21

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Ca ar rezolva problema mea dar vreau sa nu ma arunc cu capu inainte si sa cer parerea unuia care are asa ceva

22

Re: Iluminare cu leduri se poate?

ciprian01 A scris:

Daniel, stii foarte putin si emiti postulate. Esti intr-o mare si persistenta eroare. Ai auzit cate ceva si incerci sa le potrivesti, dar da cu virgula...!

Impresia mea e reciproca wink

23

Re: Iluminare cu leduri se poate?

E benefica tema, stai linistit!

24

Re: Iluminare cu leduri se poate?

danielt A scris:
ciprian01 A scris:

Daniel, stii foarte putin si emiti postulate. Esti intr-o mare si persistenta eroare. Ai auzit cate ceva si incerci sa le potrivesti, dar da cu virgula...!

Impresia mea e reciproca wink

Danut, ai avut vreodata vreun acvariu iluminat cu led-uri? Ok, nu ai avut!
Da-ne totusi un link unde sa gasim si noi informatiile pe care le livrezi tu.

25

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Poftim bibliografie. Se pare ca forumul asta e o pepiniera de experti.

Pastreaza-ti parerile despre altii pentru tine. Nu-ti convine ceva ori argumentezi ori ignori. O sa ai mai putine fire albe la final wink

26

Re: Iluminare cu leduri se poate?

1. danut tata, ramai in banca ta! Te asigur ca nu vrei sa intram intr-o polemica!
2. Este exact ce ce banuiam! Ori nu ai citit niciodata ceva, ori nu ai inteles nimic!

Copiez mai jos (cu google translate) extrase din materialul pe care docta ta persoana mi l-a trimis spre informare.
Este exact cum ai afirmat tu, daor ca este invers...!
Intreaba daca nu intelegi!

,,O diodă emiţătoare de lumină ( LED ) este un semiconductor sursa de lumina. [ 3 ], LED-urile sunt folosite ca lămpi indicatoare în mai multe dispozitive şi sunt tot mai folosite pentru alte iluminat .,,

,,Ca tehnologie LED materiale a crescut mult mai avansate, producţia a crescut de lumină, menţinând în acelaşi timp eficienţa şi fiabilitatea la niveluri acceptabile. Invenţia şi dezvoltarea de mare putere alb-lumina LED-uri a condus la utilizarea pentru iluminare, care este înlocuirea rapid de iluminat incandescente şi fluorescente.,,

,,Unul dintre avantajele-cheie ale surselor de iluminat cu LED-uri este de mare eficacitate luminoasă . LED-uri albe potrivit rapid şi a depăşit de eficacitatea sistemelor standard de iluminat cu incandescenţă. În 2002, Lumileds a făcut cinci-watt LED-uri disponibile, cu o eficacitate luminoasă de 18-22 lumeni pe watt (lm / W). Pentru comparaţie, un convenţional bec incandescent de 60-100 de waţi emite în jurul valorii de 15 lm / W, şi standard de lumini fluorescente emit până la 100 lm / W.,,

,,Consumul de energie
În SUA, un kilowatt-oră de energie electrică va provoca 1.34 lire sterline (610 g) de CO 2 de emisie. [ 115 ] Presupunând că becul este în medie de 10 ore pe zi, un 40-watt bec cu incandescenţă va provoca 196 de lire sterline ( 89 kg) de CO 2 de emisie pe an. 6-watt echivalent cu LED-uri va determina numai 30 de lire sterline (14 kg) de CO 2 în acelaşi interval de timp. O clădire amprenta de carbon de la iluminat pot fi reduse cu 85%, prin schimbul de toate becurile incandescente LED-uri pentru noi.
[ edit ] punct de vedere economic
Becurile cu LED-uri de lumina ar putea fi o opţiune eficientă pentru aprinderea unui spaţiu de domiciliu sau de birou, din cauza vietii lor foarte lungi. Utilizarea de consum de LED-uri ca un înlocuitor pentru sistemul de iluminat convenţional este în prezent afectată de costul ridicat şi eficienţa scăzută a produselor disponibile. 2009, rezultatele testelor au aratat DOE o eficacitate medie de 35 lm / W, de mai jos că tipice de CFL , şi cât mai reduse de 9 lm / W, mai rău decât becuri incandescente standard. [ 113 ] Cu toate acestea, din 2011, sunt becuri cu LED-uri disponibile la fel de eficient la 150 lm / W şi chiar ieftine, low-end modele depăşeşte în general, 50 lm / W. Costul ridicat iniţial de bec LED comercial se datorează scump safir substrat , care este esenţială pentru procesul de producţie. Aparate de safir trebuie să fie cuplat cu un colector oglinda-ca pentru a reflecta lumina, care altfel ar fi pierdut.,,

27

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Apucate de tradus daca nu crezi asa prin (viu grai)

28 Editat de ciprian01 (2012-03-01 02:33)

Re: Iluminare cu leduri se poate?

danut, doar cateva extrase...!
hai sa ne oprim aici, vrei!?
prima data citesti, apoi incerci sa intelegi, iar daca nu reusesti, ceri sprijin! dar nu dezinformezi tati, ok?

29

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Sa inteleg ca tu-mi dai traducere cu google translate dintr-un text pe care ti l-am oferit eu. Ca argument impotriva mea.

lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol  lol

Nu ma asteptam ca seara asta sa fie amuzanta pentru mine de pe un forum de acvaristica.

Uau! Mersi Cipica pentru distractie!!!  :fok

Tine-o tot asa. Vezi sa n-o scapi ca se sparge.

