1

Subiect: ce bec sa folosesc

salutare am de curand un acvariu de 80x80x40 de 256 itri si nu am capac la el vreau sa improvizez o lampa cu agrafa care sa se prinda pe sticla 1 2 3 cate trebuie si nu stiu ce bec sa folosesc.
   Ma intereseaza sa se vada pestii frumos deoarece nu am plante nici substrat si nu am de gand sa bag.
   Acdtualmente am 5 discusi intr-un acvariu steri; fara lumina

2

Re: ce bec sa folosesc

Doar lumina iti lipseste la noul acvariu pentru discusi?

3

Ancistrus A scris:

Salut, ce acvariu ai tu acolo este foarte atipic, iar daca am inteles eu bine ai si lungimea si inaltimea la fel... iar la inaltimea aia, plantele care cresc la nivelul substratului vor avea de suferit, neajungand foarte multa lumina la ele (aici ma refer iluminarea cu tuburi de neon). Este un acvariu foarte greu de curatat (incearca sa bagi mana in el, ca si cum ai avea de umblat la substrat), deci daca ai posibilitatea mai bine incearca sa-ti achizitionezi alt acvariu, sau sa-ti faci singur unu.

Are lungimea egala cu latimea, inaltimea este 40....oricum aiurea'n tramvai!

Editat de pelly67 (2011-10-28 19:01)

4

Oricum la doar 40 inaltimea, mi se pare cam mica pentru un acvariu cu discusi, chiar steril fiind, sunt pesti de talie mare. Poate "mergea" si un 40 dar macar sa fi fost mai mare lungimea, 120 era mai elegant, si ca aspect si ca spatiu de inot.

Editat de pelly67 (2011-10-28 19:21)

5

ce masa de sufragerie faceam din el  big_smile
dar totusi cuburile ce inaltime au ? alea in care se tin perechile  wink

6

sacuraba A scris:

Ma intereseaza sa se vada pestii frumos deoarece nu am plante nici substrat si nu am de gand sa bag.
   Acdtualmente am 5 discusi intr-un acvariu steri; fara lumina

ce varietate de discusi ai ?

7

Daca discutam doar de lumina in sine, tuburi neon, Power Glo de exemplu,2 buc 18W

8

cred ca nu m-am facut inteles acvariul meu are lungime 80 cm latime 40 cm inaltime 80 cm. Am rezolvat cu neonul am un neon albastru marin si da bine tare la pesti. Promit ca o sa revin cu poze

9

sacuraba A scris:

cred ca nu m-am facut inteles acvariul meu are lungime 80 cm latime 40 cm inaltime 80 cm. Am rezolvat cu neonul am un neon albastru marin si da bine tare la pesti. Promit ca o sa revin cu poze

Nu amigo, nu te-ai facut inteles pentru ca ai dat informatii eronate in privinta dimensiunilor acvariului. 

,,80x80x40,,  ???

Cat despre topic, consider ca Narcis ti-a dat raspunsul cel mai bun.