1 Editat de elis (2013-11-26 19:20)

Subiect: Nebunia

Salutare ! Am revenit dupa perioada de ciclare (am inceput acum 33 zile )si va pot spune ca am o problema cu acvariul meu ,cred ca am diatome  si nu stiu ce sa fac pt ca s-au depus pe plante si pietre . Se poate indeparta cu degetul  mazga de pe frunze.
Acvariu 100X40X45 -140l apa
Astazi primul test  jbl 6 in 1 :
-NO3-25
-NO2-0.5
-GH-7
-KH-6
-PH-7,2
-CL2-0,8
Mentionez ca nu am facut nici un test pana acum .
Lumina 2X39W t5 - 6 ore pe zi ( si o ora din cele 6 cu 4 neoane )
Schimb de apa 40% acum 7 zile pt prima oara
Micro si macro 4ml din fiecare , dimineata inainte cu o ora de perioada pt iluminare ,am inceput ferilizarea dupa o saptamana de la start
Easy Carbo 3ml in fiecare zi, inainte de iluminare ( inceput acum 2 saptamani)
Co2 1 bula pe secunda ,non stop
Test permanent CO2/PH -20mg/l     
Va rog sfaturi daca vreti , pentru combatere !
Pesti 10 neoni ,3 sanitari.

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

2

Re: Nebunia

Daca vrei sa  pui in valoare pietrele alea si sa faci un  scape aratos nu are sens sa folosesti plante care vor creste inalte . E de ajuns sa folosesta vreo trei tipuri de plante care nu cresc inalte si poti avea succes. Cauta pe google ceva plante mici si iti alegi tu ce vrei sa pui. Sau te inspiri din ce a pus AMANO in acvariile lui. cu pietre . Succes.

3

Re: Nebunia

Multumesc pentru sugesti .

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

Re: Nebunia

Este o alga considerata oarecum normala in perioada ciclarii, no2 este mare (inca nu este ciclat bazinul) si lumina slaba o favorizeaza...eu zic sa mai pui plante cu crestere rapida si sa maresti perioada de iluminare treptat la 8 ore.

5

Re: Nebunia

Salut. In primul rand ai prea putine plante pentru a incepe fertilizarea macro. Nu prea are cine sa consume la tine. Mai baga plante, cat mai multe pentru inceput, cu cerinte usoare si dezvoltare rapida.Dupa ce se stabilizeaza bazinul poti scoate plantele cu crestere rapida si bagi ce vrei tu in locul lor.
Valorile testtelor 6in1 nu prea sunt concludente. Valoarea no2 ar trebui sa fie 0, deci bazinul nu este ciclat, no3 este prea mare, o valoare normala ar fi pe la 10. Valoare cl iar nu cred ca este ok, posibil din cauza testului folosit, ar trebui sa fie 0. Daca este mai mare de 0, inseamna pericol pentru vietatile tale din bazin.
Cat despre diatome, sunt prezente in bazinele nou startate. Pentru diminuarea lor poti sa scazi silicatii , o curatenie corecta si o filtarare cortespunzatoare. Cu timpul vor disparea. O zi buna, Narcis.

6 Editat de elis (2013-11-28 04:41)

Re: Nebunia

Ma gandisem  ca inca nu este inca ciclat acvariul ,pentru ca inca mai am biofilm la suprafata iar cand am vazut si testele  am vrut sa aud si alte pareri

                                                                                                   
Plante mai multe cu crestere rapida,
Maresc perioada de iluminare .
Schimburi  mai dese de apa, de 2 ori pe saptamana
Mentenanta

Multumesc , Marius si Narcis  ^:)^

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

7

Re: Nebunia

Salut. Biofilm poti avea si dupa perioada de ciclare. In rest, perioada de iluminare de 6 ore este suficienta pentru inceput, o maresti mai tarziu. treptat cate o jumatate de ora.
    Schimburile de apa sunt suficiente daca fertilizezi mai mult ,50% din volumul de apa saptamanal, iar in momentul actual faci schimburi de apa mai de pentru a reduce valoarea no2, sa o duci cat mai aproape de 0 si pentru a reduce amoniul(valorile nh3/nh4) la fel spre 0. Aceste schimburi le faci in functie de valorile mici sau mari ale acestor parametrii, schimburi de la 10% pana la 50% in cazul valorilor foarte mari.

8 Editat de elis (2013-11-28 14:21)

Re: Nebunia

Am inteles si iti multumesc mult  ^:)^
Silicatii  ii pot scadea tot prin schimburi de apa ?
Sa fertilizez  micro si easy carbo  in aceiasi cantitate pana cumpar mai multe plante ? Fara macro?

