1

Subiect: Astronotus(oscar)

Intrebarea mea este dacă pot fi ținuți 3 pui de oscar de 4-5 cm intr-un acvariu de 80l alături de 5 ancistrusi de aceiași mărime. Detalii acvariu: filtru aquael 1,încălzire 75w,buturuga de viță de vie pe care este plantata o anubias nana. Ancistrusii sau oscarii vor mânca planta in viitor? (Se stie ca oscarii sunt omnivori iar ancistrusii consuma alge).

2

Re: Astronotus(oscar)

Salut,
Poti sa ii tii, dar nu mai mult de jumatate de an. Trebuie sa tii cont de marimea pestilor astronotus care se vor face foarte mari.
Asa ca ii tii o perioada in acvariul actual si cand ajung la 10 cm faci upgrade la un acvariu mai mare (spre 200L) sau ii vinzi/donezi etc.
Si ai nevoie de o filtrare foarte buna + schimburi dese (1 - 2 pe saptamana) pt aglomeratia asta de pesti intr-un acvariu de 80l (brut presupun).

3

Re: Astronotus(oscar)

Eu sper doar sa reușească să crească pentru ca de cele mai multe ori s-a întâmplat ca peștii sa nu creasca chiar dacă ii țineam in 80l. Vorbesc de specii comune, am tinut chiar si discusi in numar de 5,foarte sănătoși dar care nu au mai crescut.

4

Re: Astronotus(oscar)

Vor creste pana intr-un punct...dar va fi foarte aglomerat acvariul si pestii vor stagna din crestere.