Subiect: Acvariu verde(cum rezolv problema)

Salut, am o problmea  acea problema mi-a facut pagube la acavriu mi-a omorat doi pesti si mai exact este inca unul dar pe acela nu il gasesc.

Sa incepem. Eu amus 2 saptamani ( cam cand a inceput canicula) am observat ca acavriul se inverzeste in ultimul hal. Am scos toti pesti si i-am pus in alt acvariu si am curatat tot acavriul. Nici bine peste o saptamana iarasi s-a inverzit , dar de data asta s-a inverzit foarte rau de tot(acuma 4 zile recunosc am fost plecat) si cand am revenit ieri am vazut ca unul dintre pesti mai mici plutea cu burta in sus si revenea jos, da cand revenea jos era bine. Dar azi cand ma trezesc dimineata surpriza acavriul era verde si cu o ceata in el si nici urma de pesti( deja la suprafata facea bulbuci) si nu vedeam scalarul matur pe care il mai aveam. M-am panicat am inceput sa golesc acvariul si cum am scos ceva mai multa apa si m-am apropriat de fund vad numa 2 cadavre de pesti, 1 a scalarului ( care el in mod normal era negru cu un pic de gri asa mai lucios) acuma era tot gri albicios, si inca unu dintre sanitari care de cand am ajuns imi dadea semne ca o sa moara.

Acuma prin ce am trecut este o experienta proasta si mi-as dori sa trag concluzile si sa ma ajutati si voi sa imi pot da seama dece s-a inverzit apa intr-un timp asa de scurt  si mi-a omorat doi pesti , in mod normal ar fi 3 morti da pe al treilea nu il gasesc de loc.

Nota: Astazi oricum vroiam sa curat acvariul dupa ce am vazut in cel hal era dar nu ma asteptam sa se duca doi pesti asa pe dintr-o lovitura.

Re: Acvariu verde(cum rezolv problema)

Evita amplasarea acvariului intr-un loc unde ajunge lumina soarelui!
   Schimburi de apa + lampa UV sau crengi de salcie verzi infipte in substrat dar sa iasa din apa, si pauza 2-3 zile de iluminare.
   La cat timp schimbi apa si ce cantitate?

Re: Acvariu verde(cum rezolv problema)

Cred ca ai alga green water dar aceasta alga nu omoara pestii, mai degraba amoniacul (asa s-ar lega lucrurile, aceasta alga apare si de la fluctuatii de amoniac). Amoniacul trebuie sa fie 0 in acvariu, de obicei valoarea creste cand se reporneste ciclul azotului ca urmare a cresterii cantitatii de deseuri din acvariu. Intrebarea este : cata mancare le-ai pus inainte sa pleci de acasa? pentru ca daca ai pus multa mancare ar putea fi o cauza...Posibila si o pana de curent, filtrul oprit=deciclare...Rezolvarea asa cum a spus si Cristi, schimburi de apa +UV (pentru alga verde) si schimburi de apa + reducerea cantitatii de mancare (pentru amoniac). Atentie si la temperatura, daca este prea mare (peste 29 grade) scade concentratia de oxigen din apa...pestii incep sa pipeze la suprafata apei. Dar cel mai probabil cred ca amoniacul este ucigasul din acvariul tau...

4 Editat de maxourius (2013-08-16 18:12)

Re: Acvariu verde(cum rezolv problema)

Categoric amonicaul a fost devina. Faaza ii ca cat timp am fost eu acasa am avut pe cineva sa aiba grija de acvariu. Acuma cand m-am intors am observat ca era cam multa mancare pe fundul bazinului. Si mi-a spus ca a scapat ieri din greseala prea multa mancare in acvariu. Acuma am sa incerc sa aplic ce mi-ati spus si voi vedea rezultatele, acuma am ramas in doar doi pesti dar cred ca imi voi incepe din nou sa cresc alti.

De regula apa o schimb cam al 2 saptamani dar avand in vedere ca se inverzea acavriul am zis ca am sa incerc sa il schimb la o saptamana. Si de regula schimb 50% din apa.

5

Re: Acvariu verde(cum rezolv problema)

am avut si eu apa verde in acvariu. poate era de la lumina. eu am pus folie de aluminiu la geam sa nu mai intre lumina de afara. cat despre scapat de apa, well, am facut schimburi de apa de 50% la fiecare 3-4 zile si deabea dupa o luna si jumatate am scapat de ea. plantele ajuta mult la curatat apa. inca ceva, cati litri ai acvariu? pt ca e foarte important. daca ai acvariu mic, apa trebuie schimbata oricum mai des deoarece echilibru se atinge mai greu la cele mici. inca un sfat, in loc sa schimbi o cantitate mare de apa la 2 saptamani, incearca sa schimbi 10% la fiecare 3-4 zile. o sa te ajute mai mult.bafta

Viata-i scurta. Daca tot n-o putem lungi, hai sa o facem lata!

6

Re: Acvariu verde(cum rezolv problema)

Salut,
In acvaristica daca nu incerci toate "senzatiile" tari nu esti cu adevarat acvarist lol Multe ar fi de spus despre situatia ta, sti treaba aia cu prevenirea...acum oricum nu mai conteaza, trebuie rezolvata beleaua. Leacuri babesti sunt sute insa exista o singura metoda prin care garantat in maxim 3...4zile vei avea o apa cristal....se numeste lampa UV! Daca o ai foloseste-o!....daca nu fa un efort si cumpara una. Este buna in casa lol daca iti doresti sa continui cu acvaristica, de fapt este o scula care nu trebuie sa lipseasca nici unui pasionat de acvaristica.