Re: Another life...a real one
Un update dupa o mica curatenie:
Uploaded with ImageShack.us
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acum poti adauga un album nou Aici
Nou: Harta siteului
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Un update dupa o mica curatenie:
Lucrurile merg din ce in ce mai rau...am mai potolit putin bba si staghorn, si am dat in ceva cladophora si thread.
Si daca asta nu e de ajuns se pare ca si femela s-a ales cu un ochi alb.
Am studiat putin problema pe internet si parerile sunt diverse: bacterii, cataracta, batranete, alimentatie proasta mostenire de la parinti plus altele. Partea cea mai proasta este ca nu am gasit inca un caz care sa spuna ca l-a vindecat si cu ce. Am gasit situatii in care au fost vindecati periodic dupa care problema a aparut din nou si situatii in care s-a ajuns la concluzia ca ultima solutie este eutanasierea pestelui(asta nu cred ca as putea sa o fac). Pestii par mai ok ca inainte, mananca, mai ies la plimbare dar tot asa tmizi, in mare parte ii gasesc ascunsi in nucile de cocos, unul langa celalalt.
La mine concluziile sunt clare....acvariul este sortit pieirii...tentativa mea de biotop se apropie spre sfarsit, inca nu sunt calificat pentru asa ceva ).
Daca se incheie ma apuc de ciorba de plante easy si guppi, aia si daca vrei sa scapi de ei nu reusesti. Poate bag si creveti pentru curatenie.
Macar ai incercat alt stil. Si acvariile cu plante easy si mai ales cele cu guppi sunt foarte frumoase. Succes!
Am mai cautat cateva informatii despre boala pestilor mei.
Am reusit in sfarsit ca gasesc ceva mai clar.
"Eye Fungus
Symptoms:
White film over eyes
What is it?
Eye fungus is caused by a saprolegnia fungus. If the eyes do not have a cottony white film over eyes, but a translucent film over the lens of the eye, then it could be a gram-negative bacterial infection. Fish naturally have a translucent bubble over their eyes so be careful in this diagnosis.
How did it get there?
Like many fungus infections, it is caused by stress which in turn is caused by poor water quality, fluctuating temperatures or a change in tank.
Treatment
If your fish is exhibiting the white film over it's eyes, Copper sulfate, or Forma-Green can be used. If you suspect the gram-negative bacterium, Kanamycin Sulfate, Gentamycin Sulfate or TMP Sulfa can be used.
Prevention
Keeping the water clean and temperature steady as well as the use of aquarium salt will help to keep your fish stress free."
Pentru poze si alte boli : http://splendidbettas.webs.com/commondiseases.htm
"QUESTION: This fish has what looks like "yellowish" crystals on top of it's eye in the very center. Not covering the entire eye... It is raised about 1/16th or more from the surface of the outside of the eye. I have treated with Melafix & Furan-2. I cut short the treatment of Furan-2 due to the fact that i didn't have a proper hospital tank, and the fish couldn't move around much..... Nothing seemed to change the appearance of what's on the eye. Help...
Thanks for your input...
http://0.tqn.com/w/experts/Fish-1472/20
ckfish.jpg
Kris
ANSWER: Hi,
Its an abrasive eye fungus, linked to poor water conditions or the wrong water conditions."
http://en.allexperts.com/q/Fish-1472/20
k-lace.htm
Initial ai mei au aratat ca in primul caz si apoi ca in al doilea.
Am facut si un scurt filmulet, nu foarte clar dar in care se poate observa problema.
Am inceput joi tratamentu cu JBL Ektol Cristal, care teoretic vindeca Saprolegnia Fungus, cu care se pare ca ma confrunt.
P.S. Am scris aceste randuri pentru ca nu am mai intalnit aceasta problema la alti colegi pana acum in speranta ca va ajuta si pe altcineva pe viitor(va urez sa nu aveti parte). 
Editat de ady vladutz (2012-02-18 11:07)
Se pare ca tratamentul nu are nici un efect.
Fac un schimb de apa azi si mai repet o data tratamentul.
Am ajuns la concluzia ca este mai multa munca si este mai scump tratamentul decat achizitia unor pesti noi.
Si cu toate astea, mi-e mila de ei si nu stiu ce sa fac. Nu pot sa ii eutanasiez, si nici nu pot aduce alti pesti in acvariu de frica sa nu ii contaminez.
Am 150L de apa si 2 pesti....
