimtit" e o cale lunga. Si de la "nesimtit" la "handicapat fizic" nu e nici o cale.. Nu inteleg cum ai ajuns tu acolo...  :omfg  Sunt chiar curios, poate-mi explici...
Si daca nu ai inteles ce-am vrut sa spun mai sus iti explic: e foarte nasol sa te bucuri de "necazul" altuia. Spune multe despre o persoana.
In alta ordine de idei, iti garantez ca nici macar administratorii nu ti-au urmarit posturile de pana acum, si nici cei care te cunosc personal pentru ca nu intereseaza pe nimeni problema ta personala cu unul sau mai multi useri. Lumea nu se invarte in jurul tau. In general in viata e bine sa spunem ce probleme avem cu o persoana sau alta. nu sa punem posturi cu intelesuri ascunse pe forumuri de acvaristica.
Ca incheiere, am postat asta pentru a da de inteles administratorilor ca nici ei si nici userul Ancistrus nu au avut nimic de pierdut sau de castigat din acest eveniment. Cei ce au avut de pierdut sunt userii noi care nu vor mai avea acces la informatiile sterse.
Imi rezerv dreptul de a nu mai posta pe aceasta tema nimic pentru ca din cate vad limba romana are multe intelesuri si nu vreau sa am neplacerea de a ma trezi banat datorita anumitor useri ce instiga la cearta.
Va doresc mult succes si pesti sanatosi  :noroc

lol  lol  lol

Sa sti ca ai dreptate limba romana are multe intelesuri pe care din cate observ nici tu nu le intelegi si probabil nici eu ca doar nu suntem critici literari. smile)

1. Daniel, loosen up a little bit!  wink  , am glumit putin pe seama mea cand m-am facut nesimtit/ handicapat fizic, poate ca si sunt dar nu si in aceasta discutie smile)..sper ca ai inteles acum satira tongue

2.Inca odata iti spun ca nu ma cunosti ca si coleg de forum, pentru ca altfel ai fi stiut ca eu nu am cum sa instig la cearta sau nebunie, nu m-am certat cu nimeni de cand sunt pe acest forum ba chiar am relatii de prietenie cu multi dintre ei...uite de exemplu ca tot vorbim de ei, cu Cristi(Ancistrus) am avut o relatie buna de comunicare, deci absolut nimic de impartit, la fel si cu Adrian cel de-al doilea eliminat din cursa tongue...in concluzie nu aveam cum sa ma bucur ca a fost scosi inafara jocului...iti spun sigur ca ma confunzi cu totul, cu un alt personaj. wink

3.Acum in ceea ce priveste "garantia" ta ca administratorii nu citesc ce scriu eu, aici iti spun 100% ca tu gresesti,aaaaaaaa ca nu citesc absolut tot ce postez eu, asta deja e o alta manacre de peste smile)

4.Mai ca sa vezi am constientizat si eu ca lumea nu se invarte in jurul meu ci eu in jurul ei, cam tarziu cei drept smile), in concluzie nu ma cred "buricul' forumului smile)

P.S.sper ca de data asta sa fi inteles ce am incercat sa spun, totul este foarte direct spus si nu trebuie nimic scos din context sau subinteles

P.S.2. Dreptatea, adevarul sunt chestiuni relative! wink

P.S.3. Postarea legata de "bucuria mea" era adresata cuiva, care fi sigur ca i-a inteles perfect sensul deci si-a atins efectul dorit de mine wink...aici chiar ca nici eu nu stiu ce am vrut sa zic  lol  lol

