![[imagine forum acvarii de vis]](http://www.acvariidevis.ro/forum/uploads/2011_11/oodionioza1_b.jpg)
mirceajifcu A scris:Baracuda A scris:Stai linistit ca se incearca in continuare desfiintarea ta ca pescar!
M-ai omorit de tot, pina la urma, cum ai facut tratamentul, nu am inteles nimic, ori in acvariul spital, ori in acvariul comunitar?
Tratamentul l-am facut in acvariul comunitar. Un "profesionist" de la shop mi-a recomandat sa scot pestii
in acvariu carantina, lucru pe care nu l-am facut evident, am oprit doar filtrul extern si l-am lasat pe cel intern (pt filtrare mecanica) si apoi i-am inlocuit vata si am pus pe el JBL Filter Start. Cert e ca temperatura ridicata nu a ajutat. Probabil radacina de Ichtyo ce m-a invadat sa fi fost importata din tarile calde:lol:.
Inteleg ca a ramas un loc, unde temperatura ridicata nu a ajuns? Locul a fost filtrul extern? Daca da, nu mai comentez, daca nu, imi cer scuze pentru neintelegere!
Importanta in tratarea unei boli este identificarea corecta a bolii, in cazul acesta poate fi vorba despre Oodinium, care se aseamana vizual cu Ichthyophthirius, dar parazitii sint mai mici. Atasez o poza, in care se vede parazitul Oodinium limneticum, foarte asemanator cu Ichthyophthirius.
Cind ai spus "radacina de Ichtyo", cred ca ai vrut sa spui "tulpina"!? 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!