Subiect: Mandria Nationala !!!

Mandria Nationala: LUCIAN BUTE

Imagini de la antrenamentele recente:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kwSym5_TVfk&feature=player_embedded[/youtube]


Pentru cei ce nu au vazut meciul lui Lucian Bute cu Edison Miranda si vor sa simt putin din emotia acestui eveniment:
http://www.peteava.ro/id-503626-lucian- … dolce-info - meciul intreg

Datorita lui si a altora ca el,sunt mandru ca sunt roman!
Ma inclin.

2 Editat de Andi66 (2010-04-20 18:11)

Re: Mandria Nationala !!!

Perfect de acord cu tine, dar de ce acolo si nu aici ? Acesta intrebare mi-o pun de foarte mult timp, elitele acestei tari s-au remarcat in proportie de peste 90% in afara granitelor noastre iar cand au facut-o imediat ne falim cu ei. Binenteles nu ma refer la tine, este asa un obicei sau daca vrei un "sport national" ca sa nu iesim din subiect.
J. F. Kennedy spunea : "intreaba-te ce poti face pentru tara si nu ce poate face tara pentru tine" din pacate la noi ar trebui sa punem lucrurile exact invers.
Scuze de interventie si mie i-mi place tipul, mai ales ca este din categoria sportivilor mai cerebrali, binenteles ca aici nu ar fi avut conditii pentru asa peformante, dar pur si simplu nu m-am putut abtine...

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

Re: Mandria Nationala !!!

Nu trebuie sa te scuzi de comentariu,ficare poate sa-si exprime liber parerea vis-a-vis de acest subiect...sunt deacord cu ce ai scris mai sus...ne falim cu ei ca sunt de-ai nostri indiferent in ce colt al planetei traiesc iar la intrebare "De ce acolo si nu aici?!"..cred ca ti-ai cam raspuns singur!
In tara noastra se investeste prea putin in sport si cu toate astea se vrea performanta!,ori asa ceva nicaieri in lume...noi ne-am invatat sa fim un popor mult prea comod,sa nu zic lenes...daca se poate sa investeasca altul in valorile acestei tari iar noi sa luam meritele si laudele...
Ne laudam,i laudam prea putin pentru cat merita!..dar la critici si ofense aduse lor suntem primii!

4 Editat de bogdivaio (2010-04-20 18:27)

Re: Mandria Nationala !!!

cine mai vrea poate sa de-a exemple si de alti sportivi romani care au facut si fac performanta...sa-i laudam macar pentru sentimentul frumos de mandrie pe care ni-l dau!

5 Editat de pelly67 (2010-04-20 19:27)

Re: Mandria Nationala !!!

"CS Oltchim Rm.Valcea aduce finala Ligii Campionilor in Romania"

Re: Mandria Nationala !!!

Mai avem noroc si noi cu handbalul,ca la fotbal suntem la pamant..Bravo fetelor!

7

Re: Mandria Nationala !!!

Hm..ar mai fii echipa de gimnaste, sau nume precum Marian Dragulescu, care are si o saritura denumita dupa el, sau Urzica.

Etiamsi omnes, sed non ego.

8 Editat de bogdivaio (2010-04-20 22:30)

Re: Mandria Nationala !!!

Mda,cum ma si gandeam,deviem discutia de la subiectul temei...

1. de ce romanii (majoritatea) care au realizat ceva si au fost recunoscuti au facut-o afara si de ce nu se mai intorc in tara asta minunata? dar noi ne mandrim cu ei de la distanta...

pentru ca dincolo le e mai bine si sunt mai apreciati!...ne mandrim pentru ca sunt romani,nascuti in Romania,crescuti in Romania,doar ca au ales de voie,de nevoie sa faca performanta in alta tara,asta nu il face pe respectivul mai putin roman sau pe noi mai putin mandrii fata de performantele lor


2. va simtiti protejati in vreun fel de institutiile care ar trebui sa faca acest, institutii care sunt alimentate din buget, adica din banii pe care noi ii facem (politie, justitie, sistem sanitar, invatamant, sistem public, etc)?
Eu nu ma simt, daca voi va simtiti, va rog sa exemplificati macar un caz! Sau ca sa fie mai simplu, va rog sa exemplificati macar un singur lucru pentru care sa merite sa platesc un impozit!
Cum pana acum am platit (impozite) doar pt servicii neefectuate (institutii), eu nu mai sunt dispus sa platesc nici macar 1 leu pt asta!

