1

Subiect: Sper ca nu au inceput problemele

Salut,
Sunt nou in acvaristica (de aproximativ 2 luni am un acvariu de 54 litri) l-am populat din start cu 11 guppy (2 au murit dupa 3-4 zile), 4 corydoras (2 albi, 2 punctati) si 2 rasbora
de atunci nu am avut absolut nici o problema cu pestii sau cu plantele pana acum cateva zile de cand un mascul guppy blue moscow care a inceput sa inoate bezmetic... nu are nimic vizibil pe corp, dar pur si simplu face tumbe prin acvariu, ceea ce ma ingrijoreaza.

inca o problema a aparut astazi.
Am o femela guppy care a facut 16 pui, am scos-o din maternitate ieri, totul era ok. azi am gasit-o pe fundul acvariului retrasa respirand agitat iar 2 masculi se tot iau de ea. ce sa fac? sa o pun inapoi in maternitate, sau sa o las ca isi va reveni?

Hrana le dau doar de la tetra (combin pro energy cu pro color si guppy)

In acvariu conditiile nu stiu daca sunt tocmai bune (am cumparat ieri jbl easytest 6 in 1) iar rezultatele arata cam asa:
NO3 : intre 0 si 10
NO2 : 0
GH : aproximativ 18 grade
KH : intre 8-9 grade
pH : intre 7,6 si 8
Cl2 : 0
nu inteleg de unde ph si duritate asa mari...


Apa sta tot timpul intre 24 si 26 de grade (incalzitorul nu l-am pornit deloc)

Apa pe care o pun (de la robinet, o las sa stea o saptamana inainte s-o pun in acvariu) vine cu GH: 14 si pH: 7,2, iar in acvariu am doar pamant proflora de la jbl in care am plantat cateva plante, si deasupra pietris de la evidecor aprox. 7 kg.

Sper ca am detaliat destul de bine acvariul si problemele pe care le am. astept raspunsurile voastre

p.s.daca vreti pun si poze, sau eventual ii voi face un filmulet masculului

2

Re: Sper ca nu au inceput problemele

catalinH A scris:

Sper ca am detaliat destul de bine acvariul si problemele pe care le am. astept raspunsurile voastre

Ai omis ce era mai important: filtrarea.

3

Re: Sper ca nu au inceput problemele

filtrul este unul intern, claro 600 de la diversa
il curat saptamanal in apa pe care o scot din acvariu.

masculul guppy inoata din ce in ce mai rau... ba cu burta in sus, ba pe laterala, ba se invarte in cerc... rareori inoata bine
s-o fi lovit la vezica inotatoare oare? de mancat mananca dar este foarte dezechilibrat

restul pestilor din acvariu se comporta normal.

Re: Sper ca nu au inceput problemele

Te-ai grabit cu pestii, trebuia ciclat intai. Apoi adaugai treptat pestii. Cat de bine plantat este? Ai ceva pesti acolo, mai multe plante te-ar ajuta. Filtrul nu trebuie curatat la saptamana, il cureti cand observi ca e incarcat si ii scade debitul. Trebuie sa faci cu masura totul. Apa o schimbi saptamanal, ce cantitate? Schimba la 3 zile 20-30%. 10 l sunt suficienti, apa o poti pune dupa 24 sau daca vrei sa fi foarte sigur, 48 de ore. Nu e nevoie de o saptamana.Mai bine schimbi des si cantitati mai mici, pana iti echilibrezi bazinul. Incearca sa le dai mancare o singura data pe zi, sau de maxim 2 ori, foarte putin.
Pentru simptome, identificare si tratament :
http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases

5

Re: Sper ca nu au inceput problemele

stiu ca m-am grabit cu pestii, in 2 zile i-am luat pe toti...

plantat, nu e cine stie ce, cred ca ar trebui sa mai cumpar.. sau sa le las pe astea sa creasca ?

filtrul il curatam odata la 2 schimburi, si faceam 2 schimburi pe saptamana de cate 10-15 L fiecare (cat consideram ca e nevoie)... nu ma deranjeaza sa tin apa in sticle mai mult timp, nu ma incurca, de acum o sa schimb mai des cate 10 l.

azi dimineata am ramas ingrozit, toti pestii mancau din masculul guppy. el nu e mort, inca respira.. dar nu inoata... nu-mi vine sa cred, imi vine sa-i arunc pe toti in wc.

adaug ceva poze cu plantele, acvariul, si masculul pe care l-am pus intr-un borcan cu apa din acvariu... traieste, ce sa fac cu el? ... pff