Subiect: lumina insuficienta

am schimbat capacul acvariului: acum am 1x18w Osram 865 cu reflector in fata si 1x18w Sylvania Grolux in spate .
Acvariul are aprox 45L(30cm h), fertilizare zilnica + Easycarbo si CO2 de la bomba
Inca nu am destula lumina? plantele nu vor sa scoata bule de O2 asta inseamna ca nu realizeaza fotosinteza cum trebuie.
Care ar fi problema in acvariul meu?
http://img844.imageshack.us/img844/1760/26102011010.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img94.imageshack.us/img94/4666/26102011006.jpg

Re: lumina insuficienta

guppymaster A scris:

am schimbat capacul acvariului: acum am 1x18w Osram 865 cu reflector in fata si 1x18w Sylvania Grolux in spate .
Acvariul are aprox 45L(30cm h), fertilizare zilnica + Easycarbo si CO2 de la bomba
Inca nu am destula lumina? plantele nu vor sa scoata bule de O2 asta inseamna ca nu realizeaza fotosinteza cum trebuie.
Care ar fi problema in acvariul meu?
http://img844.imageshack.us/img844/1760/26102011010.jpg

http://img94.imageshack.us/img94/4666/26102011006.jpg

Ca plantele tale nu "perleaza" nu inseamna deloc ca nu  realizeaza fontesinteza cum trebuie, crede-ma nu trebuie sa-ti perleze plantele ca lor sa le mearga bine!
Uite aici o explicatie foarte buna:

Baracuda A scris:

Am mai spus si cu alte ocazii, acest pearling nu trebuie sa devina o obsesie, cu atit mai mult, cu cit el exista in orice acvariu plantat, numai ca, la intensitati mici, nu este perceput de ochiul uman.
   Pearlingul este materializarea fenomenului de fotosinteza, in cadrul caruia plantele consuma CO2 si elibereaza O2. Fenomenul se observa intr-un acvariu foarte bine echilibrat, intr-o apa limpede, a carei parametri sint foarte aproape de ideal, in situatia in care aditia de CO2 si iluminarea sint la un nivel optim.
   Fenomenul este observabil cu usurinta, in cazul plantelor cu tesut (frunze) fin, care nu atinge densitate mare: Elodea, Vallisneria, Egeria, Rotala, Hydrocotyle, etc. Daca se va taia o frunza sau tulpina la astfel de plante, se pot observa usor bulele de oxigen. In cazul plantelor cu tesut dens, puternic (Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Eichhornia, Hygrophila, unele varietati de Ludwigia, etc., fenomenul este aproape imposibil de observat.
   A nu se confunda cu ce se intimpla dupa schimbul de apa, cind in acvariu, pina si peretii de sticla si decorul "perleaza" fals, bulele respective fiind de fapt aerul rezultat din agitatia si amestecul apei. Nu putini acvaristi prezinta acest fenomen drept pearling, cu rea intentie, pentru a se lauda nemeritat!

ok Multumesc mult!
M-am mai linistit acum...

guppy, nu te linisti! daca scopul tau este sa iti perleze plantele, trebuie sa mergi inainte. mie mi-a luat 5 luni, iar satisfactia a fost mare. ce inseamna fertilizare zilnica? cu ce fertilizezi si ce valori ai la no3, po4 si fe?

Pescar hoinar

Credema ca si eu imi doresc nespus sa imi perleze plantele.Nu am teste decat de gH si pH:(
Fertilizez zilnic cu 2ml PPs-Pro si 2ml micro(trace mix) si 1ml Easycarbo
Schimb de apa 10L saptamanal
pH-6
gH cred ca 3..ieri am testat pentru prima data

6

Frumos acvariu , si cred ca te-ai molipsit de frumos de la Pazvante ! hmm
Am un acvariu asemanator dar doua tuburi de 18 W , la mine s-au dovedit a fi prea mult , incep algele ...
Cu fertilizarea am o dilema . Cine ti-a recomandat la volumul de apa , cite 2 ml ?

--- pe undeva in Rahova ---

Mircea G A scris:

Am un acvariu asemanator dar doua tuburi de 18 W , la mine s-au dovedit a fi prea mult , incep algele ...
Cu fertilizarea am o dilema . Cine ti-a recomandat la volumul de apa , cite 2 ml ?

pai pana cum puneam cate 1.5ml..iar dupa ce am adaugat mai multa lumina am marit si doza de fertilizanti pentru a nu avea plantele de suferit si pentru a evita aparitia algelor
Tie iti perleaza plantele? shark-biggrin

8

Acvariul tau arata foarte bine, este curat, imaginea este clara si plantele par sanatoase. Radu ti-a explicat foarte clar care este treaba cu perlarea.

9

guppymaster A scris:
Mircea G A scris:

pai pana cum puneam cate 1.5ml..iar dupa ce am adaugat mai multa lumina am marit si doza de fertilizanti pentru a nu avea plantele de suferit si pentru a evita aparitia algelor
Tie iti perleaza plantele? shark-biggrin

Nici n-am indraznit sa sper ! Eu fertilizez doar cite 1 ml . Cert este ca nici n-am urmarit ...
Intersant asta : " dupa ce am adaugat mai multa lumina am marit si doza de fertilizanti pentru a nu avea plantele de suferit si pentru a evita aparitia algelor " .
Este un sfat autorizat , sau la intuitie ?

--- pe undeva in Rahova ---

pai este vorba de acel triunghi:)
odata ce cresti lumia ..automat cresti si fertilizarea si CO2
acest lucru l-am citit cred ca tot pe un forum dar nu mai stiu exact unde