1

Subiect: alge ciclide

am un acvariu de 180 l cu ciclide.
am si un lampa uv.
ma enerveaza ca am alge pe fundalul 3D.
nu stiu cum sa scap de ele.mi s-a inverzit decorul
am 2 neoane t8.
Astept un sfat.

2

Re: alge ciclide

Cum, nu te asteptai la asa ceva? Eu vad ceva normal in faptul ca s-au depus alge. Putem insa, sa  intarziem sau sau sa incetinim ritmul depunerii algelor printr-o filtrare biologica buna, curentii apei, o lampa UV folosita dupa specificatiile producatorului in ceea ce priveste debitul, controlul si alegerea  iluminatului, cantitatea de hrana administrata pestilor, reimprospatarea cu apa proaspata si stabilitatea pH-ului (chiar daca vorbim aici de un acvariu cu ciclide, bacteriile sunt stramosii primitivi ai plantelor).

3

zi mi ce sa fac pe pasi.

4

am un filtru extern ehein ecce pro 600 / ora
am o lampa UV AQUA MEDUC UV 9 W.
ACVARIU E LUAT DIN HOBAH 180L
SI IN EL AM 2 NEAOANE T8 DE 15W
iN ACVARIU AM FUNDAT 3 D CARE ESTE PLIN DE VERDEATA.
CE POT SA FAC ?

5

Problema nr. 1: filtrarea insuficienta ca debit. Eu nu as monta un asemenea filtru nici intr-un plantat, dar mai ales intr-un acvariu cu ciclide unde nisipul este rascolit si plimbat de colo-n-colo.
A doua chestie: cat timp tii lumina aprinsa pe zi? Lumina solara bate cumva pe acvariu?
A treia chestiune: acvariul este ciclat?
Faci periodic (saptamanal) schimburi de apa, 1/4 din volumul acvariului??
Lampa aceea UV nu va face minuni daca nu vei respecta ceea ce am scris mai sus, parerea mea. Mai intai cauta cauza, informeaza-te si inlatur-o. Degeaba te vei chinui sa-l cureti si sa-l speli, ca vei revenii la aceleasi probleme. Ataseaza si o poza.
Cei mai experimentati in acvarii cu ciclide iti vor sari probabil in ajutor, dar abc-ul acvaristicii are aceiasi baza.

Editat de bitanu (2011-09-05 19:56)

gpo A scris:

am un acvariu de 180 l cu ciclide.
am si un lampa uv.
ma enerveaza ca am alge pe fundalul 3D.
nu stiu cum sa scap de ele.mi s-a inverzit decorul

Salut, nu ai spus ce ciclide ai, ca daca ai ciclide africane, atunci iti mai cumperi niste mbune, si partial ai rezolvat problema, astia find pesti mancatori de alge big_smile. Doar ca ai un acvariu de doar 180 litri, ceea ce este foarte putin pentru ciclide africane...
PS: Iubitorii ciclidelor africane asteapta cu nerabdare asezarea algelor pe decor, ca pestii sa se apuce de "pascut" wink

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!