1

Subiect: Buturuga

Scuze pt. ca primadata am postat gresit la alta rubrica.
Deci, am luat o crenguta dintr-un lac, cred ca e uscata, era acoperita cu un strat foarte gros de alge deci e de mult pe fundul apei si nu pluteste.
Am curatat-o de coaja ce o mai avea pe ea, am spalat-o bine , chiar si cu sapun ,am pus-o la fiert pt. citeva ore in Mai multe ape.
Ce ar Mai trebui sa fac pt. a fi buna de pus in acvariu?
Daca dupa fierbere se Mai simte acel miros salciu ce trebuie facut ?

Re: Buturuga

am eu o idee ce ar trebui sa faci. intra la rubrica incepatori si citeste MACAR TITLURILE topicurilor de acolo si o sa vezi ca sunt multe cu buturugi. acolo o sa gasesti explicatii. e greu sa ne punem sa explicam in toata ziua fiecarui nou-venit aceleasi lucruri, te rog cauta inainte sa intrebi smile
si ca sa nu faci in contunuare vreo prostie in nici un caz nu se folosesc produse de curata pe obiectele ce vor ajunge in acvariu

3

Tot ce am facut eu cu acea crenguta a fost ceea ce am citit ca trebuia facut,
Faptul ca pun intrebari nu cred ca ar trebui sa supere Asa de tare, sint deranjante aceste reactii acide; oricit de complet ar fi un forum in explicatii si oricit l-ai citi , tot Mai apar intrebari si lucruri de invatat.
E normal ca un incepator sa puna intrebari chiar daca a citit zic eu destul de mult , dar sint lucruri care se asimileaza in timp si nu cred ca cineva a ajuns mare experimentat fara a pune intrebari si fara sa faca greseli.
Multumesc pt. sugestii.

4

Am vazut ca ai fiert in mai multe ape. La ultima fierbere cand ai aruncat apa mai era colorata ? Daca da, incearca sa o mai pui la fiert pana nu mai iese nimic din lemn, adauga si niste sare grunjoasa.

5

Nu, nu s-a Mai colorat apa si nu Mai era nici miros.
Cred ca e ok, am reamenajat acvariul tinind cont de ce am gasit pe forum, cum ar fi : in ce mod se aseaja substratul intr-un acvariu Mai mic, cum se pun plantele,etc.
Eu personal sint incintat de ce a iesit fata de prima mea incercare de a amenaja un acvariu.

Din pacate ieri cind eram in cautarea crengutei am pierdut puiutii de gupy, aveam o femela gestanta pe care planuisem sa o separ aseara, dar prea tirziu, deja a puiat si nu am mai gasit decit un puisor, asadar acum am 4 , 3 de 4 zile si unul de ieri.

Astazi am incheiat tratamentul unii mascul superb de moly pe care mai mult ca sigur l-am cumparat bolnav, acum e bine si vioi ,asta datorita a ce am citit pe forum si multumesc tuturor pt. ajutor.

Mai am o femela de black moly care o vad foarte plinuta dar nu stiu daca trebuie sa puie,ce am gasit despre inmultirea lor nu ma lamureste, fiind si neagra mi-e greu sa-mi dau seama.

Scuze daca am postat Mai multe subiecte la aceasta rubrica.

6

In mod sigur femela de Black molly va fata cat de curand, fi cu ochii pe ea. Daca ai multa vegetatie in acvariu puii nu vor fi in pericol, daca nu, va trebui sa o separi.
Bafta multa ! Si mie mi-a fata femela de Black molly de 3 ori in decurs de 2 luni => 45-50 pui. shark-thumbsup

7

Pot sa-ti mai trimit o poza cu noul setup ?
Eu zic,ca arata mult Mai bine decit inainte.

A, in spate s-ar putea vedea un "borcan" in care am cei 4 puiuti de gupy,nu am fost pregatit cu altceva din pacate, dar are Mai mult de un litru ceea ce e suficient din ce am citit eu, le schimb din apa de doua ori pe zi , cu apa din acvariu.

8

gheorghiu_andi@yahoo.com

buna seara!!!! am o problema cu un carasel (bob de orez) care nu mai vrea sa inoate,   unde sa ma adresez sa il fac bine , va rog tin foarte mult la el

10

Prima data postezi unde trebuie si precizezi si conditiile in care il tii, acvariu / echipamente.

http://www.acvariidevis.ro/forum/forum/27/bolile-pestilor/

11

Iar esti acid, Mai bine spunei omului unde sa posteze , daca asta e primul raspuns pe care. l-a primit s-ar putea sa nu Mai intre pe aici , iar cel care va avea mai mult de suferit va fi pestisorul.

Incearca sa cauti pe forum rubrici cum ar fi " pesti" , " boli la pesti" , sau ceva asemanator si postezi acolo cu Mai multe detalii cum ar fi: ce acvariu ai , aparatura, ce ai in acvariu, cum se manifesta pestii , etc.
Si eu sint incepator si nu stiu cum sa te ajut altfel.

12

Uite cum faci: daca esti nou postezi prima data la " prezinta-te si prezinta-ti acvariul" detalii despre acvariu, iar apoi postezi la" bolile pestilor" problema pestisorului tau, poti cauta pe forum daca nu cumva exista un raspuns dat la problema pe care o ai.