Subiect: Raz

A venit vremea unui nou acvariu. De ce topicul asta se va numi Raz? teoretic Raz a fost un tip  dintr-un joc video care mi-a placut foarte mult si care mi-a inseninat o parte din viata, asa ca am hotarat ca acest proiect sa poarte numele lui. Deoarece acvaristica imi insenineaza viata si mi-o inspira, am hotarat ca proiectul se va numi Raz.

   Sa incepem:

   acvariu 300l 120x50x50, fund dublu, intarituri longitudinale, sticla de 10.  Acum a venit vremea sa-l pun in functiune. La lipirea acvariului radu_dragan m-a ajutat foarte mult si il recomand cu incredere celor care nu se pot descurca singuri la lipirea unui acvariu. Deoarece cu o pereche de maini in plus se lucreaza mult mai usor, acvariul a iesit cu niste lipituri de invidiat.

   capacul a fost facut de bucurgabos( caruia ii multumesc si pe aceasta cale) si este dotat cu 4 t5 de 54w, 4 coolere pentru racire si moonlight. Am comandat si leduri pentru iluminarea acvariului pentru atunci cand ridic capacul si vreau sa lucrez inauntrul lui. Am constatat ca, de cate ori vroiam sa lucrez in acvariu si ridicam lampa, numai vedeam nimic inauntru si pentru asta am hotarat sa lipesc niste benzi de leduri care sa imi lumineze acvariul cand am capacul ridicat. Cand o sa le montez voi face si pozele necesare.

   Substratul va fi format din roca vulcanica neagra, granulatie 1-3mm.

   Co2 complet: butelie, reductor, reactor, ph controler, sonda de sticla.

   Filtrare externa eheim 2073 si interna eheim 2010

   Incalzitor eheim de 150w( cel putin deocamdata)

   Ca vietuitoare, la inceput voi avea melci pomacea, cory si ancistrusi, iar ca plante voi pune deocamdata ceva de crestere rapida ca sa-mi stabilizez acvariul, apoi mai vad eu ce pun. (pestii vor fi pusi in functie de ciclul azotului). Deocamdata toti pestii  sunt in acvariul de 160l, iar apoi vor fi transferati.

Maine revin si cu poze, ca sa spunem lucrurilor pe nume.

2

Re: Raz

Uuuuu suna bine 300 l big_smile
Bafta.

3 Editat de mariuspopa69 (2013-11-18 03:02)

Re: Raz

Salut si bine ai venit, te asteptam

Re: Raz

Salut si bine ai venit

5 Editat de radu_dragan (2013-11-18 12:52)

Re: Raz

Salut
Daca i-ai dat un nume insemna ca ai bagat apa in el si nu curge ceea ce ma face bucuros
Nefiind prea pasionat de plantat,vivipari,etc multe nu am de spus dar cunoscandu-te  sigur o sa iasa ceva foarte frumos
Multa bafta in continuare

6

Re: Raz

Salut...te astept cu poze.

Nu putem deveni ceea ce vrem sa fim, ramanand ceea ce suntem.

7 Editat de scorpionul (2013-11-20 03:29)

Re: Raz

iata si primele poze. In ultima  se vede cat de drepte au iesit lipiturile

Re: Raz

Arata foarte bine lipitura  :noroc O sa urmaresc topicul asta!

9

Re: Raz

Succes cu el, Bogdan !

Re: Raz

acvariul incepe sa capete forma

11

Re: Raz

Salut si bine ai venit ... :apl

12 Editat de rodoselada (2013-11-29 22:03)

Re: Raz

totul e ok pana la aranjamentul cioatelor, mie personal nu-mi place cum sunt asezate, tot asa le-ai avut asezate si in cel din urma daca nu gresesc si atunci am avut aceeasi parere, dar daca tie iti place  ^:)^

Modestia este calitatea celor care nu au calitati.

13 Editat de Technics (2013-11-29 23:29)

Re: Raz

ciuaua A scris:

Salut si bine ai venit ... :apl

Bogdan este de ceva timp printre noi ... poate faci referire la noul lui setup  lol
Sa revenim ... Bogdan, nu este prea mult lemn sau prea artificial pozitionat ?

Re: Raz

imaginea denatureaza realitatea. Lemnele par mari si stinghere pentruca plantele sunt putine si destul de rare. Mai mult, eu am incercat sa pozez astfel incat sa iasa cat mai putin in evidenta filtrele. Ele vor suferi impodobiri cu moss. Scopul lemnelor e sa ofere mai tarziu loc de joaca pentru creveti, cory si ancistrusi. In ceea ce priveste filtrele interne, le voi folosi pe amandoua pana imi vine robinetul de la eheim 2073 pe care am reusit sa-l stric

15

Re: Raz

In functie si de plantele care le vei aseza in fata buturugilor, o parte din acestea vor disparea, iar mossul va da o cu totul alta turnura:). Acum este prea crud sa ne dam cu parerea cum va arata mai taziu, ma gandesc daca mai tarziu ai baga langa buturuga niste eriocaulon setaceum si ceva alternatera in fata(varianta pitica:) )o sa fie de mare efect.

Re: Raz

da, in mod cert voi mai face schimbari. Deocamdata am vrut doar sa pornesc acvariul si sa se cicleze. Ma gandesc la blyxa care la mine a mers foarte bine si care probabil o voi pune in fata buturugilor. Adancimea de 50 a acvariului imi permite sa mai fac cateva schimbari. Eriocaulon este o planta care imi place foarte mult, dar care la mine nu a trait prea bine( mea culpa), dar care chiar vreau sa o am in acvariu(multumesc de sugestie)

17

Re: Raz

Ma gandeam eu ca nu renunti la blixa, de aceea am si zis ca ar merge ceva in fata buturugilor big_smile , multa lume am auzit ca s-a bucurat de ea. Nu mai stiu, ai reusit sa ai si flori de la ea?

Re: Raz

nu am reusit. Cand imi era mai draga si mai frumoasa s-a intamplat porcaria cu curentul si a murit tot. Dar un sfarsit e un nou inceput. Asa ca imi aduc aminte cu drag de ea si o voi folosi in continuare

19 Editat de scorpionul (2013-12-27 23:06)

Re: Raz

cateva poze cu setupul meu acum la o luna si 10 zile de la pornire

Re: Raz

poze