Subiect: Un nou inceput, Oscari.

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

M-am gandit sa ii iau de mici ca sa ma bucur de ei. Asa ca am mers in MAXI PET din militari (am sunat in prealabil) si am luat 3 Oscari, 2 negri, tigre si unu albinos. Am mai luat un peste care se numeste Toxotes jaculator si din cate am inteles dupa, este pentru apa salmastra si inca nu am o solutie pentru el.
Acvariu de 150L, momentan micut pentru 3 Oscari dar apelam la un upgrade daca depasesc 20 de cm fiecare. Pe langa oscari mai am un Pleco de 15-20 de cm, face parte din vechea garda. Filtre, am doua, unul mai puternic, care nu stiu exact cum se numeste ca nu mai am cutia, dar are debit de 1000L pe ora, si inca un Aquael care are in jur de 800 de L pe ora, amandoua sunt pe burete, nu am si filtru extern, dar intentionez sa iau. Ca decor, am o piatra de prin Poiana Brasov care a trecut testul cu otetul, si un lemn caruia nu ii gasesc locul prin acvariu. Un background destul de potrivit zic eu, pentru acest tip de acvariu. Plante, canci, tinand cont ca o sa imi creasca Oscarii si n-o sa mai am parte de ele.
Pestisorii sunt la bactopur pana maine, fiecare in acvariul lui, astept parerile voastre legat de arcas, daca sa il introduc in acvariu sau nu, tinand cont ca eu adaug o lingura de sare gronjoasa (omoara anumite bacterii si nu afecteaza pestii) . Si legat de lemn, nu prea ii gasesc locul potrivit.

Oscar

2 Editat de Ancistrus (2011-12-15 03:03)

Re: Un nou inceput, Oscari.

Nu mai baga sare la oscari, sunt pesti de apa moale / acida, iar tu o lingura de sare cum o calculezi, o lingura la acvariu sau o lingura la 10 litri? Sare se baga 1 lingurita de sare la 100 litri, pentru prevenirea intoxicarii pestilor cu NO2 (nitrit).
   Piatra + backgroundul personal nu mi se par deloc potrivite unui acvariu cu oscari, poate unui acvariu cu ciclide africane.
   Iti trebuie neaparat filtrare biologica, deci ar trebui sa faci un efort si sa cumperi un filtru extern in care sa bagi material filtrant biologic dedicat, gen Sera Siporax.