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

9

Re: Nebunia

Exista produse pe piata care scad silicatii, insa daca nu ai un pietris sau substrat care sa elimine, cu timpul nu vei mai avea probleme.
Micro si easy carbo poti folosi linistit, de macro(parerea mea) nu ai nevie acum, nu ai plante care sa consume, nu ai stabilitate, nu ai teste de control, poti usor sa te umpli de alge. Pe viitor, daca  te tine buzunarul, poti cumpara oarece teste sa vezi valorile aproximative si sa incepi fertilizarea macro, sa tii un sub controll(echilibreu1/10 intre no3 si po4), masori fierul si faci aditii, k, si asa mai departe. Mai trebuie sa tii cont ca in momentul in care cresti perioada de iluminat ar trebui sa cresti si aditia de fertilizanti, insa doar dupa ce vezi consumul efectiv, stabilesti o tinta, fertilizezi si monitorizezi.
  La aditia de co2 mi se pare ca bagi cam putin, ce culoare are testul de co2 si sa ai pui exact atatea picaturi (sau ml) cat specifica in instructiuni.

10

Re: Nebunia

Pentru test permanent co2 + ph am pus 35 picaturi, exact cat scrie in prospect si culoarea este :

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

11

Re: Nebunia

Pare ca ar fi un verde deschis, nu-mi dau seama bine, bate si blitul. Poti sa incerci sa mai maresti putin, sa mergi spre un verde-galbui, insa cate putin, sa nu omori pestii.

Re: Nebunia

Vezi ca NH3-NH4 si NO2 nu se scad prin schimb de apa,pt. ca ei sunt verigile principale in ciclul azotului,din ei apar bacteriile nitrificatoare...
Daca face schimb de apa pana sa ajunga acestia la 0,practic o ia de la inceput !
Indicat este sa nu mai fertilizezi si sa adaugi plante usoare si cu crestere rapida pana la stabilizarea bazinului.
Poti adauga si niste melci pomaceea,eventual 3-4 cory de sacrificiu...

marian37

13

Re: Nebunia

@floreamarian37 Imi pare rau ca te contrazic, dar nu este asa.Faci schimburile de apa pentru a reduce valorile pentru vietati, adica pesti, melci, raci, cerveti s.a.m.d. Daca se aduc la 0 valorile nh3/nh4 si no2 prin schimbul de apa, asta nu inseamna ca s-a deciclat, ca o ia de la 0 sau altceva. Nu omoara nici o bacterie, nimic. doar ajuta sa nu se imbolnaveasca, moara vietatile.Atat. Pe viitor, daca vrei sa faci o ciclare fara sa faci schimburi de apa, nici o proeblema. Se face ciclarea, se monitorizeaza valorile, in momentul in care se termina ciclarea se face un schimb de apa si poti sa bagi pestii. Daca faci ciclarea cu pesti, se fac shimburi de apa pentru ca pestii nu rezista la amoniu, nitriti sau valori mai mari ale no3. Cu stima, Narcis.

Re: Nebunia

Da,dar in cazul asta,eu nu vad pestii,sau am luat-o razna ???  lol

marian37

15

Re: Nebunia

10 neoni si 3 sanitari. Citeste tot postul. O zi buna.

Re: Nebunia

SCUZE,acum am vazut...
In cazul asta ai dreptate atunci,mea culpa !!!
O zi buna si tie !

marian37

17 Editat de elis (2013-11-28 17:07)

Re: Nebunia

Atunci o sa mai maresc putin .....co :sevil

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

18

Re: Nebunia

Ce teste sa cumpar ? no3...

Reusitele si esecurile unui om sunt rezultatul direct al gandurilor sale

19

Re: Nebunia

Pentru ce vrei testele, sfatul meu este sa mai aprofundezi intai, sa mai studiezi. Parametrii corespunzatori unui echilibru, in cazul in care fertilizezi, poti sa-i obtii prin schimburi saptamanale de 50% din apa. In cazul in care apar dezechilibre, poti lua teste simptomatic. Un test de no3 si unul de po4 te vor ajuta pe viitor sa mentii un echilibru intre fosfati si nitrati.


@floreamari37 Nu-i nimic, se mai intampla, insa si daca nu avea pesti, schimba toata apa, tot nu se decicla si nu o lua de la 0. Bacterile care fac nitrificarea nu stau in masa apei ci in materialul filtrant din filtru si in substrat. Atentie ca exista diferente intre nirtificare si denitrificare, amandoua fac parte din ciclul azotului. Sfatul meu este sa citesti mai mult despre acestea si te vei lamuri. Cu stima, Narcis.

Re: Nebunia

Nu vreau sa intru in polemica cu tine,de citit le citesc si recitesc,dar bacteriile se formeaza din amoniu si nitrati,ori inlocuind o cantitate de apa in acea perioada,practic reduci sau elimini aceste substante necesare formarii bacteriilor.
Cat despre DENITRIFICARE,aceasta nu va fi intalnita in filtrele pe care noi le folosim uzual (concluzie trasa de un guru al acvaristicii de la noi ),cel putin eu asta tin minte sa fi citit.
Pentru denitrificare sunt necesare niste conditii mai aparte...
Oricum,subiectele ma depasesc,eu fiind un simplu muritor  lol  lol  lol

marian37