1 Editat de Daniel Alexandru (2014-02-14 03:06)

Subiect: Incepator acvariu

Buna Seara,

Am primit un acvariu de la un prieten care s-a mutat din oras..nu stiu nimic despre el nici cum se foloseste nici daca este bun,firma este JUWEL GMBH..daca ma puteti ajuta si pe mine..ce pesti sa pun in el cum se pune apa plante/daca este bine amenajat si mai ales daca trebuie ciclat si cum se face acest lucru cat timp dureaza

(IMI CER SCUZE CA ESTE JEGOS,NU AM APUCAT SA IL CURAT)

Va multumesc


http://i62.tinypic.com/fcprx4.jpg

http://i59.tinypic.com/wstni0.jpg

http://i62.tinypic.com/2m5ldt0.jpg

http://i59.tinypic.com/i3t745.jpg

http://i58.tinypic.com/inbpmx.jpg

http://i59.tinypic.com/2gv51dd.jpg

http://i61.tinypic.com/25pl4rb.jpg

http://i62.tinypic.com/8x4vfc.jpg

http://i61.tinypic.com/vhci75.jpg

2

Re: Incepator acvariu

Bine ai venit!
Inainte de toate curata foarte bine acvariul si toate echipamentele si arunca decoratiunile si scoicile. Trebuie sa cureti si filtrele si sistemul de iluminat.
Aici ai niste articole pe care ar trebui sa le citesti, cam in ordinea asta, daca vrei sa incepi cu dreptul:
http://www.acvariidevis.ro/articole/cic … n-acvariu/
http://www.acvariidevis.ro/articole/fil … n-acvariu/
http://www.acvariidevis.ro/articole/despre-amoniac/
http://www.acvariidevis.ro/articole/despre-nitrati/
http://www.acvariidevis.ro/articole/zec … varistica/
http://www.acvariidevis.ro/articole/ing … i-acvariu/
http://www.acvariidevis.ro/articole/la- … eri-pesti/

Apoi poti gasi pe forum foarte multe informatii.
Succes si spor la citit!

P.S.: Cel mai important e sa te informezi cat mai mult si sa ai rabdare, astfel vei avea un inceput bun... Este mult mai usor sa incepi cu "grija" decat sa repari greselile pe parcurs: costa mai putin d.p.d.v. al timpului, banilor si nu in ultimul rand al vietuitoarelor.

Re: Incepator acvariu

acvariul este de calitate buna?

Re: Incepator acvariu

Da, dar curatal intai bine de tot, pe urma iau de la zero cu un acvariu bine pus la punct si frumos amenajat. Vezi sa nu mergi pe substrat din pietris colorat. Eventual dupa cumpara ceva pietris de 1-2 mm din Hornbach pentru acvarii si ceva plante naturale. Pe urma asculta sfatul lui george.r si citeste ce te-a indrumat el acolo.
Dupa 2-3 saptamani poti popula acvariul cu aproximat 10 pestisori de talie mica, gen: xipho, guppy, neoni, molly, etc.

Daca vrei sa asculti sfaturile noastre o sa iti fie de folos si o sa ai un acvariu cum multi spera!

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.

Re: Incepator acvariu

ok va multumesc,o sa fac asta maine si revin cu niste poze :d

Re: Incepator acvariu

si dimensiune ale acvariului, il masori. tind sa cred ca are 60x30x30

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.

Re: Incepator acvariu

Nu am avut timp sa ma ocup de el..dar intr-un final am reusit :x
L-am spalat foarte bine cu fairy si putin cif sa se duca calcarul de pe margini..bineinteles l-am clatit foarte bine,am pus nisipul inapoi,am curatat filtrele si buretii  :apl iar acum astept indicatii (cand sa pun apa,cand sa pun pestii,aparatele trebuie sa functioneze cand nu sunt pesti?)