-a cest subiect prefer sa nu il atingem aici...o fac de ceva vreme si foarte bine cei de la Antena3(cineva trebuie sa strige si in tara asta,sa tina stacheta sus) si cam tot degeba NU SE VA SCHIMBA NIMIC CURAND!...

Deci,LUCIAN BUTE,ILIE NASTASE,GICA HAGII,ION TIRIAC si altii de seama lor,merita laudele noastre si pot sa spun sus si tare SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN! macar din perspectiva aceasta.

9 Editat de pelly67 (2010-04-24 20:23)

Re: Mandria Nationala !!!

Rm.Valcea se poate mandri cu :
1. echipa de handbal Oltchim

10

Re: Mandria Nationala !!!

cred ca ordinea e inversa
1.cu tine......unicul acvarist
2.echipa de handbal oltchim!!!!!!!!!

11 Editat de pelly67 (2010-04-20 22:59)

Re: Mandria Nationala !!!

nu ...ordinea nu este corecta! sa-i dam cezarului ce-i al lui!

12

Re: Mandria Nationala !!!

,,pentru ca dincolo le e mai bine si sunt mai apreciati!...ne mandrim pentru ca sunt romani,nascuti in Romania,crescuti in Romania,doar ca au ales de voie,de nevoie sa faca performanta in alta tara,asta nu il face pe respectivul mai putin roman sau pe noi mai putin mandrii fata de performantele lor,,

Fara suparare, dar asa e cel mai tare exemplu! Adica ni ne mandrim cu ei ca e de-ai nostri, dar ei nu se prea mandresc cu noi! Ca de s-ar mandri...ar mai da si p'aci! Vezi cazul premiului Nobel pt literatura...! Si mai sunt destule...!

Si partea cu ,,voie de nevoie,, este tot relevanta!

13 Editat de bogdivaio (2010-04-20 23:44)

Re: Mandria Nationala !!!

Te contrazic ei chiar se mandresc cu faptul ca sunt romani..i-a uita-te la sfaritul meciurilor de box cum Lucia Bute i-a steagul Romaniei,la fel si Lucescu cand a castigat UEFA a purtat steagul Romaniei si multe alte exemple...din contra ei sunt cei mai mari ambasadori ai Romaniei in lumea larga!
Noua ar trebui sa ne fie rusine pentru cum i tratam!..noua sa ne fie rusine cand avem o retinere atunci cand cineva ne intreaba ce nationalitate suntem!

Cazul premiului nobel...poi doamna nu era romanca ,era doar o nemtoaica care printr-o anumita conjuctura sa nascut in Romania.

Daca nu esti multumit de tara in care traiesti,pune mana si fa ceva!chiar daca asta implica curatirea spatiului verde din fata blocului,pastrarea curateniei,ajutand oamenii nevoiasi,educatia noilor generatii,etc...fi tu altfel,da tu un exemplu si sigur vei mai gasi 2-3 "nebuni" ca tine,asta e valabil pentru noi toti,ca la sta in fund si dat din gura cu sau fara motiv toti ne pricem,sigur e mai usor sa stai si sa nu faci nimic si sa critici pe altu care macar a avut o initiativa!...Nu tara e devina,ci cei ce au transformat-o asa printre care si noi cu nepasarea si comoditatea noastra cu tot!

In fine,daca vrei sa gasesti nod in papura,poti gasi la orice de pe planeta asta,daca iti faci un scop din asta!

In cocluzie, Hai OLTCHIM !!! big_smile

14

Re: Mandria Nationala !!!

ciprian01 A scris:
bogdivaio A scris:

Vezi ca te contazici..cand zici "neam" se refera la oameni...si daca asta ti-ar fi dorint insemna ca tu nu te-ai fi nascut!..insemna ca te renegi pe tine,PACAT!

corectez: etnie romaneasac adunata la un loc!
si DA, reneg faptul ca m-am nascut aici, ca am fost educat aici, ca am continuat sa invat aici, ca am intrat pe intrarea elevilor si rar pe ce a profesorilor, ca lucrez aici, si multe altele de acest fel!

ce multi stiu dar nu prea spun este ca noi, ca etnie, nu mai avem nici scapare si nici viitor! avem doar un cancer! generalizat!

cipriane nu-ti mai face sange rau! din mai se ridica vizele pentru Canada, din ce am dedus eu esti medic, nu?....ai un viitor luminos!

15 Editat de bogdivaio (2010-04-24 17:24)

Re: Mandria Nationala !!!

CRED CA VOI ORI NU ATI CITIT PRIMA MEA POSTARE ORI NU ATI INTELES LA CE SE FACE REFERIRE IN ACEASTA TEMA!!!...deci,va rog fara off-topicuri wink

16

Re: Mandria Nationala !!!