30

Re: Iluminare cu leduri se poate?

LOLOLOL!
Pai ma danut, eu ti-am dat materealu' trimis de matale ca sa ma informez. Si m-am informat. Si matale ai scapat-o si tocmai se sparse...!
Cum e ba sa traiesti asa, fara sa intelegi nimic...!? Tu nu vezi ca habar nu ai ce citesti (daca ai citit vreodata, desi am dubii)...
Tati, esti atemporar...
Orice investitie in tine sau efort de a te face sa intelegi ceva, ar fi o munca inutila. Eu nu desfasor asemenea activitati! Dar promit sa ma distrez in continuare!

P.S.
Este ca si o lumanare e mai puternica si mai eficienta decat un LED!?

31

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Vezi bah, Cipica, ca ajungem la o vorba veche. Asa suntem noi romanii bre. N-ai ce face. Spala-te pe cap cu ele inventatorule de leduri. Zici ca ti-am dat un sut in oo asa le aperi.

Nu ma obosesc sa-ti traduc ce scrie acolo ca e clar ca te lasi pe seama lui google translate sa te documentezi.

Mno, poate daca ai fi mai diplomat n-ai mai iesi asa sifonat din polemici.

Vorba lui Bitanu, mai citeste, mai baga la cap. Pe forum vii doar sa te lauzi cu poze si cunostintele din google translate. Bunul simt il pastram bine acolo la borcan sa nu se strice.

Hai o seara faina si nu te mai agita asa. Ca n-are rost. Uneori mai pierzi alteori castigi. Mai pune niste poze cu reciful sa te dregi wink

32 Editat de ciprian01 (2012-03-01 03:15)

Re: Iluminare cu leduri se poate?

danute, te joci cu focu' rau...!
stii, intotdeaua exista unul, prostul clasei. el e tamp de la natura, se straduieste sa faca ceva, nu ii iese, dar se distreaza singur avand impresia ca toti e prosti.
danutule, uneori nu se poate oricat te-ai stradui.

P.S.
te mai asigur de ceva. nici sa ne stragem de oo nu vrei. chiar daca tu iti imaginezi ca ai mai mult de unu, poti avea surprize...! hai sa nu ne injuram. doar nu vrei sa fii si aici deficitar.

P.P.S.
Lasa recifu, e un drum prea lung pt tine pana acolo. Te depaseste cu mult!

33

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Imi plac oamenii care-si pun punchline-ul (google translate: loc de popas) in postscriptum.

N-ai decat sa injuri pana nu mai poti. Daca asta te face biruitor  :sbr

34

Re: Iluminare cu leduri se poate?

eu nu te injur copilas, stai linistit!
topicul era despre iluminatul cu led-uri.
ia mai impartaseste-ne tu cateva perle. sau ce ai inteles matale.

35

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Moaama bataie cu lumina :omfg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8NE5elL30w4[/youtube]

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Hai ma baieti, ca deja s-a ajuns prea departe cu off topicul (recunosc ca am contribuit si eu putin, dar cu intentii bune). Eu zic ca n-are nici un rost sa va certati si jigniti, ca pana la urma nu asta e rostul acestui forum. Electronica e o stinta pe care si cei care o stapanesc sunt de fapt incepatori in domeniu, si chiar daca are aproape un secol si jumatate de viata, care poate parea foarte mult, este de fapt inca un domeniu tanar care mai are foarte multe de zis, ba chiar pot zice ca v-a murii doar odata cu omenirea. Amintiti-va de vechile aparate electronice, mari si grele si comparati-le cu cele de azi, dintre care multe le poti ascunde intr-un buzunar , indiferent ca sunt TV-uri, telefoane, radio, sau mai stiu eu ce si intelegeti ce vreau sa spun.
Nu vreau sa par expert si sa dau lectii nimanui, vreau doar sa spun ca eu personal dupa aproape 20 de ani de munca in domeniu, nu ma pot lauda cu foarte mare lucru, chiar daca o stapanesc destul de bine.
Tocmai de aceea, cu toate ca am invatat foarte multe despre acvaristica in general, de cand sunt pe acest forum, stiu foarte bine ca nu sunt in masura sa dau prea multe sfaturi despre cresterea plantelor sau pestilor si mai toate interventile mele pe aici, au legatura numai cu partea electronica  a componentelor legate de iluminarea acvarilor. Cum am mai spus LED-urile au inca multe de spus asa ca eu zic sa asteptam sau sa experimentam noi insine cate un pic si vom vedea ce va fi.
Toate cele bune.

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Pana la urma a reusit cineva ?

38

Re: Iluminare cu leduri se poate?

siiastefan A scris:

Pana la urma a reusit cineva ?

Legenda spune ca cei doi inca se cearta, desi au trecut aproape 4 ani de cand nu au mai scris in topicul asta.

Ca sa revin la subiect, avem un coleg de forum care manufactureaza lampi cu led dupa specificatiile cumparatorului, chipul si asemanarea portofelului sau. @barabasfan e userul. Sper ca l-am scris bine.

Re: Iluminare cu leduri se poate?

:apl interesante teoriile colegilor !!!! scepticismul face imposibila transformarea sau evolutia !

Re: Iluminare cu leduri se poate?

Am acvariu cu inaltimea de 26cm. Pe capac am montat o banda led alb cald , lumina este destula si plantele (elodeea) cresc foarte frumos, in 5-6 zile au facut radacini ce ajung pe la 6 cm