Subiect: Sugesti ce pesti as putea cumpara ca si incepator

Salut, sunt interesat in a cumpara niste pesti noi si as vrea sa stiu cam ce as putea lau si sa fie cat mai usor de crescuti. Sa imi dati un numar aprox. cat mi-as putea cumpara din fiecare si ce fel de mancare sa le dau.

Si mai am o intrebare imi puteti da ceva sugesti pentru a scpa de alge care se formeaza prea des la mine in acvarius. Si daca mai imi puteti sugera ceva echipamente care sa imi fie de folos va rog sa imi spuneti.

Ah! si acvriul meu are 30 de L.  Daca mai aveti nevoie de alte informatii va rog sa imi spuneti sa vi le pot oferi.

2

Re: Sugesti ce pesti as putea cumpara ca si incepator

Variante:
1. Ai putea sa iei un peste betta , iar la volumul asta de apa nu ai nevoie decat de incalzitor, eventual un filtru foarte mic. Mancare: http://www.jbl.de/en/aquatics-nano-prod … nano-betta . Poti lua si niste moss si anubias nana. Eventual + 2-3 melci. Obligatoriu si frunze catappa.
2. Creveti + filtru + moss + incalzitor.
3. Posibil sa mearga eventual ceva pesti de talie foarte mica, dar cred ca ai nevoie de minim 6 (in general traiesc in bancuri) + filtru + incalzitor.
La fiecare din variante ai optional si substrat adecvat + plante + iluminare.

Re: Sugesti ce pesti as putea cumpara ca si incepator

Eventual alte sugesti. Multumesc pentru ce mi-ai propus George dar  mai caut si alte sugesti.

4

Re: Sugesti ce pesti as putea cumpara ca si incepator

Uite aici o alta idee: http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/ … r-clasa-n/ , poate te inspira...
Problema ar fi ca pestii astia sunt vivipari si ar trebui sa donezi/vinzi imediat puiutii.
P.S.: Colegul are si la vanzare, dar nu stiu daca poate trimite in perioada asta: http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/ … r-clasa-n/

Re: Sugesti ce pesti as putea cumpara ca si incepator

Ai putea merge pe microrasbora galaxy, cam vre o 10-12 la numar (dar stau cam ingramditi), ca plante, m-as duce mai mult pe cryptocorine si anubias pe sub ca sa nu-ti moara de la lumina (vezi exemplu si citeste despre specia anubias).
Poti folosi pietre neuniforme si ceva moss. ca lumina, pentru un acvariu de 30L as recomanda un bec de 15-20W fluorescent sau un neon de 15 (daca-ti sta ok deasupra acvariului - si ca si kelvin as merge pe 6500 sau 10000 dar la 10K o sa fie mai slaba lumina si implicit o sa creasca mai greu plantele. Nu uita de fertilizanti, si da,cum a spus si colegu' gorge.r, poti baga si un betta (daca-l iei de mic, ca sa nu hartuiasca pestii).
Spor si ape limpezi!