23

Re: Modificare regulament

Fara citeva "mici" devieri, discutia mi se pare utila si interesanta.
   Tin sa va aduc aminte citeva stari de fapt, care au stat la baza deciziei de a elimina cei doi useri, de pe forum:
   - trecind peste conflictul declansat intre ei si intretinut mult prea mult timp, dupa parerea mea din dorinta de a epata din punct vedere "masculin", au mai fost citiva useri, care s-au implicat, conflictul riscind sa degenereze intr-unul cvasigeneral. Spun aceasta pentru ca, ca si acum, exista atit sustinatori cit si adversari ai celor doi.
   - despre comentariile utile ale celor doi, publicate de-a lungul timpului, in ambele cazuri s-a dorit stergerea lor dar dintr-o eroare, facuta in modulul de administrare, s-au sters numai cele apartinind lui Ancistrus. In acest caz ar fi necesara stergerea manuala a comentariilor lui Adrian, lucru pentru care, momentan, nu exista timp. In alta ordine de idei, fara sa vreau sa minimalizez meritele celor doi (ele exista, sint incontestabile), informatiile furnizate de-a lungul timpului de ambii, nu cred ca se ridica la nivelul de "exceptional", majoritatea acestor informatii exista pe forum, de mult timp, probabil comunicate intr-o maniera diferita. Pierderea comentariilor celor doi, poate fi surmontata printr-o informare serioasa pe internet, lucru care s-a dovedit mult prea dificil pentru multi, caz in care ma intreb, ce utilitate ar fi avut nestergerea lor de pe acest forum? Obisnuinta informarii pe cont propriu lipseste majoritatii userilor noi. De ce ar fi fost mai usor sa caute pe forum, decit sa caute pe mult mai vastul internet?
   Nu inteleg de ce, bucuria/entuziasmul/aprobarea unor useri, fata de decizia de eliminare este interpretata ca fiind o dovada de slugarnicie, lingusire fata de administratie! De ce este interpretata ca o dovada de bucurie fata de "necazul" altora? Care necaz, cel pe care si l-au provocat respectivii, absolut voluntar, prin porcariile pe care si le-au adresat si pe care erati nevoiti sa le cititi pina sa ajungeti sa va bucurati de informatii cu adevarat utile, strecurate printre?
   Cei care cred ca unii se bucura de "raul" celor eliminati, pot lua in calcul si satisfactia fata de o decizie care reinstaureaza normalitatea pe acest forum?
   Uitam si ignoram foarte usor faptul ca, exista multi useri care nu se implica in discutii, de teama sa nu fie apostrofati, jigniti, ironizati, minimalizati de oameni ca cei care, tocmai au fost exclusi de pe forum.
   Dragi useri, ma vad nevoit sa va reamintesc o realitate, pe care unii o uita in mod deliberat: va aflati cu totii "in casa" cuiva care va primeste cu bucurie dar care va cere sa respectati niste reguli. Aceste reguli, adaugate propriilor voastre norme de conduita civilizata, nu sint aleatorii, sint obligatorii. Este evident si normal ca unora nu li se potrivesc aceste conditii, nu le accepta si se declara impotriva lor. Le respectam opinia dar in acelasi timp ii rugam sa-si indrepte pasii catre locuri mai prielnice convingerilor lor.
   Este evident ca niciodata nu vom putea multumi pe toata lumea, prin deciziile pe care le luam, va rugam sa aveti insa convingerea ca incercam. In cazurile in care dam gres, amintiti-va ca suntem oameni ca voi, carora le lipseste perfectiunea, care credeti ca va caracterizeaza pe unii din voi.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Re: Modificare regulament

Moroiu Daniel A scris:

Datorita sesizarii de mai devreme a administratorului "Baracuda" tin sa imi cer scuze ca am pus un offtopic in topicurile de feedback pentru tranzacrii si sa scriu aici ce am de scris.
Este destul de ciudat sa vezi astfel de certuri pe un forum de acvaristica avand in vedere ca acvaristica pentru multi este un hobby, pentru altii a inceput ca un hobby.
Am postat asta in respectivul topic referitor la userul Ancistrus:
"Pacat ca i-ati fost sters contul. Este de fire mai bagacios dar nu cu intentii rele. Odata cu stergerea contului din pacate s-au sters si multe posturi destul de interesante despre metode de filtrare, boli si alte lucruri folositoare pe care altii nu au avut rabdarea sa le posteze. Este adevarat ca exista acvaristi care stiau lucrurile postate de el dar din cate vad, forumul nu este dedicat neaparat crescator de pesti ci in special pasionatilor de acvaristica ce si-au achizitionat un bazin. Pentru grupul respectiv de persoane, orice informatie este prietioasa  si fac apel la administratorii acestui forum sa se gandeasca de mai multe ori inainte sa baneze userii vechi, indiferent cat de tare i-ar fi deranjat pe ei. Incercati sa va aduceti aminte pentru ce ati construit acest forum oameni buni si judecati caatare, nu va mai lasati influentati de impulsul de moment."

