1

Subiect: Melci

Am "cules" 8 melci dintr-un iaz din apropiere. I-am identificat. Sunt viviparis malleatus sau viviparus viviparus (i-am gasit sub ambele denumiri). Sunt de marimea unor mingi de pin-pong si deja au facut 4 pui. Banuiesc ca vor face ceva curatenie in acvariu.
Am postat asta deoarece mie mi se pare ca s-au adaptat foarte bine si va recomand si voua sa apelati la ei.

2

Re: Melci

Aceasta e femeia de servici

3

Re: Melci

Aceasta e femeia de servici

4 Editat de Ancistrus (2017-07-07 22:28)

Re: Melci

In iazul din apropiere, sunt sigur ca gasiti si carasi, crapi, sau alte vietuitoare care nu au nici o treaba cu acvaristica!

5 Editat de KaPall (2017-07-08 17:54)

Re: Melci

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar si pestii care ii ai tu in acvariu tot de undeva din mediu natural provin. Sau faptul ca sunt "exotici" ii face mai pentru acvariu ?? Daca vei cauta acesti melci pe google vei vedea ca sunt pline acvariile de ei, prin lume

6

Re: Melci

ACVARÍSTICĂ s. f. 1. știința creșterii viețuitoarelor în acvarii. 2. pasiune pentru acvarii. (< germ. Aquaristik) Nu scrie nicaieri in definitie ca vietuitoarele crescute in acvariu trebuie sa fie exotice si frumos colorate. Si in fond, daca mi-as face un acvariu cu carasi din iaz, nu as fi acvarist ??

Re: Melci

Cred că pot fi la fel de eficienți ca melcii pomaceea. Singura problemă pentru viețuitoarele aduse din iazuri sau lacuri sunt factorii patogeni care pot afecta peștii din acvariu. Probabil un tratament preventiv cu un dezinfectant ușor nu ar fi contraindicat.

8

Re: Melci

Pana acum pot spune un singur lucru cert. Acvariul este mai curat.
In ce priveste tratamentul preventiv, ai perfecta dreptate. Eu nu l-am facut si am ceva emotii. Oricum, pamna acum e OK