1 Editat de catalos (2014-05-02 15:30)

Subiect: Inchis

dragi colegi,

apelez la cunostintele voastre in materie de "luminare" in ale acvaristicii, sperand ca posibilele voastre raspunsuri/informatii imi vor fi de un real ajutor in rezolvarea acestui "sudoku".



mai exact, la un acvariu cub de 38x38x38 posed o lampa boyu (lungimea 38 cm) - cu un tub PL de 18W 7200K - din acela cu 4 pini  (In interiorul lampii, pe langa firele conductoare exista un starter si un droser "mecanic" din cele ceausiste care se incinge grav si emana un miros de vopsea incinsa)

http://www.boyuaquarium.com/en_ArticleShow.asp?ArticleID=400


problema mea este de fapt urmatoarea:

doresc ca acestei lampi sa ii fac unele modificari, schimband droserul din interior, preferabil cu unul electronic (2X18W) sau doua drosere separate (ar fi o problema unde le voi amplasa deoarece nu prea e spatiu) si evident sa mai adaug inca un tub de 18W, astfel incat sa am un total de 36W care dupa calculele mele ar fi cat de cat suficient la nivelul de plantare pe care mi-l doresc eu de la acest acvariu.



apelez asadar la ajutorul si cunostintele voastre sa ma luminati in urmatoarele necunoscute:

1. lampile de tip PL pot functiona cu droser electro precum cel pt tuburile normale gen T8, sau este nevoie de drosere speciale ?
2. de unde as putea achizitiona un asemenea droser (preferabil 2 x 18W) si daca aveti cunostinta despre pret ptun asmenea droser ?
3. as avea nevoie sa achizitionez si un soclu din plastic din acela in care se infige propriuzis tubul tip PL (de unde pot cumpara si eventual un pret)
4. pt un acvariu plantat mediu ce gen/ce fel de.." doua tuburi tip PL de 18W" ar fi indicat sa pun pe lampa? (aici de fapt incerc sa va rog sa ma ajutati cu sfaturi legat de modelul exact care ar merge la un plantat - gen philips TLD, sau OSRAM nu stiu de care, tuburi al caror spectru luminos impreuna cu CO2 si fertilizarea lichida ar fi ok pt plante)
5. de unde as putea achizitiona tuburile (si daca aveti cunostinta despre preturi)


In cazul in care exista cineva care m-ar putea ajuta cu o "bricolare cat mai profi" sunt dispus sa platesc in schimbul acestui serviciu.




Multumesc.

catalos

2 Editat de Corydoras (2012-10-14 04:45)

Re: Inchis

5.Tuburi PL dedicate acvaristicii  gasesti la Reef. Am vazut si in HB dar nu m-am uitat la specificatii.
Am gasit si pe aici
http://iluminat-special.ro/index.php?ca … -pini.html
Vad ca sunt mai multe tipuri de PL


3.Soclu posibil sa gasesti in magazinele gen HB, Brico...
Pentru soclu am gasit asta https://www.google.ro/search?q=2G11& … hannel=rcs


Am gasit si asta http://www.bestyles.com/led_2012/en/Pro … asp?ID=669

3

Re: Inchis

anuntul se poate inchide

multumesc de gazduire

catalos