Nu am de gand sa ma cert sau sa provoc pe nimeni cu acest post domnilor administratori. Este parerea mea personala si daca dumneavoastra credeti ca gresesc undeva in ce am scris mai sus va rog sa imi raspundeti fara intepaturi si cu aceeasi politete cu care va tratez si eu pe voi.

Linguselile si posturile de genul asta:
"Nu-mi vine sa cred ce vad   , atata fermitate in luarea deciziilor!   
In sfarsit a apraut "mana de fier" mult asteptata si mai mult decat bine venita!
Sunt in picioare si aplaud!"
ar trebui sterse din bun simt de persoanele ce le-au postat.
Analizand afirmatia de mai sus cred cu tarie ca a gandi mai bine luarea anumitor decizii nu reflecta feminitate. Totodata nu inteleg de unde provine acest izvor de bucurie la banarea altui user. Problemele personale ar trebui sa ramana personale dragilor. Sunteti pe un forum de HOBBY. Problemele personale, certurile si frustrarile de zi cu zi nu au ce cauta aici! Cu totii le avem, de-asta exista mici placeri ale vietii, mici pasiuni cum este acvaristica pentru a ne face viata mai frumoasa.

Cu respect, Daniel.

A plecat adrian, a apărut alt teoretician care reglementează problemele forumului  lol !

25 Editat de pelly67 (2011-12-15 00:23)

Re: Modificare regulament

Personal sunt nemultumit si dezamagit in acelasi timp despre "gramada" de "useri" care se afiliaza acestui forum si care incearca  sa schimbe destinatia acestui forum intr-un circ care a scapat de sub control.
Desi sunt o armata de administratori si moderatori care in mod normal ar trebui sa vegheze la buna functionare a forumului, cu o singura exceptie (d-nul Radu), ceilalti (fara sa fie cu suparare) sunt inexistenti. Unii dintre ei nu au mai scris un rand, sau nu au mai moderat ceva de luni de zile, drept pentru care forumul tinde sa devina "pista" de incercare a unor imbecili certati cu bunul simt si care in spatele unui monitor se cred zei. Sunt sigur ca cei mai multi dintre ei, in viata reala sunt niste nulitati absolute.
La asemenea indivizi trebuie raspuns ca atare, de aceea rog pe cei care pastoresc aceasta "comunitate" sa schimbe sau sa inaspreasca regulile de accedere pe acest forum. Propun ca la inscriere primele 10 mesaje sa fie mai intai "intrate" la moderare in privat si apoi sa se dea aceptul postarii aici. Daca vrem sa ridicam stafeta trebuie sa luati masuri radicale, altfel in curand vom asista la o migrare in masa a persoaneler de valoare si transformarea forumului in piata on line. Cine vrea sa intre aici sa dovedeasca ca merita!

26

Re: Modificare regulament

Inasprirea conditiilor nu suplinesc absenta moderarii. Parerea mea.

Re: Modificare regulament

pelly67 A scris:

