Subiect: scalari

Sall! M-am hotarat ca imi voi lua un acvariu de aprox 67.5 litri (50×30×45 cm) fara substrat, doar 2-3 plante artificiale, filtru bolborositor, incalzitor (26-28 grade), fara capac si fara neone in care sa tin o pereche de scalari (ii cumpar gata sexati). Pe site-ul "tpu" cineva mi-a spus ca scalarii sunt pesti de grup si se bat daca sunt mai putini de 6. Va intreb pe voi care aveti scalari daca pot pune acolo o preche (permanent cat si pt reproducere). Mersi anticipat! smile

Re: scalari

parerea mea e ca ii chinui. Scalarii au nevoie de acvarii inalte, altfel nu se vor  dezvolta frumos. Cu cat acvariul este mai inalt cu atat ii vor creste mai bine aripile si vor arata mai bine. In plus scalarii se aleg ca perechi. O sa  fie stresati iar tu vrei sa-i inmultesti.

3 Editat de andreialoman (2017-05-07 13:58)

Re: scalari

Nu e suficient de inalt 45 cm? Am spus ca voi cumara o pereche gata sexata (mascul si femela). Poate ca o sa fac un acvariu de 81 l (60×30×45 cm). Acolo o sa pot să şi îi tin şi să şi îi inmultesc?

Re: scalari

fata de alte specii, scalarii se simt cel mai bine in acvariile inalte. Un acvariu inalt inseamna 60-70 cm inaltime. Tu degeaba ai lungime daca nu ai inaltime. Uite o poza luata de mine de pe net cu un acvariu ok pentru scalari. Dupa cum vezi acavriul nu e  foarte lung, dar este inalt

Re: scalari

Ok hai ca am inteles 65 inaltime, cu 60 lungime si 40 latime. Deci pot sa ii inmultesc si sa ii tin in acelasi timp acolo?

Re: scalari

da

Re: scalari

Mersi mult!