Subiect: Identificare ciclide

Cum a inceput aventura mea cu ciclide de Malawi:
Am scos la vanzare acvariul meu de 150 l, si am inceput sa vand prima data pestii.
Cel care a luat toti pestii mi a dat 4 ciclide gratis, astfel: 3 albastru cu dungi negre si un singur punct galben pe intotatoare si 1 galben portocaliu - cel mai sigur Pseudotropheus Saulosi. (5-7 cm)
Cel mai mare dintre albastri era agresiv si l am dat la schimb unui crescator pe 3 femele portacalii. Am mai adaugat si 7 puiuti de 3 cm de Labidochromis caeruleus.
Bunnnn, am crezut ca am in acvariu 2 masculi si 4 femele de P. Saulosi si cei 7 de L.C., pana acum o ora cand am observat ca cel mai mare "mascul" de Saulosi e gusata si prin gura deschisa se vad icrele galbene.
Rog colegii cu africani sa imi identifice si mie aceasta specie, nu vreau sa fac ciorba de africani in acvariu. 
Din pozele de pe net P Elongatus au 3 puncte galbene pe coada si Saoulosi doar unul, sau ma insel eu?

Re: Identificare ciclide

si pozele

3 Editat de miloaleko (2014-04-11 02:11)

Re: Identificare ciclide

Buna,

Masculii de Pseudotropheus Saulosi  sunt albastri, iar femelele sunt portocalii: http://www.youtube.com/watch?v=78c6ulMLYPsAsta din start elimina posibilitatea de a avea o femela de Saulosi. Ceea ce vad in poza  mie imi pare femela de Demasoni.   :fok

Re: Identificare ciclide

Stiu ca masculii de Saulosi sunt albastri si femelele portocalii, de aici si confuzia.
Deci sa recapitulam, am doua femele de demasoni si 4 femele de Saulosi?
Cea portocalie e sigur femela de Saulosi? Multumesc.

Re: Identificare ciclide

Si sp membe deep au femelele galbene,interruptus,sp msobo magunga si cred ca mai sunt specii cu femelele galbene. Asa ca cel mai sigur este sa intrebi omul de la care ii ai pt a stii cel mai bine. Altfel ...

Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.

Re: Identificare ciclide

De acord cu Sebastian. Interruptusii sunt putin mai ascutiti totusi, gen torpila si sunt mai galbeni. Cel mai bine sa afli de la cel de unde i-ai luat. Dar daca el prima data ti-a zis ca sunt Saulosi... nu stiu ce sa zic.

Re: Identificare ciclide

Waw ma i bagat si mai tare in ceata. Primul de la care am luat cei doi albastri si unul portocaliu habar nu avea cu ce se mananca ciclidele. Al doilea de la care am luat cele trei femele portocalii, care sunt identicecu prima, e crescator dar nu se pricepe la ciclide, are cateva din intamplare, i au fost donate si s au inmultit asa dupa culoare sa zic, cum i a separat. Omul e specialist dar din pacate la ciclide nu are experienta deloc.
Asa ca ce am in bazin e o necunoscuta totala. Se pare ca cei albastri ar putea fi si Elongatus hibridizati.

Re: Identificare ciclide

O filmare cu telefonul:
[https://www.youtube.com/watch?v=Q-3Z2aBhY5o&feature=youtu.be]

Re: Identificare ciclide

Sunt Demasoni 100%. Nici-un Elongatus hibridizat

Re: Identificare ciclide

Astazi am luat din piata un mascul de Saulosi, sper sa imi confirmati si voi ca asa este si nu m a pacalit vanzatorul. Femelele sunt f incantate si stau numai langa el. Am scos la vanzare demasonii si voi ramane doar cu cei 7 puiuti de 3 cm de Labidochromis si Masculul (sper) de Saulosi si cele 4 femele de Saulosi de 5-6cm. Masculul e marisor in jur de 9 cm, sper sa nu fie batarn. hmm