Personal sunt nemultumit si dezamagit in acelasi timp despre "gramada" de "useri" care se afiliaza acestui forum si care incearca  sa schimbe destinatia acestui forum intr-un circ care a scapat de sub control.
Desi sunt o armata de administratori si moderatori care in mod normal ar trebui sa vegheze la buna functionare a forumului, cu o singura exceptie (d-nul Radu), ceilalti (fara sa fie cu suparare) sunt inexistenti. Unii dintre ei nu au mai scris un rand, sau nu au mai moderat ceva de luni de zile, drept pentru care forumul tinde sa devina "pista" de incercare a unor imbecili certati cu bunul simt si care in spatele unui monitor se cred zei. Sunt sigur ca cei mai multi dintre ei, in viata reala sunt niste nulitati absolute.
La asemenea indivizi trebuie raspuns ca atare, de aceea rog pe cei care pastoresc aceasta "comunitate" sa schimbe sau sa inaspreasca regulile de accedere pe acest forum. Propun ca la inscriere primele 10 mesaje sa fie mai intai "intrate" la moderare in privat si apoi sa se dea aceptul postarii aici. Daca vrem sa ridicam stafeta trebuie sa luati masuri radicale, altfel in curand vom asista la o migrare in masa a persoaneler de valoare si transformarea forumului in piata on line. Cine vrea sa intre aici sa dovedeasca ca merita!

Sper Paule sa fie auzit mesajul tau si sa se schimbe ceva. Sincer m-am plictisit de atatea ''vorbe frumoase'' si asemenea oameni ''minunati''.
Chiar si administratorii si moderatorii au ajuns sa fie facuti de ''cacao''.

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

28

Re: Modificare regulament

Paul Hencz A scris:
pelly67 A scris:

Personal sunt nemultumit si dezamagit in acelasi timp despre "gramada" de "useri" care se afiliaza acestui forum si care incearca  sa schimbe destinatia acestui forum intr-un circ care a scapat de sub control.
Desi sunt o armata de administratori si moderatori care in mod normal ar trebui sa vegheze la buna functionare a forumului, cu o singura exceptie (d-nul Radu), ceilalti (fara sa fie cu suparare) sunt inexistenti. Unii dintre ei nu au mai scris un rand, sau nu au mai moderat ceva de luni de zile, drept pentru care forumul tinde sa devina "pista" de incercare a unor imbecili certati cu bunul simt si care in spatele unui monitor se cred zei. Sunt sigur ca cei mai multi dintre ei, in viata reala sunt niste nulitati absolute.
La asemenea indivizi trebuie raspuns ca atare, de aceea rog pe cei care pastoresc aceasta "comunitate" sa schimbe sau sa inaspreasca regulile de accedere pe acest forum. Propun ca la inscriere primele 10 mesaje sa fie mai intai "intrate" la moderare in privat si apoi sa se dea aceptul postarii aici. Daca vrem sa ridicam stafeta trebuie sa luati masuri radicale, altfel in curand vom asista la o migrare in masa a persoaneler de valoare si transformarea forumului in piata on line. Cine vrea sa intre aici sa dovedeasca ca merita!

Sper Paule sa fie auzit mesajul tau si sa se schimbe ceva. Sincer m-am plictisit de atatea ''vorbe frumoase'' si asemenea oameni ''minunati''.
Chiar si administratorii si moderatorii au ajuns sa fie facuti de ''cacao''.

Au gasit ce au cautat! Asa se intampla cand lasi garda jos...iei pumni in bot de la jeguri! Restrictionat sa fie dat cand stranuti in fata monitorului fara sa folosesti batista, nu dupa ce un jeg posteaza mii de randuri fara ca nimeni sa nu zica nimic, ba dimpotriva unii sa-i ureze ...."bine ai revenit" lol  lol  lol

29

Re: Modificare regulament

Pelly, eu sunt de parere ca poti calca pe bec daca nu-l spargi. A persista in comportament nu denota decat un dezechilibru psihologic.

Nu sunt specialist dar macar am incercat sa particip la re-integrarea "pacientului"

Nu-i tin partea, a ales de unul singur pe ce drum sa apuce si a continuat pe el.

Re: Modificare regulament

pelly67 A scris:

Propun ca la inscriere primele 10 mesaje sa fie mai intai "intrate" la moderare in privat si apoi sa se dea aceptul postarii aici. Daca vrem sa ridicam stafeta trebuie sa luati masuri radicale, altfel in curand vom asista la o migrare in masa a persoaneler de valoare si transformarea forumului in piata on line. Cine vrea sa intre aici sa dovedeasca ca merita!

Ati susțin ideea deoarece în ultima perioada chiar sa călcat în picioare  acest forum.

