1

Subiect: top 3 - pesti pt copii

Copilul te bate la cap sa-i iei un animal de casa, dar tu nu vrei sa-ti asumi responsabilitatea ingrijirii unui catelus sau unei pisicute? Atunci poate un peste ar fi un compromis satisfacator pentru ambele parti! Pestii de acvariu reprezinta cele mai potrivite animale de companie pentru cei care nu au experimentat pana acum acest statut.

Intretinerea pestilor de acvariu

Pestii sunt usor de intretinut. Bineinteles, a creste pesti nu inseamna doar a arunca niste mancare in acvariu o data sau de doua ori pe zi. Insa, daca alegi specia potrivita, pestii sunt animale de companie usor de crescut, ieftine si robuste.


Scoala de pesti

Pestii sunt minunati ca animale de companie incipiente pentru copii, caci astfel ei vor invata prima lor lectie de responsabilitate. In plus, copiii vor invata sa aiba si alte activitati dupa scoala in afara de a se uita la desene animate sau de a se juca pe calculator.

Cum incepi?

Fa niste cercetari. Pestii de apa dulce sunt mai usor de intretinut decat cei de apa sarata. In general, pestii care dau nastere la pui vii („vivipari”) sunt cei mai rezistenti. Asadar, cauta speciile cele mai viguroase. Iata ce poti alege!


sursa: casa si gradina

?

2

Re: top 3 - pesti pt copii

1. Pestele platy (Xiphophorus maculata)

Vivipar si vivace, acest peste se prezinta sub multiple varietati. Pestele platy este considerat unul dintre cei mai populari pesti pentru un crescator debutant. Ei pot fi crescuti in acvarii mici, dar le place sa aiba prieteni, caci sunt sociabili si activi. Pune-le niste plante in apa si se vor simti excelent. Ca toti pestii vivipari, si acestia sunt omnivori.

?

3

Re: top 3 - pesti pt copii

2. Pestele Swordtail (Xiphophorus hellerii)

Un alt peste vivipar, swordtail-ul sau pestele cu coada in forma de sabie iubeste inotul, plantele si acvariile cat mai mari. Pestele cu coada in forma de sabie seamana ca forma cu pestele platy si cu guppy, insa este cel mai robust dintre toti. In plus, pestii swordtail se prezinta sub multiple varietati coloristice, asadar vor insufleti camera copilului.

?

4

Re: top 3 - pesti pt copii

3. Pestele Guppy (Poecilia reticulata)

Pestele guppy este tot o specie vivipara, extrem de sociabila si adaptabila, un peste alert si fara pretentii, dar extrem de frumos datorita culorilor sale variate. Aceasta specie prefera acvariile luminoase, cu multe plante, care sa ofere adapost puilor si femelelor asaltate de pretendenti.

?

5

Re: top 3 - pesti pt copii

la xipho swordtail este numai masculul dar am si eu o intrebare...xipho volanti au si masculul si femela coada volanta ?

Unfortunetaly ,most of the times,The ignorants stand out more than the wise