1

Subiect: Nu emigrez din Romania

Dragii mei compatrioti romani, eu nu mai emigrez din Romania :

Varul meu Nelu - femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania ) - a fost
gasit, stergand folderele de praf, un studiu care ma pune pe ganduri.

Din surse secrete NASA, natia romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte.
Din toate natiile studiate, au fost alesi Romanii pentru ca intr-un viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel
mai bine. S-au luat in calcul urmatoarele :

1. Romanii rezista fara  apa cel mai mult. Nu au nevoie sa faca dus cu saptamanile. Nu folosesc sapun, sampon ori pasta de dinti.
2. Nu au nevoie de spatiu verde. Daca acesta exista, il distrug.
3. Habitatul va fi construit gen scara de bloc cu doua banci la intrare.
4. Romanii nu au depresii sau daca au, le rezolva cu bautura. Pot sa bea de la antigelul statiei orbitale pana la spirtul si frectia din sala de prim ajutor.
5. Pentru divertisment, le ajunge un joc numit table. Nu au nevoie de gym sau piscina.
6. In caz de suprapopulare, subiectul feminin poate fi convins usor sa-si arunce copiii la groapa de gunoi.   Daca decizia s-a considerat gresita, copiii pot fi recuperati dupa trei zile. Culmea, traiesc.
7. Romanii pot fi manipulati si condusi foarte usor... Toate proviziile se vor elibera pe baza de cartela.
8. Toate legile habitatului vor fi facute pentru a fi incalcate.
9. Cheltuielile cu paza si securitatea habitatului vor fi minime. Romanii sunt genetic turnatori si paraciosi. Cand nu au ce sa toarne, incep sa scrie jurnale: Jurnalul National, Jurnalul de la Paltinis etc.
10. Se vor promova manageri nulitatile fara studii, iar oamenii capabili vor fi marginalizati pentru ca acestia atunci pot crea cel mai bine. Romanii se hranesc cu 80 la suta paine, 5 la suta seminte de floarea soarelui, iar restul surogate.
11. Singurul animal insotitor va fi cainele comunitar.
12. Viata Romanilor este foarte simpla. Barfa sau zvonurile sunt ratiunea lor de a trai. In acest scop vor fi introduse in habitat asa-numitele panarame, care vor trai cu nulitatile manageri si vor fi invidiate si barfite de nevestele grase si oxigenate ale capabililor cu studii.
13. Habitatul va fi aprovizionat in cantitati suplimentare cu: prize, becuri, clante, capace de WC si robineti.  Romanii fura aceste obiecte. Inca nu se stie de ce. Obiectele furate se pot gasi in apartamentele lor in vitrina din sufragerie. Se presupune ca sunt furate in special de capabilii cu studii si aduse acasa ca un trofeu. In acest caz, nevestele grase si oxigenate au orgasme multiple exclamand 'Costel este si destept si descurcaret...'. 
   
Printre atatea calitati... defectele nici nu se mai vad!! 

Binenteles ca nu am compus-o eu, nu ma duce capul tongue

Natalie Cardone "Hasta Siempre - Comandante Che Guevara"

2

Re: Nu emigrez din Romania

Pacat ca te regasesti in aceste randuri, mie unul mi-ar fi rusine sa scriu asa ceva. Se pare ca romii au pus stapanire pe Suceva de dai crezare acestor randuri! sau sigur e doar un banc mai lung care te-a pus pe ganduri.

Re: Nu emigrez din Romania

neutral poate vroiai sa zici de rromi nu de romani....

4

Re: Nu emigrez din Romania

ce mai conteaza acum un ''r'' vede-asi sapun pe cei cu doi de ''rr''.

eu am luat afirmatiile de mai sus ca un banc. si m-am amuzat copios. va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel.