Sunt bine asezate alea prin el ?:D

Dimensiuni 60x30x30

Va multumesc !

http://i58.tinypic.com/v5xzdh.jpg

http://i58.tinypic.com/r73a1l.jpg

http://i57.tinypic.com/2nqtn34.jpg

http://i58.tinypic.com/2q1b0y0.jpg

http://i57.tinypic.com/2lxcsxw.jpg

8 Editat de george.r (2014-02-17 22:43)

Re: Incepator acvariu

Dar filtrele nu le cureti si in interior?
Ai citit articolele pe care ti le-am recomandat?

P.S.: O poza cu nisipul in acvariu nu ai sau mai bine zis cu finalul a ceea ce ai aranjat?

P.P.S.: Daca te referi la faptul ca ai pus inapoi "nisipul" (adica pietrisul foarte mare) care era initial, ar trebui sa il scoti si sa pui un pietris/nisip de granulatie mai mica 1-3mm. Asta ajuta mult la curatenia saptamanala pe care o sa o faci in acvraiu. In plus, iti trebuie aproximativ 4-5 litri de nisip daca vrei sa ai si plante naturale acolo.

9

Re: Incepator acvariu

Ca sa nu mai editez si a 3-a oara:

Cumperi nisip cuartos de 1-3mm cat sa faci in acvariu un strat de 4 cm in partea frontala si 6 cm in spate (aproximativ 4-5 litri - nu kg) pe care il speli pana cand nu mai ies impuritati din el. Apoi il asezi frumos in acvariu, dupa care umplii cu apa pana sus si dai drumul la filrtru/filtre. Apoi adaugi 2-3 melci mai rezistenti (gasesti atat pe forum cat si in petshop) si le dai de mancare zilnic foarte putin (cat un praf de sare - sa zic asa).
Dupa asta ai de asteptat 2-3 saptamani (timp in care poti citi articolele de aici) si apoi poti sa introduci 1-2 pesti de "sacrificiu". Intre timp poti sa faci cate un schimb de apa (lasata in recipiente neacoperite minim 24h) de 20-30% din volum / saptamana.

Succes!

10

Re: Incepator acvariu

Daniel Alexandru A scris:

Dimensiuni 60x30x30

george.r A scris:

Cumperi nisip cuartos de 1-3mm cat sa faci in acvariu un strat de 4 cm in partea frontala si 6 cm in spate (aproximativ 4-5 litri - nu kg)

   Ca medie mie mi-a dat 5 cm grosime nisip, iar pentru acvariul lui, conform calcului tau, i-ar trebui macar 9 litri! Tu cum ai calculat? smile

11

Re: Incepator acvariu

Ancistrus A scris:

Ca medie mie mi-a dat 5 cm grosime nisip, iar pentru acvariul lui, conform calcului tau, i-ar trebui macar 9 litri! Tu cum ai calculat? smile

M-am grabit... si am calculat 30*30*5cm :stupid
Merci de corectare :noroc

Re: Incepator acvariu

Am citit toate articolele de la "george.r" acvariul a avut nisip in el de cand l-am luat si mie mi se pare ca este destul de fin..am inceput sa pun apa in si apoi m-am gandit sa vad sfaturile voastre sad nu am apucat sa pun decat 5-10L.
Intrebarea mea este urmatoare: sa pun apa in el si sa il tin asa sau sa scot nisipul?ca decoratiuni am decat un caste micut..astept sfaturile voastre ce sa pun in el,de unde le pot lua si eventual un pret cu aproximatie big_smile
Cred ca am mai pus odata intrebarea asta..cat am apa in el aparatele trebuie sa functioneze?