INTERVIU CU DAN PURIC: "Mitocanul international si-a dat mana cu mitocanul national" Dan Puric, "Marele Mut" (asa l-au numit chinezii) a carui expresivitate uluitoare innobileaza stravechea arta a pantomimei, este un vorbitor extrem de nuantat, pe suportul unei gandiri surprinzatoare si complexe. De aceea, mai mult decat orice consideratie din afara, pe Dan Puric il definesc cel mai bine propriile fapte si propriile vorbe.
Aceasta formidabila locomotiva de imagine a Romaniei n-are probleme cu atingerea performantei, ci cu obtinerea diurnei. Din fericire pentru noi - si din nefericire pentru trepadusii pseudoculturii - Dan Puric este (inca) tanar, puternic si extraordinar de motivat in ceea ce face. Lupta singur pentru promovarea "brandului Romania", desi nu e luat in considerare de proiectele MCC. "Capitalismul de grota nu are nevoie de cultura"
Un interviu cu Dan Puric, daca esti acordat pe frecventa lui de emisie, devine, in mod fatal si fericit, o tulburatoare maieutica despre adevarurile fundamentale ale lumii in care traim, vazute de pe scandura scenei pe care trudeste. "Cand faci un bine pentru tara - spune el - nimeni nu-l recunoaste. Este ca intr-o caricatura dintr-un ziar frantuzesc: o mama scapa copilul din brate intr-un rau. Un tanar, care se afla pe acolo, isi risca viata, sare in rau si salveaza copilul. Vine mama copilului si, in loc sa-i multumeasca salvatorului, il intreaba: <Dar basca unde este?>. Ei bine, asta mi se intampla mie de 20 de ani, cu autoritatile din Romania: ma intreaba de basca. Si-mi dau diurna dupa ce ma intorc din strainatate. Ba imi mai si scot ochii ca mi-au facut o favoare, lasandu-ma sa plec, sa joc la Teatrul Regal din Anglia".
V-ati raportat vreodata la dimensiunea economica a actului de creatie artistica pe care il comiteti?
Inainte de toate, trebuie facuta o trecere in revista a schimbarii de context istoric. Este evident ca, dupa 1989, teatrul, arta in general, a functionat conform statutului impus de ghetoul neocomunist: ca o institutie de supravietuire.. Elementul de viata era nul. In acest sens, trebuie sa ne gandim la doua etape: pana in 1989 si dupa 1989. Pana in 1989, destinul profesionalismului si al valorii era cel al monopolului ideologic. Puterea politica fiind monocefala, confisca valorile, pentru a se legitima prin ele, le instrumenta in scopuri ideologice, propagandistice, pe ideea de nationalism comunist sau de comunism pur si simplu.
Nationalismul comunist nu e cumva o aberatie, o struto-camila? Caci, se stie, comunismul este in esenta cosmopolit, internationalist, iar nationalismul tine mai mult de doctrinele de dreapta...
Cei care au inventat comunismul l-au facut initial internationalist. Pe parcurs li s-a stricat jucaria si s-a ajuns la nationalismul de tip comunist, care este diferit de nationalismul crestin-ortodox sau cel de tip masonic.
Adica la un nationalism "de partid si de stat"...
Exact. Aici, conditia artistului era una de lagar. El era folosit pentru a preamari, pentru a lauda. Doar zona de divertisment era ceva mai libera, dar si aceea era cenzurata. Asta nu inseamna ca, in aceste conditii, nu s-au produs opere de arta, chiar in zonele de cenzura. In clipa in care, in 1989, s-a spart zidul si am intrat in neocomunism, iar "esalonul doi" a devenit mafie, forta economica, n-a mai fost nevoie de propaganda prin sectorul artistic. Valoarea a fost lasata de izbeliste, nu mai prezenta nici un interes, caci capitalismul de grota nu are nevoie de cultura. "Haimanalele politice n-au avut nevoie de legitimarea prin arta"
S-a intamplat atunci un contrafenomen care tine de antropologia culturala: tot ce a fost pseudo-cultura inainte de 1989, tot ce a fost de proasta calitate ("Cantarea Romaniei" de exemplu, dar nu in totalitatea ei, caci s-au petrecut acolo si lucruri bune), a iesit la vedere, s-a cristalizat si a creat o piata. O piata falsa, o piata a nonvalorii.
A amatorismului?
Nu, nu a amatorismului, pe care nu e bine sa-l jignim, caci el reprezinta o faza a dezvoltarii artistice. Si eu vin din zona aceea. Aici e vorba de o piata a nonculturii.
Caracterizati in cateva cuvinte noncultura.
Promiscuitate, pornografie, kitsch.
