ok, multumesc de sfaturi...
Am facut o vizita unei rude care avea ceva butuci de vie scosi din primavara si erau uitati in dosul casei, mi-am ales 2 cioate, acum sa vad cu fiertul cu sare, sa caut o oala mai stricata si mai mare pentru ca ma astept sa iasa culoare si sa se pateze oala, ieri am trecut prin cora si am vazut ca o oala mai mare costa cam 50-100 lei asa ca mai bine dau sfoara in tara si dintre toate neamurile/cunostintele mele, e imposibil sa nu gaseasca cineva o oala mai veche in care sa fierb vita de vie...
Despre butuci, pot spune ca sunt oarecum uscati, dupa ce ii fierb presupun ca or sa ia apa si nu o sa am probleme cu scufundarea. Am sa pun si poze in decursul procesului ca sa fac treaba mai clara pentru cei ca mine care sunt la primul lemn pentru acvariu DIY...
Mai am o intrebare legat de curatarea mecanica... in momentul decojirii ca sa evit peria de sarma care ar lasa zgarieturi vizibile merge sa folosesc o periuta de dinti? sau o alta perie din plastic? sau burete din sarma sau ce altceva se recomanda?
Un aspect care ar fi bine de stiut - in general vita de vie inchide apa la culoare? Adica dupa ce voi fi terminat pasii aia cu fierberea si uscarea, tot o sa mai elimine ceva din el lemnul ?
Si inca ceva... care este durata de viata a unei astfel de buturugi de vita de vie? Banuiesc ca la un moment dat o sa trebuiasca scoasa si inlocuita, imi pun problema putrezirii lemnului in timp, de fapt asta vreau sa stiu - cei care aveti radacini de vita de vie in acvarii, de cat timp le aveti si cum le intretineti/curatati.
Scuze pentru textul voluminos, multumesc anticipat pentru rabdare si astept sa contribuiti cu raspunsuri nu doar pentru mine, ci si pentru ceilalti acvaristi interesati de acest subiect.