Subiect: Dozare CO2?

Buna seara,

Am o nelamurire in ceea ce priveste dozarea CO2ului in acvariu, si anume la 180l de apa merg cu o bula de CO2 pe secunda.

Programul la sistemul de CO2 il am setat la fel cu programul de iuminare a acvariului (10 ore/zi).

Este ok 1 bula CO2/sec sau sa maresc frecventa?

Multumesc anticipat  noroc

2

Re: Dozare CO2?

Daca este vorba despre acvariul cu discusi( felicitari pentru cum arata shark-thumbsup ) unde ai doar cateva plante din gama easy, nu inteleg pentru ce vrei sa bagi asa de mult CO2?....sau poate este pentru noul proiect (cel cu geamul oglinda)?

Este vorba despre bazinul cu discusi Pelly. Sa inteleg ca tresa mai scad frecventza?  omfg

4

Eu am un juwel ca al tau de 180 si am 2 "roabe" de plante tinute cu o "bomba" cu drojdie. Cred ca frecventa bulelor este undeva de ....1 / 4 secunde, cum arata poti verifica, sa-ti faci o parere. CO2 la 1 bula/sec este bun pentru acvariile plantate, la tine nu prea este cazul.

Nush ce spun.... 2-3 bule mi se pare cam mult. Mai astept pareri sa vedem poate ajungem la un rezultat  shark-thumbsup

6

Cantitatea de Co2 din apa depinde de mai multi factori: ph, kh, modul de dizolvare, gradul de agitatie a apei, cantitatea, calitatea si durata iluminarii, gradul de plantare. Acum nu stiu tu ce urmaresti sa faci in acel acvariu. 1 bula/sec este ok....intrebarea mea este pentru ce?

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

Am optat sa introduc CO2 in acvariu deoarece aveam probleme cu cresterea si calitatea plantelor. Am 2 saptamani de cand merg cu CO2 si deja este o diferenta enorma intre cum erau plantele mele si cum sunt acum.

8

Inseamna ca dozarea pe care ai facut-o pina acum este cea corecta.

Asa am fost sfatuit... dar ma gandesc ca in timp sa nu apara probleme.

Sa cumpar un ph controller sau un test de co2 permanent?

Uitate sa sectiunea "Alge" sa ity faci o parere despre ce am in acvariu.

Multumesc de sfaturi.

10

Testul de co2 este inutil, dupa parerea mea. Un ph controler este o unealta fara de care nu-mi inchipui nici un acvariu care se doreste a fi aspectuos.

Multumesc de sfat Bobi, imi voi achizitiona un ph controller cat de curand.