http://i58.tinypic.com/fm6rv7.jpg

La ce foloseste acest aparat?:D
http://i58.tinypic.com/o09ctd.jpg

http://i59.tinypic.com/2j49cnd.jpg

http://i57.tinypic.com/2r53v49.jpg

Re: Incepator acvariu

Salut. Pietrisul ala nu-i bun pentru acvarii plantate, vad ca este o amestecatura de nisip fin cu altul prea mare, trebuie sa fie tot de 1-3mm. N-are rost sa te apuci sa-l ciclezi pe asta si dupa cateva luni sa-l arunci ca nu-i bun. Pietris numai bun poti gasi in hornbach la acvaristica este 2 lei/kg parca, iti trebuie vreo 10-12 kg pentru bazinul tau. Aparatul de care intrebi este un filtru pentru acvariu (cel putin asa arata big_smile ). Castelul nu-si are rostul daca vrei un bazin plantat. Aparatura trebuie sa mearga tot timpul cat ai apa in bazin. Momentan scoate pietrisul (daca vrei plantat), umple bazinul cu apa pana la 3 cm de marginea de sus, porneste filtrele/incalzitorul, pui un pic de mancare in bazin (din descompunerea ei va aparea amoniacul), eventual zilele astea mai cumperi o bucata de burete sa completezi in filtru sau chiar niste siporax, pietrisul si cativa melci pomaceea pe care sa-i hranesti regulat (sa inceapa cu adevarat ciclarea acvariului). Pestii, plantele, lumina, fertilizarea, etc mai tarziu...prima grija este sa incepi ciclarea (dureaza cam o luna), intre timp tot sa te documentezi...

14

Re: Incepator acvariu

Salut, daca te intereseaza pietris la kg, dispun eu de circa 25 de kg de pietris alb-maroniu, 2-4 mm din HB, dar iti pot da cat ai nevoie, la acelasi pret, 2ron/kg. Stima.

15

Re: Incepator acvariu

MariusMinu A scris:

Castelul nu-si are rostul daca vrei un bazin plantat.

   Eee da... lol

16

Re: Incepator acvariu

Ceva noutati? Cum evolueaza acvariul?

Re: Incepator acvariu

Astept sa vina masuta pentru acvariu big_smile maine voi merge sa cumpar pietris,mai trebuie ceva ? o sa atasez niste poze diseara !

18

Re: Incepator acvariu

Termometru....

Re: Incepator acvariu

Buna seara,astazi am cumparat pietris,termometru,pompita de scos apa si 2 solutii..mai exact AQUA SAFE de la TETRA si CRYSTAL WATER tot de la TETRA..cand trebuie sa pun solutiile in apa ? TREBUIE SA TIN IN FUNCTIUNE APARATELE CAT NU AM PESTI ?!!

http://i60.tinypic.com/2aa12rl.jpg

http://i58.tinypic.com/261jaz6.jpg

http://i59.tinypic.com/350syo3.jpg

http://i57.tinypic.com/29oiidl.jpg

http://i62.tinypic.com/a9pr9v.jpg

http://i61.tinypic.com/bf2lqa.jpg

20 Editat de george.r (2014-02-24 00:33)

Re: Incepator acvariu

Despre acvariu, cred ca ai primit deja raspunsurile necesare, dar din pacate nu prea le-ai luat in seama (iti spunem nisip 1-3 mm - inclusiv motivele pt care ai nevoie de marimea asta - si tu cumperi 4-8 mm???)

george.r A scris:

Cumperi nisip cuartos de 1-3mm cat sa faci in acvariu un strat de 4 cm in partea frontala si 6 cm in spate. [...] Apoi il asezi frumos in acvariu, dupa care umplii cu apa pana sus si dai drumul la filrtru/filtre. Apoi adaugi 2-3 melci mai rezistenti (gasesti atat pe forum cat si in petshop) si le dai de mancare zilnic foarte putin (cat un praf de sare - sa zic asa).

MariusMinu A scris:

Pietrisul ala nu-i bun pentru acvarii plantate, vad ca este o amestecatura de nisip fin cu altul prea mare, trebuie sa fie tot de 1-3mm. [...] Castelul nu-si are rostul daca vrei un bazin plantat. Aparatura trebuie sa mearga tot timpul cat ai apa in bazin. [...] porneste filtrele/incalzitorul, pui un pic de mancare in bazin (din descompunerea ei va aparea amoniacul), eventual zilele astea mai cumperi o bucata de burete sa completezi in filtru sau chiar niste siporax, pietrisul si cativa melci pomaceea pe care sa-i hranesti regulat (sa inceapa cu adevarat ciclarea acvariului). Pestii, plantele, lumina, fertilizarea, etc mai tarziu...prima grija este sa incepi ciclarea (dureaza cam o luna), intre timp tot sa te documentezi...