5

Re: Nu emigrez din Romania

Am zis ca nu am scris-o eu ca nu ma duce capul. Si ce e mai dureros, ca este adevarat. Daca "catag" nu a vazut romani care sa se regaseasca in macar una din cele aratate mai sus, inseamna ca nu traieste in Romania ci undeva unde e valabil punctul 12. Inca ceva domnule, simplul fapt ca esti adus pe lume in ardeal (unde a venit pe lume si unul Boc) nu te face sa fii mai destept, cred ca nici nu stii unde e situata Suceava pe harta. Apoi daca nu stii ce e aia o gluma nu te baga.

Natalie Cardone "Hasta Siempre - Comandante Che Guevara"

6 Editat de catag (2010-05-07 23:54)

Re: Nu emigrez din Romania

Tocmai ti-am spus ca cred ca e un banc si nu vreau sa cred ceea ce scrie acolo ca ar fi adevarat, dar acum ce mai conteaza ca m-ai pariuit. Da sunt multi romani care se regasesc in acele randuri dar vorba aia nu exista padure fara uscaturi. Iar referitor la afiramtiile pe care le-ai facut fata de mine nu vreau sa le comentez, daca tu zici asa o fi, multumesc pentru dialog. (Ai dreptate, habar "nu" am unde e Suceava, ce sa-i faci daca-s nascut in ardeal cu BOC).

paulteroristu ai dreptate imi cer scuze, mai greseste omul.

7 Editat de pelly67 (2010-05-07 23:16)

Re: Nu emigrez din Romania

Sa-si duca crucea si sa nu mai comenteze cei ca si-au dat votul si sufletul camarilei politice patronate de un ordinar venit sa conduca destinele acestei tari!
Platim prostia si alegerea unui rau mai mic decat raul cel mare fiindca in aceasta tara unde analfabetii si agramatii politici care ne conduc destinele au hotarat ca anii de studii,munca surda depusa de fiecare nu mai conteaza si ca sa rezolve si mai abitir problema ne-au bagat pumnul in gura impozitand pensiile unor amarati care au tras la jug 40 de ani, a bugetarilor pe care toti au boala si ii asimileaza cu turmele de functionari publici jegosi la care trebuie sa te apleci si sa implori mila pentru ati plati datoriile catre un stat steril si impotent.
Stimati prieteni sau ....amici daca este prea mult spus, am ajuns sa nu mai facem diferenta intre gluma si ura fiindca ambele sunt rostite si interpretate cu aceeasi rezonanta.
La o prima strigare a glumei mentionate la prima postare, ne regasim in proportie covarsitoare in multe din cele 12 puncte, daca nu ca indivizi sigur ca natie!
Sunt un nationalist convins, dar vorba lui Ciprian dintr-o alta analiza de pe acest forum, ferice de cei care au crezut in visul lor si au plecat.

Re: Nu emigrez din Romania

Banc....?! Ma indoisesc...!
Nu inteleg de ce se inflameaza lumea atat timp cat tot ce scrie acolo este real si inca e prea putin fata de realitate!

S-a uitat cineva, de exemplu, pe statististici, sa vada cum stam la consumul de pasta de dinti si sapun...?! La nivel de Europa!

Cat rezista un bec intr-o scara de bloc sau un robinet intr-un camin studentesc...?!

Credeti ca remarcile respective sunt facute gratuit....?!

