Subiect: Acvariu nou, sfaturi proaste

Bună tuturor! Acum 2 săptămâni am cumpărat 2 carasi, băiatului meu îi plac peștii și am zis sa pornim pe drumul ăsta. Am făcut prostia de a cere informații de la petshop,unde mi a spus ca îi pot tine în acvariu bol, fără filtru fără pompa. Mi am dat seama repede ca nu e așa, în 2 zile era apa deja tulbure așa ca am decis sa iau alt acvariu. Am cumpărat de la cineva care pleacă din țară un acvariu de 65 de litri, cu capac, neon, termostat,pompă, filtru... și 1 caras auriu, 2 negri și 2 neoni. Am montat acvariul, pus apă cu pastile de declorinare, exact ammuriusa Cum mi a spus fosta proprietara ca făcea și nu erau probleme. După vreo 5 ore... Am pus peștii. Dimineața surpriza.. unul din carasii mei mort, cei 2 negri la fel, neonii la fel. Sunt tare mahnita și vreau sa știu ce trebuie sa fac sa fie bine, nu vreau sa iau alții doar ca sa moară și ei. Cum sa fac sa nu ii pierd pe cei 2 care mi au rămas, Cum sa fac acvariul sa fie un mediu Bun pentru ei, sa pot adauga și alți pești? O iau de la 0 dar cu sfaturi bune sper.

2

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Bun venit. Andreea de unde, buc.

Repar electronice si electrocasnice0729803578
si filtre externe EHEIM.

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Din Slatina. Se pare ca nu primesc deloc sfaturi... sad

4 Editat de daniel1402 (2017-10-22 12:11)

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Buna,

Pestii tai au murit deoarece acvariul nu este ciclat, au murit din cauza nivelului prea mare al amoniacului.
O ciclare naturala dureaza 3-4 saptamani, adica se formeaza bacterii benefice in buretele filtrului, cu timpul aceste bacterii vor popula si substratul.
Exista in comert produse care contin aceste bacterii gen jbl filter starter, easy life easy start, tetra bactozym, etc si dupa 24-48 ore se pot pune pestii...tu adaugi solutie direct in apa, nimic altceva.
Sfatul meu este sa cumperi un produs cu bacterii, te va ajuta foarte mult, exista riscul sa mai ai ceva decese, asta in cazul in care pestii sunt afectati.
Ai grija cand faci schimbul de apa sa speli buretele filtrului cu apa scoasa din acvariu.
Succes!

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Acvariul era folosit, decât am schimbat casa, deci nu era unul nou.. însă da, am pus alta apă și am pus în ea pastile de clor. A mai murit unul, mi a rămas decât unul.. l am mutat înapoi în acvariul bol și mă ocup azi de cel mare, o sa îl spăl, curăț... apa s a tulburisit și miroase și urat sad o sa pun apa în ceva sa o las 2 zile apoi în acvariu.. sau sa pun direct dacă las acvariul gol, și sa o las sa se cicleze?

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Chiar daca acvariul era vechi, bacteriile nu traiesc prea mult (cred ca 1-2 ore) cand ai pus alta apa este ca si cum ai luat-o de la zero.
Nu trebuie sa pui pastile in apa, pt declorizare trebuie sa stea 24 ore. Eu pt schimb o tin in bidoane fara capace.
Pune apa direct in acvariu, ia si o solutie cu bacterii iar dupa 24 ore baga pestele in cazul in care va trai, daca in bol i-ai pus apa noua nu-i de bine.
In cazul nefericit si nu scapa mai stai 3 zile dupa ce bagi solutia cu bacterii si apoi cumperi pesti.
Vezi ca solutia se baga direct in apa din acvariu, nu pe toata, cauta pe net informatii despre produsul pe care il cumperi, asta daca nu scrie pe eticheta...nu crede ce spun cei de la magazin, dau foarte multe informatii gresite.

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Norocul meu ca nu apucasem sa golesc bolul, deci l am pus în apa în care stătea înainte așa ca sper sa fie bine.. acum mă apuc sa spăl și acvariul nou, deci pot pune apa direct în el sa o las la declorat, dacă nu pun pestele.. pompa de aer trebuie sa meargă continuu? Întreb pentru ca scoate un zgomot... wow.. socrii mei nu au dormit de 2 zile din cauza ei.. iar filtrului cred ca îi lipsește ceva.. poate merge și așa, sau trebuie sa iau altul? Pun o poza cu el și Cum arata pe cutie.

8

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Salut
Filtrul e ok asa. Avand in vedere ca acvariul e mic si filtrul iti si stropeste apa...eu cred ca nu ai nevoie de pompa
Pun poza cum il am eu

9

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Din ce am citit si eu....la carasi le trebuie multa apa si poate erau inghesuiti toti asa.
Si mie mi-au murit neonii si chiar sanitarul (saracul azi dimineata) din cauza apei si acvariului neciclat. Am ramas cu guppy, molly, xipho si 2 zebre

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Tocmai ce am fost la petshop, cu numele ca e petshop ca n au de niciunele, nici măcar pietriș, ce sa mai zic de pești, decât 5 beta ținuți în pahare și vânduți ca pești de bol. Așa ca nici vorba de soluție de pus în apa. Ce fac în cazul ăsta? 

11

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Internet. Cea mai sigura solutie

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Sa fiu sigura ca pun filtrul bine, ca acum mi e teama de toate.. orificiul acela trebuie sa stea la baza apei?

13

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Filtrul il pui cu cablul de alimentare in sus. Si cu acea teava de sifonare deasupra, in ce unghi iti permite capacul acvariului.

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Am înțeles. Am găsit și țeava aceea lunga de la el.. sa o mai pun sau îl las așa Cum e?

15

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Poti sa o pui si vezi cum le place pestilor
Se creeaza un curent si alor mei le place sa se bage sa inoate

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Nu găsesc deloc soluția aia... apa este deja pregătită, am făcut cum făceam și la cel mic, am fiert o, răcit, acum așteaptă sa o pun în acvariu.. Dacă dau comanda de pe net de acea soluție durează cel puțin 3 zile pana ajunge. Ce fac eu pana atunci cu pestele care mi a rămas,  ca nu mi vine sa îl mai țin în bol, mi e sa nu îl pierd și pe el..

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Nu trebuie sa fiebi apa, nu cred ca faci bine...

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Culmea e ca timp de 2 săptămâni numai așa am făcut și au fost bine. Cum nu am fiert o au murit toți! Am găsit pana la urma și soluție.e ok ăsta?

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Cauta pe net informatii despre fierberea apei pt acvariu, chiar nu mai stiu daca are efecte benefice...
Solutia asta pare un preparator pt apa, efecte impotriva algelor, nu am gasit multe informatii pe net.
Iata ce am gasit pe un site polonez:
Detalii produs:
control de apa acvariu Algila 2000 extract de produs din turbă și scoarță de copac. Limitează producția tuturor microorganismelor și algelor dăunătoare. Ajută la creșterea plantelor și la îmbunătățirea culorii peștilor.
Vezi care-i treaba cu turba si scoarta de copac, ce efecte produce in acvarii, nu am folosit o solutie asemanatoare si nu vreau sa spun prostii  big_smile

Re: Acvariu nou, sfaturi proaste

Am gasit un articol util, dupa cum spuneam apa nu se fierbe, scoti intradevar clorul dar totodata si sarurile care sunt impotante.
http://www.acvarist.ro/acvariu