1

Subiect: apa

salut, am si eu o intrebeare: apa pe care o pun in acvariu sa o iau de la robinet sau de la fantana, sau nu conteaza

2

Re: apa

de la fantana ar fi mai buna cu conditia sa o testezi pt a-i afla parametrii. daca nu ai posibilitatea asta, ia o solutie pt declorinare dintr-un petshop si da-i inainte cu aia de robinet

3

Re: apa

nu am cu ce sa masor si oricum prefer sa nu ma complic, asa ca o sa o iau de la robinet si trebuie tinuta 24 de ore dupa care sa o bag in acvariu, corect?

Re: apa

eu cred ca e mai buna aia de la fantana, asta daca nu a fost tratata cu var sau sare. mai bine intreaba pe cine ingrijeste fantana inainte.

5

Re: apa

am o pompa in  care era folosita pentru udat in gradina apa aia ii din pamant fara sa fie tratata sau alte chestii de genul asta, o sa bag sa vad daca le place smile

alta chestie ar fi ca mi-au murit toti cei 4 neoni, 2 guppy si un sanitar intr-un interval scurt de timp cand era apa rece (18 grade) dupa care mi-am luat incalzitor, ao fi fost doar asta cauza? sau au fost omorati de alti pesti..

Re: apa

Da si tu mai multe detalii. De cand e pornit bazinul, la cat timp de la pornire ai pus pestii, ce filtru si ce medii filtrante sunt in el, ce decoruri ai si bineinteles numarul si speciile de pesti initiale.

7 Editat de LaMishto (2010-10-17 01:43)

Re: apa

deci tin sa mentionez ca nu ma pricep absolut deloc la acvarii si cum trebuie intretinute, am unu de 30 litri in care am o pompa si un incalzitor, pe fund pietre mici si cateva mari de calcar, cateva scoici iar plantele le-am prins sub pietre....am avut 12 pesti. Nu cunosc nici o specie in afara de guppy big_smile  si nici nu prefer sa ma complic doar sa am in acvariu niste pesti care sa se inteleaga cam asta vreau sa-mi spuneti,ms.

altceva ce vreu sa stiu ar fi: temp. ideala, hrana. de cate ori trebuie hraniti pe zi

8

Re: apa

Eu personal, cred ca nu e ok apa din fantana. La noi cel putin, din cate stiam de acum cativa ani, apa din panza freatica nu mai e chiar curata, cum ar trebui sa fie. La oameni nu se simte, dar pestilor, e posibil sa le faca rau.

Etiamsi omnes, sed non ego.

9 Editat de RaduSb (2010-10-17 03:23)

Re: apa

apa de la fantana e foarte proasta din cate stiu eu,daca ai  hidrofor la fantana cam odata pe an trebuie sa-l cureti de depuneri de calcar din cate stiu eu,sper sa nu gresesc

10 Editat de bogdan666 (2010-10-17 11:28)

Re: apa

LaMishto A scris:

...cateva mari de calcar, cateva scoici...

scoate-le afara. pune niste pietris (1-3 mm) pe fund si pune plantele acolo.iar hranirea 1-2 ori/zi.
edit: si mai bine pune si o poza...

11

Re: apa

bogdan666 A scris:
LaMishto A scris:

...cateva mari de calcar, cateva scoici...

scoate-le afara. pune niste pietris (1-3 mm) pe fund si pune plantele acolo.iar hranirea 1-2 ori/zi.
edit: si mai bine pune si o poza...

le-am scos si am sa-mi cumpar o buturuga de la pet-shop care trebuie fiarta inainte sa fie pusa in acvariu? asa stiu eu

am si 3 scoici pe lare le-am pus pt decor, sunt bune sau afecteaza apa?

12

Re: apa

da. fiarta de cateva ori. scoicile au un efect asupra apei, creste duritatea. ar fi mai bine sa le scoti.