9 Editat de Andi66 (2010-05-14 17:45)

Re: Nu emigrez din Romania

"Scrisoare catre tara mea" ...Jenant ... de adevarat... AlexandruTocilescu (regizor) Nu-mi iubesc tara . Trebuie sa fie asa, din moment ce nu-mi vine decit sa vorbesc urit despre ea. Sa-i spun vorbe grele in fiecare ora, in fiecare dimineata, cind intirzii cit pot de mult intilnirea cu oamenii, locurile, serviciile, televiziunea, piinea, mirosurile, masinile, culorile, limba ei. Am obosit de tara asta. Am obosit de tara in care cei care conduc ma cred prost si-mi spun "omul simplu, de pe strada", omul caruia se simt datori sa-i explice cum stau treburile, intr-un limbaj gingav, analfabet, ca acela folosit de adultii inculti, pentru a raspunde gingurelilor unui bebelus. Am obosit de tara care-mi spune ca orice speranta are radacini firave si ca orice optiune sincera, onesta se dovedeste a fi cretina. Am obosit ca din patru in patru ani sa aleg prost, impreuna cu alte 22 de milioane de locuitori, de oricare parte a baricadei am fi. Am obosit sa sper ca cel care se numeste sef de guvern sau presedinte de tara sau macelar sau avocat sau cintaret chiar se pricepe la ceea ce diploma, votul, discursul spun ca se pricepe. Am obosit de tara care ma transforma in victima sau complice. In victima, fiindca oricit de multe rele s-ar intimpla in tara asta, oricit de multa coruptie ne-ar taia rasuflarea cu duhoarea ei, statul, legile, functionarimea, judecatorii, DNA-ul, Guvernul, Parlamentul par cu toate ca exista intr-un univers diafan, paralel cu al nostru, din care arunca, din cind in cind, o ocheada catre noi, sa ne supravegheze. Sa ne certe ca n-avem rabdare sa ajunga si la noi bunastarea. Sa ne dojeneasca, cu glas de domnu' Trandafir acrit, pentru iresponsabilitatea cu care le cerem imposibilul, in conditiile unei mosteniri grele. Am obosit sa fiu victima statului care ma fura la facturi, la impozite sau in justitie, victima patronilor
care ma pot exclude din organigrama din trei tipete si doua semnaturi, victima politistilor care ma roaga sa nu reclam furtul din buzunare. Orice protest este inutil. Orice gest de solidaritate, orice initiativa care m-ar putea transforma in cetatean sau concetatean, in membru al unei comunitati rezidentiale sau al unei organizatii se fisiie in fata privirilor nepasatoare, a replicilor de tipul "c'esti copil" sau "ma lasi?!" sau a celor care transforma initiativa in afacere profitabila pentru ei si dezastruoasa pentru beneficiari. Iar renuntarea ma face complice cu cei care accepta ca lucrurile sa mearga prost, din neputinta, din interes, din indiferenta. Sint complice, prin tacere, cu toti impostorii, mincinosii, neispravitii, hotii, de care depind, intr-un fel sau altul, in bataliile mele marunte, de zi cu zi. Am obosit de tara unui singur televizor, a unui singur program in care se amesteca, de-a valma, senzuale cu securisti nejudecati, brailence cu analisti obositi, discutii lalii despre salarii enorme, furt la factura, politisti beti, judecatori mituiti, ministri penali cu breaking news-uri impotriva carora tot romanul motaie: invirteli, bascalii, ogici, ciumace, anchete de doi si un sfert, morti de trei parale, incesturi de patru stele. Am obosit sa aud sau sa citesc comentarii lungi, strivite de ura sau inmuiate de slugarnicie, ale jurnalistilor obositi din presa romaneasca. Am obosit de vorbe grele de prostie, nesimtire, ipocrizie, ineptii, vorbe care nu mai intereseaza pe nimeni, vorbe caraghioase, care-i transforma pe toti ciutacii, dumitrestii si morarii in bufoni disperati ai orelor tirzii de televiziune. Am obosit sa vad societatea civila, care face curat in universitati si alegeri, inghesuita pe liste de alegeri europarlamentare ale unui partid majoritar. Am obosit sa aud ca singurul lucru pe care-l avem de opus alegerii fiicei presedintelui in Parlamentul European este pluralul nefericit "succesuri". Am obosit sa vad sustinatori sinceri ai presedintelui, care vor salariu de jurnalist independent. Am obosit sa vad jurnalisti independenti care devin guvernatori interesati. Am obosit sa-l aud pe ministrul Culturii tinind-o langa cu explicatiile despre pleasca si iubire de presedinte. Am obosit sa vad reportaje cu oameni care maninca din gunoaie, copii violati, preoti care tin liturghii erotice, pustile lui Michi Spaga(azi la putere iar), termopanele lui Adrian Nastase,casa din Mihaileanu si Udrea ,oameni care se imperecheaza cu oi, tarani care taseaza pamintul cu obuze inca detonabile, pensionari care se straduiesc sa