1

Subiect: microrasbora galaxi

in acvariul din poza alaturata am observat 3 pui de microrasbora galaxi
imi poate spune cineva cam cite icre rezulta la o depunere ?
in acvariu am : melci maidanezi, melci asasini,1 pomacea,creveti rcs, pui de ancistrusi si 10 microrasbora galaxi  hmm

2

Re: microrasbora galaxi

pe google am gasit doar detali de genu...

"Microrasbora sp “Galaxy” este un peste care face parte din familia Cyprinidaelor care provine din zona Myanmar. Coloritul foarte simplu care contrasteaza puternic cu plantele din acvariu si dimensiunea redusa a acestuia il face sa se preteze foarte bine la acvariile nano.

Hranirea. Nu este un peste pretentios la hrana putand fi hraniti cu fulgi faramitati, cu hrana vie cum sunt daphniile, cu tubifex sau chiar cu artemia.

Parametrii apei. In salbaticie acesti pesti traiesc in iazuri mici, putin adanci, la o adancime de maxim 30 cm unde apa are o temperatura care variaza intre 22- 25°C. S-a dovedit insa ca acesti pesti sunt destul de nepretentiosi tolerand o plaja larga de parametri ai apei. Totusi este recomandat sa fie crescuti si reprodusi la un pH cuprins intre 6.5 si 7.5 si la o temperatura cuprinsa intre 22 si 25°C.

Acvariul. Dupa cum am specificat si mai sus sunt pesti de talie foarte mica ajungand la maxim 2 cm la maturitate. De aceea ei au nevoie de un acvariu mic, de 45 cm lungime, 30 cm latime si 30 cm inaltime fiind suficient de mare pentru a adaposti un card de Microrasbora sp “Galaxy”. Fiind timizi prefera acvariile mai umbrite, iar pentru a asigura acest lucru puteti sa folositi niste plante plutitoare. De asemenea este recomandat sa folositi multe plante si decoruri care sa le asigure locuri in care sa se ascunda.

Temperament. Fiind un peste foarte mic si timid este recomandat sa fie crescuti in grupuri de macar 5-10 bucati. Chiar daca masculii au tendinta sa se urmareasca si sa se tachineze uneori, acesti pesti sunt foarte pasinici si pot fi crescuti cu orice specie care are un temperament asemanator.

Dimorfism sexual. Masculii sunt mult mai colorati si tind sa aiba dungi portocalii si albastre pe inotatoarea anala si dorsala in timp ce la femele sunt portocalii.

Reproducerea. Pentru reproducere trebuie sa aveti 2 masculi si o femela pe care ii veti pregati pentru reproducere prin hranirea cu hrana vie. In acvariul de reproducere trebuie sa asigurati un loc pe care sa depuna icrele si care sa ofere totodata protectie icrelor deoarece Danio margaritatus fac parte din speciile care isi mananca icrele sau puii foarte mici. Se poate folosi ca suport pentru icre un fel de mop din material textil de culoare verzuie si/sau Java moss. La cel mult 24 de ore dupa ce icrele au eclozat, trebuie scosi din acvariu parintii pentru a evita mancarea puilor. Fiind foarte mici, puii trebuie hraniti cu infuzori o perioada de timp.

dar nimic despre cite oua depun  :-

3

Re: microrasbora galaxi

cateva oua zilnic.. ei depun constant daca le plac conditiile..
frumosi pesti, dar mult mult prea sfiosi

Re: microrasbora galaxi

vreau si eu microrasbora dar in zona campina ploiesti nu se gasesc si nici nu ajung eu la capitala.