1 Editat de SirMario (2010-11-24 22:13)

Subiect: Shrimp heaven

Salut,

De 3 zile am pornit un acvariu de 40 Litri (48x28x30) care va fi destinat doar crevetilor.

Filtrare : Resun Magi 200 http://www.fish-street.com/resun_magi_internal_pump
            : Bio Sponge (va fi inlocuit cu un hang on (filtru cascada)) : http://i.ebayimg.com/09/!B84gYKwCWk~$%2 … ~~0_12.JPG

Flora : Blyxa japonica , Cabomba caroliniana var. caroliniana , pistia (la care cred ca voi renunta), Hydrocotyle Leucocephala , Sagittaria subulata, nuca de cocos cu java moss

Substrat : Aquabasis plus 2.5 Kg + Manado 3 Kg

Incalzitor Juwel Heater de 50W (apa va sta constant la 24 de grade)

Iluminare : 1x18W Osram 865 (este mai lung dar sper sa fie destula lumina)

Fauna : in jur de 25-30 de creveti Red Cherry Shrimp (deocamdata 6 stau si asteapta noua casa restu sper sa`i cumpar .. am vorbit cu cineva de pe acest forum si sper sa poata trimite)

Prima problema a fost rezolvata ...

Si anume : chiar daca am spalat Manado pana a ramas apa cristal de curata ... apa tot a fost foarte tulbure cu o tenta de MARO inchis. Dupa 3 zile si schimburi de apa in proportie de 90 % apa este putin tulbure si plantele au fost plantate. Acum 2 saptamani de pauza ... pana voi face niste teste de apa si voi vedewa daca pot adauga 2 corry pt. a ajuta la ciclare.

Pana atunci voi pune dupamasa sau seara o cantitate mica de fulgi (Tetramin Crisp). Plantele au fost curatate de orice depunere de melc si de melci (invadatorii comunali) sper sa nu am probleme si in acest acvariu cu melcii comunitari.


Orice sugestii , critici sunt binevenite.

CU poze voi reveni in alta zi cand mi se va inapoia aparatul foto smile

2

Re: Shrimp heaven

in locul acelui neon poti baga un Neon Juwel  Colour T5 24 W 438 mm 6800 K sau cauta 2 becuri economice 865 si poti bricola asa ceva.. :noroc

3

Re: Shrimp heaven

Mersi de sugestie ... chiar am uitat de becurile 865 ... insa cred ca 2 becuri ar fi prea mult pr. acvariul ala... as face o instalatie de genu insa doar cu un singur Osram 865 20W .. cred ca ar fi de ajuns.

4

Re: Shrimp heaven

pai daca pui 2 becuri ai sanse mai mari sa luminezi toate colturile si poti ridica mai mult lampa fata de acvariu sa nu ai o lumina prea puternica.