prinda doua portii de sarmale de 1 Decembrie, tiganci care-si arata popoul politistilor, soferi beti, criminali filmati in circade politie, inmormintari in direct, sicrie fotografiate cu mobilul, stiri animate despre ficatul de 20 de kilograme al unui cintaret, oameni urcati pe cruci ca sa vada mai bine groapa, cozile isterice de Sfinta Cuvioasa Paraschieva si de Izvorul Tamaduirii, proteste pe marginea balconului sau a macaralei si comentariile profesionistilor care incep cu: "Ce efect poate sa aiba violul asupra unei fetite de 12 ani?". Ma obosesc " profesionistii "televiziunilor, chiar si fara comentarii. Fiindca sint aceiasi. Si apar des. Foarte des. In tara asta nu mai exista un psiholog cumsecade, un profesor eminent, un cintaret talentat, un analist respectabil, un preot cu har, un poet inzestrat: toti devin vedete si, in clipa imediat urmatoare, descopera ca au vazut idei. Despre orice altceva decit meseria pe care altfel ar fi putut s-o practice onest si din care sa aiba un venit regulat. Ma obosesc emisiunile care-mi promit ca vor dezbate solutiile anti-criza si in care invitati si moderatori ajung sa vorbeasca despre beregate, prostanaci, caraghiosi, sobolani rozalii, lupta dintre fata presedintelui si intelectuali, despre insinuarile cutarui senator, despre sforaitul din Parlament al nu stiu carui deputat, despre nepoate de senatoare care sint de fapt amante de ministri. Am obosit sa vad fete lungi de jurnalisti care anunta, cu acelasi ton grav, de inceput de apocalipsa, si ca se maresc facturile, si ca s-a dus dracului rapita in Alexandria , si ca Mutu are tendonul rupt. Sau ca nu-l mai are deloc. Am obosit sa aud de mitica-de-la-liga, nasu-sandu, meme-stoica, galactici, jucatori-titrati, distractie-pe- cinste. Am obosit sa stiu ca din atitea cazuri de malpraxis in medicina, un singur doctor a fost condamnat pentru viol. Ma oboseste Mihaela Radulescu, si cei care o combat, si cei care o apara. Ma oboseste oricine comenteaza un film, o carte, un spectacol, mai departe de rude, prieteni sau parinti, fara sa poata arata vreun act, o diploma, care sa-i confere acest drept. Am obosit sa ma tot intreb cine este cel sau cea care apare pe prima pagina a tuturor ziarelor, fara sa reusesc sa-mi amintesc vreo isprava, buna, rea, dar in orice caz extra-ordinara, care sa merite macar efortul scanarii fotografiei lor. Am obosit sa vad ca patroni de firme de salubrizare isi dau cu parerea despre expozitii de arta, ca pe Wikipedia Mircea Badea este actor roman, ca Monica Tatoiu are raspuns pentru orice - de la incalzirea globala, la cum nu trebuie sa renunti la speranta de a avea orgasm. Am obosit ca, la douazeci de ani de la Revolutie, sa-i injur tot pe Iliescu, Nastase, Vacaroiu, Serban Mihailescu, Viorel Hrebenciuc, Talpes, Mitrea, Vadim Tudor, Voiculescu, Adrian Paunescu etc.iar cei de azi la puterescapa. Am obosit, de fapt, sa nu am incredere in nimic si nimeni. Am obosit sa scriu acest protest. Nu va folosi la nimic. M-am gindit, la un moment dat, sa le cer
oamenilor obositi ca si mine sa iasa in strada. Dar am in fata ochilor imaginile filmate la diferite
proteste: pancarte si lozinci analfabete, revendicari haotice si isterice, fete timpe in fundal care transmit salutari familiei, sindicalisti mingiiati pe frunte de opozitie, trecatori plictisiti si amintiri duioase despre concediile la mare din vremea fratilor Petreus si a Daciilor in rate. Am obosit de tara in care nu se intimpla nimic. De tara care m-a facut sa privesc cu lehamite drepturi la care am tinjit ani multi si grei in comunism. Mie, omului simplu de pe strada, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul si obligatia de a-mi apara tara. De dreptul de a ma asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere. De dreptul de a avea acces la tratamente corecte in spitale.
De dreptul de a fi egal cu ceilalti romani in fata justitiei. De aceea spun ca nu-mi iubesc tara . Mi-a mai ramas, totusi, un singur drept: acela de a circula liber in strainatate. De a emigra. Poate c-a venit timpul sa-l folosesc. Stiu bine ca nici acolo nu umbla ciinii cu covrigi in coada. Sper doar ca acolo, intr-o limba straina si pe strazi curate, sa am timp sa mi se faca dor de tara mea. " Acest articol reprezinta intr-o forma concisa si condensata exact lucrurile pe care le gandim toti cei dezamagiti, declara invitatul Alexandru Tocilescu, care a mai adaugat ca media romanesca e vinovata pentru genocid cultural.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

