Subiect: Un sfat pls

Vreau sa imi "renovez" acvariul si sa o iau cu totul de la 0. Care ar fi modalitatea sa scap de alge, no2, no3, melci maro o gramada mici si cam tot ce s-a mai strans prin filtre si prin pietris?! Fiert tot / dezinfectat cu solutii sau !?

Re: Un sfat pls

Arunci tot pietrisul, speli bine acvariul, schimbi materialele filtrante

Re: Un sfat pls

Materialele filtrante am inteles, ca am luat filtru nou iar pe cel vechi il umplu cu sera siporax. Dar pietrisul nu merge spalat bine si fiert? Io zic ca la 100 de grade nu prea rezista nimic si daca spal, no3 se duce in mare parte, desi am numai 0,25mg, iar no2 e la 0. Pareri?

4

Re: Un sfat pls

Spală pietrisul foarte bine, nu trebuie sa il arunci! dacă tot o iei de la 0 citeste foarte bine articolele despre ciclare si pornirea unui acvariu...asta sa nu mai arunci cu banii pe fereastra. Iti spun asta fiindcă am citit 99% din mesajele tale si trăgând linie se pare ca ai aruncat in van zeci de euro.

5 Editat de mirceajifcu (2011-04-13 15:48)

Re: Un sfat pls

Mersi pelly pentru interes big_smile. Aia fac. Am cumparat cam tot ce mi-ati indicat si mai un lucru: 2x 54w ajung (neoane t5) pentru plante nu foarte pretentioase si javamoss?? sau mai tre sa pun unu?
Plante cam cum are individu asta in acvariul prezentat http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/4430/amenajarea-unui-acvariu-de-60l/

6

Re: Un sfat pls

"individu asta".....il cheamă Oliver Knott lol  lol  lol ...este un fel de 'Dumnezeu" al acvaristicii mondiale tongue
La plantele enumerate de tine mai sus cele 2x54w sunt suficiente pentru ati crea o mini jungla în acvariul tău. Nu uita însă ca în afara de lumina iti mai trebuie si fertilizanti si de ce nu si CO2.

Re: Un sfat pls

CO2 acum la inceput le ofer prin Easy Carbo, in curand va veni si o instalatie. Pana atunci ... tre sa se multumeasca cu florapol, feropol, feropol 24 si cu easy carbo. Si daca nici acum nu imi iasa cu plante / pesti, imi bag picioarele si retrec la piranha. Doua filtre la 4 pestisori cu burti negre lucioase cred ca imi ajung smile).

Re: Un sfat pls

Si cred ca ai inteles ca era un mic misto smile) chestia cu "individul" tongue ...

9

Re: Un sfat pls

mirceajifcu A scris:

Si cred ca ai inteles ca era un mic misto smile) chestia cu "individul" tongue ...

Absolut :sok