31

Re: Modificare regulament

Personal consider ca aveti perfecta dreptate si, in consecinta, in ceea ce ma priveste, voi deveni mult mai drastic in ceea ce priveste abaterile de la regulament si de la normele bunului simt. Va multumesc pentru atitudinea voastra!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

32 Editat de reisz_medre (2012-07-04 15:53)

Re: Modificare regulament

Ca să înviorez puţin acest post aş avea o sugestie legată de litera l, din regulament, potrivit căreia:
"Up-datarea anunturilor de la rubricille tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari, vinzari permanente), mai des decit o data pe zi, exceptie facind cazurile in care apar informatii noi si esentiale"
Acest lucru mi se pare că încarcă exagerat rubricile de la vânzări, iar cei care nu-şi up-datează zilnic anunţul se trezesc că trec la coada listei.
Pe unele forum-uri acest lucru este permis după trecerea a 5-7 zile de la postarea anunţului, cu menţiunea că, totuşi aceştia pot interveni în acest interval dacă au vândut produsele sau în cazul reducerii cu 10-15% din preţul iniţial.
Cu speranţa că nu am supărat prea multă lume care apelează la această literă din regulament, rămân la convingerea că se va găsi o soluţie favorabilă (unora tongue ).

33

Re: Modificare regulament

Daca imi permiteti,as spune ca sunt intru totul de acord cu colegul "de deasupra" si as propune si eu la randul meu ca updatarea unui anunt de vanzari sa se permita dupa minim 5 zile cu exceptiile de rigoare,deoarece avem colegi care aproape zilnic adauga un "up" la un anunt la care poate nimeni nu a adaugat nici macar un comentariu sau o oferta.Sau daca neaparat tine sa isi scoata anunturile in evidenta atunci acest lucru sa se permita cu mentiuni de scadere de pret,ex.:"reducere 10%".Astfel,si cei care au bun simt si nu isi "up"-eaza zilnic anunturile au sansa de a fi observati si vizualizati.
Referitor la masurile luate:  :apl  :apl  :apl  de trei ori!
Desi nu sunt un "user" vechi pe acest forum,intru zilnic aici si citesc,observ,imi formez pareri si...imi tin parerile pentru mine.Un lucru as spune totusi: adevarat e ca acest site este dedicat unui hobby superb,dar unii il transforma in propriul ring de lupte.Dragi colegi: va spun ca nu e cazul.Stiu ca suntem firi diferite si poate unii se aprind mai repede dar mesajul meu este catre ei ca nu au gasit locul potrivit pentru dispute personale.Acestea trebuie rezolvate in alta parte,sau pe PM ,pentru ca aici dorim sa ne impartasim idei,reusite,bucurii sau intr-un cuvant un hobby comun,o ocupatie frumoasa in timpul liber sau ma rog;sa vindem - sa cumparam.
Oricum ar fi,imi cer scuze daca am suparat pe cineva,sunt convins ca nu toata lumea e de acord cu mine dar aceasta e o parere personala si trebuie tratata ca atare! wink
Respecte!

Who do you think you are?

34

Re: Modificare regulament

Up-datarea zilnica a anunturilor de la rubricile de tranzactii, reflecta dorinta celor care le posteaza, de a rezolva o problema si nu de putine ori, urgenta care insoteste un anunt. Cei care-si up-dateaza zilnic anunturile, transmit un mesaj de seriozitate si hotarire in ceea ce priveste finalizarea respectivei tranzactii. Cei care nu fac acest lucru, probabil ca nu sunt interesati in aceeasi masura sa-si rezolve problemele, in caz contrar ar face acelasi lucru.
   Oricum, exemplele altor site-uri/forumuri nu sunt relevante, fiecare site/forum are particularitatile sale.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Re: Modificare regulament

Sustin cele spuse de reisz medre si Romeo_S.
Este deranjant sa vezi in fiecare zi aceste up-uri dar daca regulamentul o permite, trebuie acceptat.

