1

Subiect: Perca fluvialitis in acvariu?

Buna,as dori sa stiu daca se poate tine Perca fluvialitis (denumire populara Biban soare sau Regina baltii)in acvariu.Are un colorit foarte frumos,nu creste mai mare de 12 cm,dar nu ii stiu comportamentul,cerintele de spatiu,parametrii ai apei.Stiu ca este un peste rapitor deci daca ar putea supravietui in acvariu cred ca cel mai bine ar fi daca ar sta singur ,doar cu semeni de ai lui.
O poza,nu foarte sugestiva doarece are coloritul mult mai intens(probabil masculii in perioada reproducerii)
http://i56.tinypic.com/2ni5gt4.jpg
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

2

Re: Perca fluvialitis in acvariu?

Se poate creste fara probleme in acvariu mai ales ca nu este foarte pretențios.Este un peste omniprezent in toate baltile si lacurile autohtone si a devenit "beleaua"națională pentru pescarii amatori cu predilecție cei care folosesc momeala naturala.Se reproduce, cand a implinit 3 ani,  daca apa are 10 - 12 grade . Icrele sunt depuse numai dimineata, la apa mica, cu vegetatie multa, fie sub forma de siraguri de margele marunte lungi de 1-2 m si late de 2-3 cm imbracate intr-un tesut gelatinos, fie sub forma unor ghemuri stranse bine, pe care le asaza aproape de maluri, pe pietre, pe bucati de lemn ratacite etc
Nu este recomandat introducerea acestui peste cu alte specii fiindca este un pradator versat, exact asa cum ai precizat si tu. Merita tinut mai ales pentru coloritul deosebit si condițiile minime impuse.

3

s-a mai vorbit subiectul asta....din cate stiu le trebuie un acvariu foarte mare !
am inteles ca le plac acvariile plantate ...intr-adevar sunt foarte frumosi !
din cate am inteles de la cineva ,refuza sa manance fulgi tetra sau altceva...trebuie sa le dai viermi si hrana vie...
mai pe scurt,DA se poate tine dar cu multe conditii

Editat de aqua (2010-09-07 11:49)

Moartea unui om este o tragedie...dar moarte a un milion este o statistica-Joseph Stalin

Viata este frumoasa dar nu stim sa ne bucuram de ea !

4

[imagine forum acvarii de vis]

perca fluviatilis prins la pescuit big_smile

Moartea unui om este o tragedie...dar moarte a un milion este o statistica-Joseph Stalin

5

[imagine forum acvarii de vis]

alt simpatic big_smile

6

Hmmmm.... cred ca e si o problema de etica.
Daca este un peste salbatic, neadaptat la conditiile de acvariu, de ce sa fie chinuit?

Fara suparare.. e o parere personala.

Trebuie luat in calcul faptul ca, sunt atatea specii de pesti adaptate la conditiile de trai din acvariu, incat.. cred ca ies sute de combinatii, pentru un acvariu frumos. N-ar avea rost chinuirea unora noi.....
Sunt generatii intregi de pestisori, care si-au uitat originile de cat timp traiesc in acvarii.

Nu cred ca nu iti vei gasi o specie care sa-ti placa.. wink smile

Editat de Lucia (2010-09-08 08:07)

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.