Cateva poze de la schimbul de apa de aseara, nu foarte clare(facute cu telefonul)
Si sticla acvariului o cureti dupa ce repeti tratamentul?
Succes cu micutii suferinzi! ![]()
Am facut pozele inaintea schimbului de apa.
Am sifonat substratul si am mai scos din valisneria. Am zis sa nu fac poze cu impuritati plutind prin apa.
Aseara am mai studiat pestii de aproape....parca s-ar fi tratat, dar ochii sunt pierduti.
Imi pare ca nu mai au corneea si se stafidesc, dar nu cred ca mai este infectie.
Mai repet totusi tratamentul o data, dupa care urmeaza o replantare a acvariului in intentia de stabilizare.
Nu stiu ce sa fac cu pestii...
Zilele trecute am pierdut laetecarele...
Se mai intampla omule , nu putem sa avem totul sub control .In acvariile noastre se intampla lucruri pe care nu reusim sa le controlam oricat ne-am stradui . Mie de pilda mi-a murit sae la o pana de curent de 36 ore desi am facut tot ce mi-a stat in putinta la vremea respectiva...
Sa nu credeti ca acest acvariu nu mai exista....
Foarte resuist acest set-up!, imi place ca arata foarte natural 
Pozele de ieri au fost un fel de desert......
Nu am mai postat de mult pentru ca nu prea aveam ce...nu ca acum as avea cu ce sa ma laud.
Modificari majore nu au aparut in acvariu.
Pentru ca mi se parea lumina putina chir si pentru plantele easy pe care le am , am evitat sa sa mai suplimentez lumina cu inca un neon(mai facem si economie) si am cumparat 2 reflectoare JBL solar reflect. Au costat cam cat curentul consumat intr-un an dar zic eu ca au meritat. Diferenta este oarecum evidenta in ceea ce priveste intensitatea luminii.
Vietuitoare.....am si eu ca toata lumea... melci maidanezi
Dar am inceput sa gasesc doar cochiliile...se pare ca cele 2 anentome isi fac treaba
Da...se mai vad urme de bba. am curatat cat s-au putut dar a mai ramas ceva si de samanta.
Am rezolvat-o in mare si cu algele(staghorn, BBA) care au disparut in ultima vreme mai am ceva probleme doar cu alge verzi(hair, cladophora). Cu toate astea am inceput sa dozez easy carbo. Unde am injectat local au inceput sa moara si algele verzi desii stiam ca easy carbo nu are efect impotriva lor. Mai testez in continuare....sa vedem cum merge treaba.
O dovada ca are efect:algele au inceput sa se albeasca si sa dispara.
In mare acvariul arata cam asa:
A..era sa uit...nu am terminat de prezentat vietuitoarele. Am cumparat 6 exemplare de carnigela marthae....am reusit sa aclimatizez doar unul 

Si pentru ca am pierdut perechea de laetacara, nu am putut sa renunt si mi-am cumparat altii. Am cumparat 2 perechi la distanta de timp de o saptama si cea de-a doua pereche a decedat in 2 zile. Am incercat sa ii impac dar a fost suficient o zi sa fiu la munca si am ramas cu o pereche. Nu am inteles initial de ce prima pereche era asa violenta(am crezut chiar ca am ramas cu doi masculi).
Am aflat totsui acum cateva zile cand am gasit pe o bucata de lemn cateva icre. Nu ma asteptam avand in vedere ca sunt destul de mititei. Supriza si mai mare a fost cand din icre au inceput sa apara codite. Chiar a fost o surpriza ca nu au mancat icrele si au avut grija de ele.
Cateva poze cu inculpatii.
Si un clip facut ieri de dimineata.
Aseara am asistat la o scena neplacuta.....pestii se ciondaneau, am fost sigur ca unul din ei a mancat puii.
Mare mi-a fost mirarea de dimineata cand puii au aparut din nou.
Editat de ady vladutz (2012-05-06 12:28)
Aseara au iesit micutii la plimbare
Felicitările mele bunicule ![]()
Multumesc!
Ma faci sa ma simt batran
)
Ma faci sa ma simt batran
)
Hai tataie lasa vrajeala, sa-ti traiasca nepotii 
Ultimul clip facut ieri...se pare ca au ramas tot mai putini pui. Cred ca parintii ii pierd printre plante.
Chiar daca nu raman cu niciunul e o experienta care o capata perechea, mai ales ca sunt la prima ponta.
Sunt multumit ca au ajuns cu ei si pana aici.
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj