1

Subiect: LOCUINTA NOUA

De ceva vreme am tot adunat echipamente pentru a schimba locuina de 2 camere la una cu 3 camere.A m cam luat zic eu cam ce era nevoie pt un bazin mai mare Am mai  achizitionat un filtru extern un jbl 1500 care lam umplut cu zeolit.Detin 2 reactoare de 2.5 litri pline cu roca vulcanica  BUBBLE-MAGUS,fluvalul FX5 am renuntat la bureti si siporex si este captusit cu matrix,denitrificatorul de4 litri tot bubble-magus.Am tot meditat sa ma gandesc la ce bazin ,ce lungime sa il fac.Si am optat pentru 180x60x60 sticla de 15 mm fund dublu bazinul va fi facut de FLORIN sper ca in 2 saptamani sa fac poze sal postez.Suportul a fost facut cu teava rentagurala de 50x50 si a fost facut de firma SIMAR din CHITILAa fost facut din doua bucati ca sa fie si mai usor de transportat momentan se lucreaza la imbracarea lui pal 18mm negru  si are 2 usi glisante.Capacul va fi facut dupa ce voi avea bazinul acasa sa sa fiu sigur de dimensiune.Am sa atasez mai jos niste poze cu constructia suportului ,si ceva cu accesorile care merg momentan pe bazinul vechi.       As vrea sai multumesc lui MARIAN4232 pentru amabilitatea si sfaturile primite.

2

Re: LOCUINTA NOUA

suportul gol

3

Re: LOCUINTA NOUA

si imbracat si cateva dintre noile achiziti de echipamente denitrificatorul,sper sa se fi ciclat.cele doua reactoare pline roca vulcanica ,sunt puse in functie acvariu vechi ca sa se colonizeze cu bacteri .Butelia de 3 litri cu reductor dupla,asta nu stiu cat imi va fi de folositoare in viitor,am si reactor extern la ea

4

Re: LOCUINTA NOUA

Salut, Ai probleme cu tensiunea zaresc un regulator.

Repar electronice si electrocasnice0729803578
si filtre externe EHEIM.

5

Re: LOCUINTA NOUA

Am avut anul trecut niste probleme ,variati de tensiune si a ramas la tv  montat .intre timp am rezolvat treaba .Si lam lasat acolo.asa a iesit si in poza  lol

6

Re: LOCUINTA NOUA

Astazi am reusit si am dat comanda la acvariu ,sambata viitoare  astept sa vina sa mil monteze

7

Re: LOCUINTA NOUA

laInca nu am rezolvat sa mi fac acvariu Miercuri vine sticla comanda Astazi miam achizitionat inca un filtru .Am optat la eheim 2080.sper sa nu fiu dezamagit de firma

Re: LOCUINTA NOUA

Salut,despre flora si fauna ne poti spune ceva?

Re: LOCUINTA NOUA

Firma Eheim nu dezamageste, asta daca alegi si materialele filtrante corespunzatoare wink

10

Re: LOCUINTA NOUA

merg decat pe matrix am sal umplu FX5 il am cu matrix si jbl plin cu zeolit
despre flora si fauna nu am ce sa zic.Am sa pun 3 buturugi zdravene in acvariu si cam atata vreau ceva simplu.
acvariu a fost mutat de pe un perete pe celalalt ,am facut loc suportului pt celalat acvariu.

11

Re: LOCUINTA NOUA

Pacat, as fi urmarit topicul asta dar nu pot sa-l citesc.  :fmad

12

Re: LOCUINTA NOUA

ee  nu fi rautacios  iau mai incet si merge :noroc

Re: LOCUINTA NOUA

sa inteleg ca bagi 3 buturugi si atata tot?fara pesti?

14

Re: LOCUINTA NOUA

Da buturugi 3 si o arowana 2 chitala 3 papagali si astept sa mi iau dupa ce fac acvariu STINGRAY .

Re: LOCUINTA NOUA

din cate stiu eu chitala sunt foarte agresivi

16

Re: LOCUINTA NOUA

am 2 bucati cam de 4 luni si iti pot spune ca nu sunt asa agresivi de crescut intradevar cresc repede au in jur de 30 35 cm .Am sa pun poze cu ei .

17

Re: LOCUINTA NOUA

Am montat filtrul eheim provizoriu ca se se colonizeze bacteri.Am pus 4 litri de matrix 1 litru de roca vulcanica ,atata mai aveam acasa si 7 litri de siporax care il aveam in acvariu In filtrul biologic.Mi sa parut cam greau de amorsat filtrul te cam chinui cu el pana se umple furtunele cu apa.Vad ca nu este zgomotos si returul lam pus sa treaca prin chiller si apoi prin uv.

18

Re: LOCUINTA NOUA

Pentru o amorsare rapida si usoara, este nevoie ca aerul din filtru, din aparatale aflate pe circuit si din furtune sa fie scos cit mai rapid, pentru realizarea vidului necesar functionarii. In scopul acesta, poti amplasa un robinet de aerisire, pe traseul returului, cit mai aproape de capacul filtrului, sau (mai greu) sa disloci returul, intr-o zona de racordare la unul din aparatele aflate pe circuit, fiind pregatit cu un recipient pentru colectarea apei evacuate, pina la eliminarea aerului din instalatie.
   Fara acest procedeu, din cauza intercalarii altor aparate (chiller, UV, reactor CO2, etc.) iti va fi deosebit de greu sa amorsezi filtrul, distrugind in scurt timp membrana elastica de la baza clapetei de amorsare (numar foarte mare de manipulari).
   Pentru evitarea acumularii unei cantitati mari de aer, ideala este amplasarea unor robinete pe tururi (sunt doua) si pe retur, cit mai aproape de acvariu. In momentul in care incepi scoaterea apei din bazin, aceste robinete vor fi inchise. In aceasta situatie, amorsarea ulterioara nu mai este necesara, infima cantitate de aer acumulata, fiind rapid eliminata de circuitul normal al apei, produs de turbina filtrului.
   Atentie! Traseele celor doua furtune aferente turului, trebuie sa fie egale ca lungime, in caz contrar, numai treseul mai scurt va aduce apa din acvariu in filtru. In cazul in care egalitatea nu poate fi respectata (traseu diferit), la pornirea filtrului, se va gitui furtunul cu traseu mai scurt (citeva secunde), pina la patrunderea apei din acvariu in furtunul aferent traseului mai lung. Odata amorsate ambele furtune, totul decurge normal.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

19

Re: LOCUINTA NOUA

cred ca ai dreptate,dar mai detin fluval fx5 si asta bagi cam 8 litri in el si face singur treaba,pot zice ca merge mult mai repede big_smile  big_smile

20

Re: LOCUINTA NOUA

in fluval fx5 intra 6 litrii medii biologice ;-)

Multi vad, putini cunosc !