Ce s-a intamplat cu valorile culturale? Cum au supravietuit?
Cum spuneam, oamenii nostri politici - haimanalele politice, de fapt - n-au mai avut nevoie de legitimarea prin arta. In aceste conditii, marii artisti, dezamagiti si deprimati, s-au retras in institutii bugetare, cu economii de tip primitiv, in care toata lumea este egala. In zona de subzistenta economica, mai exact. Iar in zonele performante, de televiziune sa zicem, au aparut oameni de calitate indoielnica din toate punctele de vadere.
Romania e vinovata in totalitate de ce i se intampla pe acest spatiu al culturii?
Nu putem sa aruncam aceasta vina numai pe spatele Romaniei, pentru ca procesul de mitocanizare e international. "Familia Bundy", sitcomurile, toate cultiva instinctele gregare. Mitocanul international si-a dat mana cu mitocanul national. Mai exista si o problema de antropologie culturala: nivelul cultural al unei tari are legatura cu gusturile conducatorilor politici si ale liderilor economici. Ei bine, acesti lideri, cei din '90 incoace, vor manele, de fapt cultura de tip manea. Sa nu se inteleaga ca as avea ceva cu manelistii, caci nu existenta acestui tip de noncultura este problema, ci frecventa si intinderea aparitiei lor la televizor, in zona divertismentului de proasta calitate, a bascaliei, care a luat locul umorului. "Dupa 20 ani de imbecilizare, calitatea este respinsa"
Care este, de fapt, diferenta dintre bascalie si umor?
Inainte de '89, un Toma Caragiu sau un Amza Pellea practicau umorul, care este o valoare a inteligentei.. Ca orice act artistic -vorba lui Heidegger - umorul te trezeste din rutina. La noi el a fost o arma de aparare si de rezistenta. Umorul are dimensiuni sacre, spre deosebire de bascalie, care desacralizeaza totul. Bascalia este de tip ateu, neantizant, ea isi bate joc de orice fel de valori si repere. Acest sistem demolant al valorilor, care apartine omului mic, a iesit in fata. Si atunci a inceput sa se creeze pe banda rulanta doar acest gen de divertisment, invocand ratingul. Ceea ce este un fals, atata timp cat excluzi alternativa.
Telenovelele fac parte din categoria incriminata?
Telenovelele sunt specifice lumii a treia. Ele sunt nocive chiar si pentru actori. Eu nu-mi acuz colegii, Doamne fereste, pentru ca saracii nu mai au unde sa-si practice meseria. Accepta asadar sa joace in telenovele, amestecandu-se cu amatorii. E ca si cand un neurochirurg ar avea mana dreapta un brancardier, care mai e si murdar pe mana. Imediat se face infectie. Prin analogie, asa ajungi sa vezi un actor profesionist inconjurat de doi-trei amatori. Si stiti ce se intampla? Profesionistului ii scad reflexele, are loc o contaminare inversa si toti actorii par amatori. Revenind la noncultura in sensul larg, efectele ei sunt dezastruoase in timp pentru consumatori. Hrana aceasta surogat devine din ce in ce mai agresiva si aproape o chestiune de santaj. Dupa 20 ani de imbecilizare, daca oferi calitate, ea este respinsa, caci intre timp s-a creat dependenta. Vorba lui Socrate: piata este plina de lucruri de care n-am nevoie. Acum consumatorii au false necesitati, false determinari. "Au facut din cultura un fel de rezervatie"
Spuneati ceva de alternative. Unele televiziuni au programe culturale.
Este doar o mimare a alternativei. Si cand spun asta ma gandesc la TVR Cultural sau TVR International care sunt niste catastrofe. Ei, saracii, nu inteleg ca actul de cultura este un organism plin de vitalitate si nu stiu sa lucreze cu asa ceva. Au facut din cultura un fel de rezervatie, un muzeu. Cultura inseamna coeficient de putere nationala. Sa ne uitam putin la tarile civilizate. Si acolo este o lupta acerba intre structurile de market si cele culturale. Si totusi, cu exceptia unor canale super-elitiste cum este Mezzo, ei reusesc sa-si managerieze inteligent potentialul cultural, performantele culturale, pe care le "injecteaza" in programele si emisiunile Tv, alaturi de alte emisiuni, unde cultura functioneaza mai bine decat izolata. La noi programele culturale sunt inghetate si conventionale...
Ca la un parastas...
Chiar asa. Si-atunci, omul de cultura, artistul, care este viu, n-are unde sa se duca: la muzeu nu vrea, in partea cealalta nu-l primeste nimeni.
