Subiect: Prezentare Generala

Va salut dragi Colegi,

Ma numesc Sabin si sunt sin Zalau.
Am inceput acvaristica in urma cu ceva timp prin 2000. In acel moment aveam un talmes balmes prin acvariul home-made (executat de mine) de 180l brut. Aici nu comentez ca la vremea aceea nici nu stiam ce este ciclul azotului s.a.m.d. A fost un semiplantat si tot felul de pesti, poze nu am insa de la acest acvariu.

In 2013 am repornit acvariul dupa studii serioase pe toate forumurile de specialitate din tara si peste hotare, am inteles cu se se mananca acvaristica si in 2014 inante de craciun mi-am comandat un acvariu de 300l executat de aceasta data de o firma specializata. Primele luni am avut gurami pitici (Colisa), neoni ancistrusi si sanitari, SAE , filtrarea facuta de un filtru extern Fluval 404 plin cu siporax.
Binenteles ca orice acvarist mi-am dorit un acvariu cu discusi si am facut un nou setup al acvariului de 300l (120x50x50cm) prin care am avut 8 buc juvenili intre 8-10 cm. Datorita unei oferte de nerefuzat am gasit un acvariu Juwel Rio 400 (450 litri brut) in Germania (6 luni vechime fara sgarieturi , cu stand si capac si iluminare originala) care va fi noul proiect incepand de acum.

Prezenta echipare:

Acvariu Eheim 110l, incalzitor Eheim Jagger 150w, filtru JBL CristalProfi e901 plin cu siporax (este la ciclare de 3 saptamani) capac modificat de mine cu iluminare cu LED-uri (rosu albastru si alb rece). Va fi folosit exlusiv pentru cresterea discusilor juvenili, Pompa Aer Eheim 100.

Acvariul Aqua el 64 litri (ciclat, momentan vreo 15 cory , 6 ancistrusi si 5 ancistrusi albino)- va fi acvariu caranantina, incalzitor 100w Resun, Filtrare Fluval 306, pompa aer Resun (nu stiu modelul).

Acvariu HM ~30 litri 30*30*30 cm, acvariu pentru tratament, filtrare filtru burete cu greutate diametru 80 mm. Pompa Aer Eheim 100.


Noul Proiect: Acvariu 450 litri brut, Juwel Rio 400 cu stand original si capac original. La acesta este inca de lucru deoarece vreau sa modific capacul sa fie dintr-o bucata (consider mai facil din punct de vedere al mentenantei) Radacini in cele doua colturi din polistiren (este deja comandat) pentru mascarea furtunurilor al sondei PH al incalzitorului si al filtrului intern), dupa care va veni o luuuunga ciclare.

Echipamentele folosite pentru acest proiect vor fi urmatoarele:

- Filtru extern Fluval 404 plin cu Siporax
- Filtru extern Fluval 406 plin cu Siporax
- Filtru intern (pt. filtrare mecanica) - AquaEl FAN 3
- Pompa aer doua iesiri Tetratec APS 400
- PH Controller Dennerle Evolution Deluxe cu sonda originala
- Hranitor Automat dublu Eheim
- Sistem CO2 : Butelie Bere de 12 Kg(cred), Robinet reglaj fin, Difuzor ceramic
Tropica 3in1, electrovalva Aquili, furtun JBL pt. CO2
- Iluminare 4 x 36w (aici inca sunt indecis referitor la spectrul de lumina, deoarece nu plantele ma intereseaza dar cu atat mai mult sa imi scoata in evidenta coloritul discusilor). Referitor la iluminare astept pareri smile.
Acvariul va fi populat cu Discusi, cateva plante (tufe de echiinodorus), substrat de quartz natural granulatia de 0.8 - 1.2 mm.

Deocamdata atat si in functie de evolutia noului proiect vor veni si pozele binenteles smile .

Ape limpezi!

Re: Prezentare Generala

Bine ai venit Sabin!

3 Editat de 2M (2016-04-24 22:39)

Re: Prezentare Generala

:fok Va salut.
Sint Marian si dupa o pauza de aproximativ 3 ani , am revenit cu un nou acvariu de 200 litri cu Cichlide  ,caruia voi cauta sa-i aduc tot timpul imbunatatiri si setup-uri decente.
Detalii si fotografii puteti vedea in albumele mele.

:acvCauta s-al depasesti pe cel de linga tine dar,nu uita respectul.

Re: Prezentare Generala

Buna
Sunt Alina Gabriela , locuiesc in Afumati de ceva vreme . Am primit un milimetric acvariu pe care am incercat sa il amenajez . De 15 ani am facut pauza . Am avut in trecut 2 acvarii mai mari unul cu leeri, gurami si neoni si unul cu astronotus . Erau stabile si foarte frumoase . Mentionez ca realizarea de  atunci era munca de 2-3 ani de incercari si reamenajari in functie de ce mai citisem despre pesti si plante . Acvariile au fost confectionate de vanzatori de pesti din piata, iar dotarea lor era achizitionata tot de la ei . Am avut experiente cu multe feluri de pestisori pana m-am oprit la acea varianta . Din pacate a trebuit sa ma mut si pestisorii au fost donati unui vanzator de pesti din aceiasi  piata, deoarece noile conditii nu permiteau mentinerea acvariilor cu  . Acvariile au suferit, din pacate, ramanand doar unul care nu stiu daca mai poate fi recuperat .
Am mai citit cate ceva despre pesti si acvarii am vazut acvarii deosebite aici ... Pe moment incerc sa aflu daca si cum pot mentine ceea ce am pana la recuperarea celui ramas sau achizitionarea altuia nou .
Nu sunt un acvarist cu experienta desi stiu unele lucruri , doresc sa invat si mai ales nadajduiesc sa ajung sa am un acvariu mai mare care sa merite efortul de intretinere si cel financiar investit in el .
Va multumesc in avans pentru rabdarea alocata unei incepatoare ca mine .