10

Re: Nu emigrez din Romania

No comment!

11 Editat de cardone (2010-05-15 11:25)

Re: Nu emigrez din Romania

Da, fara comentarii. Lasand sicanele la o parte, nu mai conteaza ce esti ardelean , moldovean, oltean, tigan , maghiar etc atat cat traiesti in spatiul mioritic numit Romania si esti situat social un pic mai jos de varf e clar ca nu o duci in zilele astea prea roz. Sa ajungem sa traim, sa muncim, numai pentru a supravietui, scuzati-ma dar asta ma face sa spun ca nu ne deosebim cu mult de animalele din padure in plus de asta salbaticiunile padurii o duc mai bine ca multi dintre noi. Nu stiu cum, dar toti avem ceva de comentat la adresa clasei conducatoare si cand unii dintre noi ajung acolo, GATA s-a terminat, uita de unde au pornit, se leapada de ideile nationaliste si isi insusesc cu o repeziciune de inimaginat toate atributele tiparului unui politician roman, care inafara de grija fata de el insusi si  a celor apropiati lui (aici intra in special grija ca punga sa fie cat mai mare si sa dea  pe dinafara de plina ce e), nu mai are alta.

Scuze d-lui catag, ca am replicat cam dur si nu are rost sa ne aruncam cuvinte grele. Viata e asa de scurta incat nu merita sa fim suparati unul cu celalat, ca poate nu mai avem timp sa ne impacam la o bere smile).

Inchei cu sloganul pe care-l aud cam des in ultima vreme SA TRAITI PORTOCALIU !!

Natalie Cardone "Hasta Siempre - Comandante Che Guevara"

12 Editat de Avatar (2010-05-15 12:29)

Re: Nu emigrez din Romania

ciprian01 A scris:

Banc....?! Ma indoisesc...!
Nu inteleg de ce se inflameaza lumea atat timp cat tot ce scrie acolo este real si inca e prea putin fata de realitate!

S-a uitat cineva, de exemplu, pe statististici, sa vada cum stam la consumul de pasta de dinti si sapun...?! La nivel de Europa!

Cat rezista un bec intr-o scara de bloc sau un robinet intr-un camin studentesc...?!

Credeti ca remarcile respective sunt facute gratuit....?!

Ai dreptate, e jenant...am auzit asta cu consumul de sapun. In schimb "bine" ca suntem prima tara din LUME la consumul de paine/an !

"Ghita, e plin frigideru de carne, oua, lapte, branza !!! Aoleo, dar paine nu este......nu mancam azi" !

