1

Subiect: Algol si pestii

Mi-a murit o zebra subit dupa ce ieri am bagat niste algol intr-unul dintre acvarii. Asta dupa ce cam acum 2 saptamani la fel am pierdut un xipho matur tot a doua zi dupa Algol.

A mai patit-o cineva? Pentru ca pe el scrie ca e ok si nu afecteaza pestii...

(am o planta cu o alga/puf maro pe ea, care vad ca a invadat planta si tinde sa se extinda...)

Re: Algol si pestii

Decat sa te chinui cu tot felul de produse pentru alge,mai bine iti cumperi Easy Carbo de la Easy Life.Tine algele sub control si contine carbon lichid,sigur plantelor tale le va placea mai mult aceasta alternativa.Eu tocmai am bagat albastru de metil in apa (cateva picaturi),cica omoara algele.Astept rezultatele si iti spun peste cateva zile daca a mers.

The real thing is never what you think it will be...

3

Re: Algol si pestii

Easy carbo, cred ca va rezolva problema; nu imediat, dar in max o saptamana e ok.

My advice is free and worth every penny.

4

Re: Algol si pestii

Descrierea problemei e cam seaca smile

Pestii tai nu cred ca mor direct din cauza substantei respective ci din cauza prezentei acelei alge. Algele apar in acvariu din acelasi motiv care-ti poate cauza decese. Dezechilibrul chimic.

Un nivel al nitritilor (NO2) mai mare de 0 poate fi fatal pestilor, si nitratii pot cauza decese dar trebuie sa fie intr-o cantitate foarte mare. Din lipsa datelor despre acvariu putem doar sa ne dam cu presupusul.

Alga aia maro posibil sa fie diatomi nu o alga propriu zisa iar prezenta ei semnifica un acvariu proaspat pornit, probabil neciclat.

Ca orice substanta chimica introdusa ea are efect temporar cat timp tratam efectul si nu cauza.

EasyCarbo nu este un medicament impotriva algelor ci ajuta plantele sa consume nutrienti din coloana de apa lasand algele fara o sursa de hrana astfel ele raman sub control.