Subiect: solicitare ajutor / consultanta

Buna ziua,

Am achizitionat un acvariu de 54 L.
Prietenii spun ca mi-am batut cuie in cap pentru ca este foarte foarte greu sa ai grija de un acvariu si ca de cele mai multe ori dupa doua rateuri vei renunta. Nu vreau sa pornesc cu aceasta idee.

- am achizitionat acvariul si acum sunt in faza in care creez mediul ambiental ( a doua saptamana inainte de populare)
- acvariul este modeul Eheim standard, echipat cu filtru, lampa pentru incalzit tot marca Eheim.
- am introdus pietris 2.5 mm (10 kg) dupa ce l-am spalat pana cand apa a fost clara.
- am achizitionat 3 plante si un lemn pe care le-am igienizat si introdus in acvariu.
- nu am folosit substrat de pamant in schimb folosesc pentru plante fertilizator JBL Feropol, 5 ml o data la 2 saptamani.

Cert este ca am cateva dileme:

1. dupa populare desi am spalat plantele am identificat cativa melci de dimensiuni foarte mici in acvariu (AFECTEAZA ???????)

2. pe lemnul introdus a aparut o pelicula traansparenta !!!! (foto) este normal ? Cauzeaza ?

Va multumesc pentru ajutor !

2

Re: solicitare ajutor / consultanta

Salut!
In prima faza, trebuie macar sa adaugi produse de grabire a ciclarii, pentru a nu omora pestii... Bactozym, filter start, easy life - easy start, etc., deoarece, ciclarea se face abia dupa aprox 1 luna de "rulaj in gol" si asta, ajutat de cativa fulgi de mancare pentru a produce amoniacul necesar dezvoltarii bacteriilor benefice.
Cand populezi acvariul, indicat ar fi sa adaugi cate 2-3 pesti pentru o saptamana, dupa care adaugi cate 1-2 pesti la o zi-doua pentru a nu se produce prea mult amoniac, evitand astfel deciclarea biotopului. Ideal este sa incepi cu corydoras, dupa care, populezi cu inca 10-12 pesti (Maximul admis ptr volumul acvariului tau).
Atentie sa nu hranesti mai mult de 2 ori pe zi, cat pot manca in cateva minute, pentru a nu produce prea mult amoniac, ajungand sa omori pestii.
Melcii nu dauneaza dar la un moment dat, daca granesti din abundenta, o sa te trezesti cu ei pe "parbriz", cu zecile (nu folosi substante pentru a-i elimina, ci melci asasini - Anentome Helena)
Pelicula aceea apare in momentul ciclarii si este un bun indiciu pentru terminarea perioadei de ciclare, atunci cand ea dispare complet (moment in care ar fi recomandat sa adaugi primii pestisori).
Despre fertilizare, recomand sa folosesti produsele lui cristi ionescu, dar dupa o perioada de acomodare a plantelor. (2-3 saptamani de la adaugarea lor in acvariu), dar si asta in functie de necesitatile plantelor (n-ai specificat ce plante ai) si in functie de lumina (mai multi fertilizanti=mai multa lumina), daca balanta nu este pe 0, o dai in alge.
Citeste asta:
http://www.acvariidevis.ro/articole/ilu … orescente/
In rest, succes si daca mai ai intrebari, pune-le. Nu o sa fie mereu pozitive, dar  sa nu le iei personal.

Succes!

3 Editat de olimpiaian (2013-07-06 19:07)

Re: solicitare ajutor / consultanta

Multumesc pentru raspuns.
E mai mult decat voiam sa stiu. Cat despre plante, am una num zambila de apa (cu frunze exterioare la suprafata apei)  si altele doua conform foto. Am uitat den smile

Re: solicitare ajutor / consultanta

Melci maidanezi am si eu, sunt si buni sunt si rai, depinde cum ii privesti lol Daca si inmultesc peste masura afecteaza atat vizual cat si chimic (creste valoarea compusilor organici dizolvati cat si valorile NO2, NO3, NH4...)
Pelicula care a aparut pe lemn este oarecum normala, ancistrusii sunt buni in situatia asta, o consuma cu placere.
Daca tot ai de gand sa-ti faci un acvariu plantat ar fi bine sa scoti acele cochilii de melci si scoicile.

Re: solicitare ajutor / consultanta

In regula. Multumesc frumos smile

Re: solicitare ajutor / consultanta

salut si bine ai venit. umple acvariul cu apa pana sus si scoate scoicile si incalzitorul. vezi ca incalzitorul are o linie orizontala ondulata. ala e nivelul minim al apei. la iarna, cand il vei folosi, apa trebuie sa fie peste acea linie. spor la citit si ape limpezi

Pescar hoinar

Re: solicitare ajutor / consultanta

Va multumesc pentru sfaturi !!!! :apl