V-ati confruntat cu aceasta situatie?
Bineinteles. Eu am filmat la BBC, la RTL, in Anglia, in Franta, peste tot, cu spectacole de pantomima. In Romania nu am apucat sa intru in nci o televiziune. Nu m-a primit nimeni, nici chiar in Televiziunea Romana. Si n-o spun ca sa ma plang, va raspund la intrebare.
Poate n-ati insistat destul...
Ba da. M-am inscris inclusiv la concursul de scenarii. Dar, vedeti dumneavoastra, ei ma considera tot out-sider, n-am fost ales. Au pus tot murdariile lor ieftine, care le ilustreaza perfect natura inferioara. Pentru ca oamenii superiori sunt responsabili. De exemplu, daca un om ajunge director al unui teatru national, sau al unei televiziuni nationale, el este responsabil fata de natiunea respectiva. Si toata strategia sa manageriala trebuie sa tina seama de aceasta exigenta majora, a interesului national. "Exista doua culoare de jogging catre cimitir"
Ce strategie culturala ar trebui aplicata in Romania?
O politica a certitudinii. Eu nu fac exercitii socratice asupra mamei mele. Pe de alta parte, cum sa faci exercitiu de democratie in valorile nationale, punand-o pe Madalina Manole alaturi de Noica sau Eminescu? Henry Coanda a spus ca avem atat de multe genii ca putem da cu imprumut.. Este o certitudine. Iar certitudinile incep cu constiinta. Am fost debusolat pe vremuri, cand un secretar literar de la Iasi mi-a spus ca Eminescu a fost si poet. "Cum SI poet?" - l-am intrebat eu, indignat. "Pai da, ma, ca a fost mai intai o constiinta". O afirmatie care face cat toata istoria literaturii a lui George Calinescu. Ce perspective avem sa iesim din situatia in care suntem acum?
Stiti ce coeficient de inteligenta si de talent are poporul asta? Va rog sa ma credeti, pentru ca vorbesc in cunostinta de cauza, in doua saptamani Televiziunea Romana poate deveni, in materie de divertisment, cea mai performanta din lume. Ceea ce, evident, nu se va intampla, din cauza acestei dictaturi a nonvalorii. Dar vine o generatie foarte bine inarmata genetic impotriva acestor rechini, care le va pune mari probleme peste 10-15 ani. Asta este, in cultura depunerile sunt lente. Mai ales ca acum avem o scoala de teatru distrusa, o ciupercarie de academii de teatru din care actorii ies fara pregatire si fara perspective... In momentul de fata exista doua culoare de jogging catre cimitir: pensionarii, care sunt morti de vii, si tinerii, care sunt deja pensionari.
Exista alternativa emigrarii.
Da. Si asta este, de fapt, criza tineretului de la noi: din zece insi noua pleaca afara. Iar problema este ca ei nu pleaca din cauza banilor, ci din cauza imposibilitatii de a se manifesta. Aceasta criza a potentialului care n-are unde sa se manifeste, a fost creata de nonvalorile iresponsabile din Romania, care nici macar nu-si pun problema ce face tineretul dupa ce termina scoala. Iar reactia acestuia de a pleca, este corolarul replicii vulpii din "Micul print": "Daca vrei sa fim prieteni, imblanzeste-ma, educa-ma. Daca m-ai educat, esti responsabil".
Deci, inca o data, exista o solutie de supravietuire?
Noi, ca popor, pentru a supravietui, trebuie sa ne retragem in munti - in cultura. Altfel ne calca gorilele cu Jeep-ul.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

17 Editat de Lucia (2010-04-26 00:02)

Re: Mandria Nationala !!!

Ei uite !

Cumnatul meu este antrenor de lupte libere.. si ieri unul dintre juniori a castigat titlul de Campion National!

Bine-nteles ca nu mai conteaza eforturile din spate, anii de truda.. conditiile de antrenament.. ideea e ca a reusit..

Poate ca nu intra la "Mandria Nationala", dar toti cei care au ajuns mai departe, au fost candva copii.

Eu oricum ma bucur si le doresc tuturor sa ajunga mai departe...  Asta e inceputul.. smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

18

Re: Mandria Nationala !!!

Si ca sa nu mai deschid alt topic, este in Romania...incredibil

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

19

Re: Mandria Nationala !!!

Scuze, atasez din nou poza

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

20

Re: Mandria Nationala !!!

Si apartine "fratilor" nostrii....care au valoare

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771