1

Subiect: Desert land

buna tuturor,am de gand sa incep un nou acvariu,special pentru creveti si ceva pesti mici de card compatibili cu crevetii
acvariu de dimensiuni 100x40x30 sticla 6mm un volum brut 120l,nu-l doresc inalt deoarece crevetilor le trebuie o suprafata cat mai intinsa,si nu neaparat inalta,la inaltimea asta e buna sticla de 6mm
iluminarea 2x30w t8 m-am gandit,un filtru undeva la 800-1200l/h
ceva substrat negru(aici doresc cateva sfaturi,si de unde as putea cumpara de pe internet,dar nu foarte scump)
plante: ceva plante de mijloc,care nu-s pretentioase si nici nu cresc mari,moss cat de mult,si eventual in spate ceva plante gen valisneia sa acopere spatele acvariului,sau voi face un fundal natural cu o plasuta cu ochiuri mici,4,5mm si in ea moss,sa iasa prin acele gaurele si sa aibe un suport
probabil 2,3 pietre nu rotunde ca cele de rau,ci ceva mai acutite,gen pietre de munte,stanca
ce creveti credeti ca as putea tine?inafara de red cherry mai merge ceva?dar sa-i pot si inmultii
astept sfaturi,pareri

Editat de alynn (2011-10-29 07:13)

ignoranta doare cel mai tare:)

2

Re: Desert land

ceva sugestii pentru creveti,substrat?

Editat de alynn (2011-09-01 08:02)

3

nimeni?

4

Ca substrat e bine intotdeauna sa folosesti ceva inchis la culoare . Eu personal folosesc un substrat maro inchis de la Aquatic Nature Ferti soil. Costa undeva la 140 ron 5L sau ADA Amazonia , pretul cam tot pe acolo. Exista si alte tipuri de substrat mai ieftin , mai ales ca vrei sa ai plante putin pretentioase. Niste creveti buni pentru inceput ar fi Red Cherry ,care fac un contrast frumos cu substratul inchis la culoare de care ti-am vorbit. Ma pot completa sau corecta cei care au mai multa experienta in domeniu. Ape limpezi !

5

am creveti sakura..cred ca o sa-i bag pe aia...in privinta substratului n-am gasit nimica inchis la culoare..asa ca o sa iau ceva de culoare crem

6

Te-ai pus pe treaba colegu Alynn !!! Sper sa reusesti ce ti-ai propus .

Editat de clau_74 (2011-09-09 20:49)

Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face.Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

7

Este ok si culoarea crem daca vrei sa folosesti. Sa ai grija totusi sa fie o culoare cat mai aproape de ceva natural ca sa dea bine si "la ochi" wink .

Asteptam poze. Spor la treaba!

8

acvariul e comandat,pe marti e gata,sticla de 8mm am folosit pana la urma,pentru ca am facut o inaltime mai mare,deci dimensiunile finale vor fi 100x40x40 total 160L

9

[imagine forum acvarii de vis]

acest tip de substrat voi folosi si eu

10

ca pesti m-am gandit sa bag Copper Tetra Hasemania nana sau Tanichthys micagemmae (Vietnamese Minnow),voi ce ziceti de acesti pesti?

Ce filtru vrei sa iti iei ? extern sau intern ? La filtru extern ai grija ca iti trage crevetii, mai ales puii, eu saptamanal desfac filtru extern si scot 15-20 de pui de creveti.

Satul de Romania !!!

12

inca nu stiu exact ce filtru voi pune, dar oricum voi pune ceva material cu ochiuri mici pe locul de tragere

eu nu pun sita fina pentru ca nu mai trage asa bine resturile si are debit destul de mic, este nu aquael minikani 80 si un pic cam mic pentru acvariu meu de 126, mai am unul intern. PS. Nu e cam mare acvariul pentru creveti ? eu abia ii vad pe ai mei si sunt aproape 100

Editat de Edisonjohn86 (2011-09-11 12:44)

Satul de Romania !!!

14

o sa bag si un card de pesti...pai se vor inmultii,am deja 5 femele cu oua,la prima serie...si vreo 40 de adolescenti:)

15

daca gasesc microrasbora galaxy o sa bag din acestia

16

daca gasesc microrasbora galaxy o sa bag din acestia

17

dupa 1luna si ceva de la startare

18

daca vrei sa inmultesti galaxi si crevetii trebui sa renunti la ancistrusi si daca poti sa mai adaugi inca de 2x mai mult moss vei avea o reusita  fish-thumbsup
ma refer pe fundul acvariului nu la perete

Editat de pasi_une (2011-10-28 19:42)

19

reusesc sa inmultesc ambele specii cu 4 ancistrusi in acvariu,am deja 12 alevini pescuti din acvariu si 2 dintre ei deja inoata in alt bazin

20

cam greu cu plantele dupa "o luna si ceva" ar prinde bine o aditie de co2 la moss
iar in privinta ancistrusilor sa spunem ca ai avut noroc ca icrele sa ajunga in tufele de plante si nu pe substrat  fish-biggrin

Editat de pasi_une (2011-10-28 21:38)