13

Re: Nu emigrez din Romania

"In schimb "bine" ca suntem prima tara din LUME la consumul de paine/an !"
...poate am fost...vom ajunge pe ultimul loc si acolo cat de curand! sad

14

Re: Nu emigrez din Romania

Stii ca in statistici de prima si ultima tara se aude cel mai des, nu ? Daca eram pe la mijloc pe undeva, nu auzea nimeni de noi, dar asa.... lol

15 Editat de Andi66 (2010-05-18 15:59)

Re: Nu emigrez din Romania

Dragi romani,

de azi refuz sa mai platesc impozite, refuz sa mai am carte de  munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti, ne-educati, care nu au in vedere decat propriul interes.
Refuz sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga.
Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei, am o mare problema. E un blowjob mult prea scump!
Refuz sa mai platesc taxe la stat pentru ca de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijina in nici un fel. Platesc zeci de milioane pentru Sanatate, desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania , voi fi tratata mizerabil.
De ani de zile, refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen "noua ne pasa de Dumneavoastra", refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta - cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa? - "cu statul nu te joci".. Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari, am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile...si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul European, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat.
Jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total, o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes - macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant, si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip... l-am avut si eu, pana astazi - dar am realizat ca oricat de multi bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, la sfarsitul zilei, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau si pe termen lung daca nu m-as implica ACUM.
Nu se mai poate asa! Destul este destul!
Romania nu este doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara "balls" si fara coloana vertebrala.
Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline, stiu ce inseamna reresponsabilitatea; sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state - s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici.
Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu "balls" si cu coloana vertebrala!
O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara ..
E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta.
O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi.
O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide.. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali.
Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile.... Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti,  creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo.
Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!!
Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc....mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri... Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA? Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!
Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google? Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu
tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri?
Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri? Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice... Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti.
Trebuie sa facem ceva.

Ajunge! Haideti sa ne trezim!

CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
psihoterapeut-psiholog clinician specialist

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

16

Re: Nu emigrez din Romania

...,,tara...,,! Care tara...?!

In rest de acord! Oricum eu am luat decizia de ceva vreme sa nu mai platesc impozite! Si nu am mai patit! Nici macar amenzi de circulatie nu mai platesc!

As face-o cu placere daca as stii ca se face ceva cu acesti bani! Sau macar sa stiu CE se face! Dar...!
Am platit destul pana acum si am fost amagit cu ,,...o sa facem...,,! Dar deoacamdata nu am platit decat pentru servicii neefectuate! Si in avans!

Sa faca autostrada! Si sunt de acord sa platesc cand voi intra pe ea!
Sa imi faca un serviciu medical competent! Si sunt de acord sa nu mai platesc la stat si sa imi aleg sa platesc serviciul!
Etc

Si cum domnisoara / domana a fost prima, nu as avea nicio problema sa fiu cel mult al doilea...!

17 Editat de narcis.b (2010-05-18 17:21)

Re: Nu emigrez din Romania

Deosebit topic!nota 10!
Dupa mine foarte la obiect replica lui Catag..
Lucrurile in general sunt mai simple,totul se rezuma la saracie,aici e cheia! Cultura,buna crestere,igiena,toate se spijina pe...posibilitati financiare,evident!Sunt satuce in care se moare de foame,uni nu mai au curent electric de mult...primitivism...si a cui e vina?A sistemului care face glume proaste pe seama contribuabilului si respectiv a electorului.
Sigur ca s-a putut face asa ceva,asta pentru ca suntem un popor relativ moale,daca ne uitam in adancul istoriei,se vede clar originea poporului :popor agricultor! Toti ne-au inselat ,ne-au dijmuit,ne-au vandut,ne0au dezbinat,pana si geoagrafia n-a fost alaturi de noi,ne-a inpartit tara cu lantul muntos,asa nu am putut sa fim aproape toti din toate colturile,dezbinati a fost usor sa promovezi haosul si sa poti "mulge vaca " cat vrei!Istoria de la scoala ne explica cat de viteji au fost conducatorii nostrii sad de cate ori domnilor va intreb eu? Bataliile purtate le numeri pe degete prin comparatie cu anii de "domnie" sub ocupatie.Compromisurile conducatorilor se reflecta in educatia poporului,asa cum la un nivel mult mai mic,familia se reflecta in educatia copilului...
"Virful trofic" al poporului roman aproape ca nu exista,ma refer la aristocratie,adica acei dupa care oamenii de rand se uita si incearca sa-i imite,sa-si ghideze mersul vietii,da lipsesc,incepand de la Vlad Tepes,clasa aristocrata,nobilii,boierii,dupa vremuri,au fost omorati,ce aristocratie a mai ramas  a fugit prin vecini,astfel lipseste ceva din acest puzzle,si al naibii lipseste varful!Evident ca au ramas proletarii,uni cu studii altii fara ...insuficent!
Painea? Da sistemul ne-a inpins sa o mancam in exces,in urma saraciei in care ne-au harazit-o toti conducatorii ,si odinioara cat si acum.Alimentatia rationala se poate invata dar trebuie sa ai resurse pentru punerea ei in aplicare!
  Cu toate astea ii dau dreptate lui Catag,nu-ti bati joc de familia ta indiferent cum e ea!
Cand statul isi va dori sa faca ceva pentru noi atunci cred eu si noi  vom face ceva pt el,de prea multe ori ne-a pacalit si ne-a pus pe noi sa facem primul pas,ca ne-a "intepat" la greu.
  Chiar si asa sunt nationalist,a nu se confnda cu patriot, pentru simplul fapt ca romanii,ca si popor sunt marea mea familie,unii dintre ei needucati suficient pentru a reduce ratia de paine, smile ,sau pentru a se spala pe dinti, smile ,dar sunt ai mei!
Atentie domnilor critici,noi stam macar in fata calculatorului,poate nu ne dam seama ,dar unii nici nu viseaza,tocam banii pe acvarii fara sa tinem cont ca undeva in Romania niste oameni cauta paine ,greu de procurat in anumite conditii!

:)De mine! smile

18

Re: Nu emigrez din Romania

narcis.b A scris:

Cand statul isi va dori sa faca ceva pentru noi atunci cred eu si noi  vom face ceva pt el, de prea multe ori ne-a pacalit si ne-a pus pe noi sa facem primul pas, ca ne-a "intepat" la greu.

Aici iti dau dreptate, din pacate noi am asteptat prea mult sa vedem ce pas face statul si el nu la facut pentru noi. Ne-a intepat si o sa ne mai intepe pentru ca noi ii lasam sa faca asta. Cat despre igiena dam voie sa te contrazic, oricat de sarac ai fi, sa te ingrijesti pe tine e posibil si cu minim de cheltuiala daca intradevar vrei acest lucru. De la lucruri marunte porneste totul, dar nu, e mai frumos sa te complaci in saracie si mizerie.

Si acum cum sa ma semnez...??? un roman plictisit de...

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

19 Editat de narcis.b (2010-05-18 18:15)

Re: Nu emigrez din Romania

Andi ,saracia la modul general i-a amploare ca o stare de spirit,chestia asta a fost cladita generatii si tu crezi ca la primii doi lei omu` isi va lua periuta de dinti? smile
In mare nu asta e oful meu ci faptul ca sunt oameni care denigreaza o natiune si anume a lor...trist!

20 Editat de Andi66 (2010-05-18 18:35)

Re: Nu emigrez din Romania

narcis.b A scris:

Andi ,saracia la modul general i-a amploare ca o stare de spirit,chestia asta a fost cladita generatii si tu crezi ca la primii doi lei omu` isi va lua periuta de dinti? smile

Din pacate nu....se va grabi sa isi ia ceva de baut si va cersi o tigara. Intradevar foarte trist. Binenteles ca multora le convine ca multimea sa fie sau sa ajunga asa, tocmai din aceasta cauza ar trebui facut ceva, dar vin cu intrebarea - Cu cine ?

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771