Am si eu cateva topicuri la vanzari (cu exceptia celui sticky) pe care nu le-am ridicat de ceva saptamani dar asta nu inseamna ca nu doresc sa vand produsele. Mi se pare un gest de disperare, mai degraba.
Asa am fost invatat si parca imi este rusine sa folosesc aceasta practica.

Domnule Bradescu, sa nu va suparati pe mine pentru faptul ca mi-am exprimat opinia.

Cu bine.

Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc

36

Re: Modificare regulament

Nu este nicio problema, dreptul la opinie exista! (As prefera sa nu folosim numele de familie smile ). Ma intreb insa, ce mesaj transmite un anunt, care este up-datat foarte rar? Mie personal imi suna ca dezinteres/indiferenta fata de solutionarea rapida a problemei, ca sa nu pomenesc chiar de temerea, ca acel anunt sa nu mai fie valabil, tranzactia sa se efectueze prin PM si titularul sa uite sa solicite inchiderea subiectului.
   Nu cred ca poate fi vorba despre disperare, in cazul celor care-si actualizeaza zilnic anunturile, este mai degraba dorinta de a mentine in atentia publicului, acel anunt. La fel, cred ca cei care-si actualizeaza anunturile zilnic, sunt in majoritatea lor colegi cu mijloace materiale modeste, dornici sa realizeze cit mai rapid si convenabil o tranzactie. Metoda a fost gindita pentru a da posibilitatea fiecaruia din noi sa-si actualizeze anunturile, fara interventia automata si/sau impersonala a unei aplicatii. Mai pe scurt, cine vrea sa-si mentina anuntul in atentia celorlalti, o poate face el insusi, ori de cite ori, crede de cuviinta.
   Privind in comparatie, in publicitate, promovarea unui anunt pe o pozitie favorizanta, se face contra cost. Aici o facem gratuit, in masura in care dorim.
   In masura in care, aceste up-uri sunt deranjante, le putem pur si simplu ignora, concentrindu-ne asupra anunturilor de interes personal.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Re: Modificare regulament

Mulţumesc pentru răspuns. Cu toate că mă aşteptam la altă poziţie respect această hotărâre.

38

Re: Modificare regulament

Eu am cautat sa aduc argumente plauzibile, de partea cealalta, in afara de faptul ca "este deranjant" (nivelul general foarte scazut al discutiilor, este deosebit de deranjant si nimeni nu obiecteaza) si cei care nu uzeaza de dreptul la up-date zilnic, sunt nedreptatiti (sa fim seriosi, nu-i opreste nimeni!)... nimic consistent.
   Repet, exemplul altor site-uri nu este relevant, uniformizarea si generalizarea ar fi intr-adevar deranjanta, am ajunge sa ne deosebim de altii doar prin denumire.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

39

Re: Modificare regulament

Interesanta conceptie si interesanta abordare! Dar acest aspect il acceptam si ne conformam regulilor.Inseamna ca trebuie sa ne punem pe actualizari zilnice.
Ne vom conforma, doar nu suntem noi "agitatori de spirite",ne-am exprimat doar parerile wink .Multumim oricum de lamuriri! :noroc

Who do you think you are?

40

Re: Modificare regulament

Romeo_S A scris:

Interesanta conceptie si interesanta abordare! Dar acest aspect il acceptam si ne conformam regulilor.Inseamna ca trebuie sa ne punem pe actualizari zilnice.
Ne vom conforma, doar nu suntem noi "agitatori de spirite",ne-am exprimat doar parerile wink .Multumim oricum de lamuriri! :noroc

   Poate imi faci favoarea si precizezi ce anume ti se pare "interesant" la explicatiile care ilustreaza conceptia mea, in prezentul subiect.
   Faptul ca acceptati deciziile administratiei, nu reprezinta o favoare facuta acesteia, ci una din obligatiile stipulate in regulament. Da, ca si pina cum, cine doreste sa pastreze in atentia publicului un anunt, poate uza de dreptul de up-date, zilnic.
   Asa cum am mai spus, dreptul la opinie este prevazut si el in regulament si atita timp cit  este exprimat in mod civilizat, nimeni nu poate fi calificat drept "agitator de spirite".

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!