1

Subiect: Buturuga "mucegaita"

Salutare,
M-am lovit de o problema ciudata:
Sambata am facut un nou acvariu in care am introdus 3 buturugi tratate de mine dintre care azi dimineata am observata ca una dintre ele pur si simplu a dezvoltat pe toata suprafata un fel de floare de mucegai albicios gros de  2-3 mm.
Mentionez ca buturugile au fost tratate identic si daca nu ma insel sunt chiar din aceasi planta ( vita de vie)
S-a lovit cineva de aceasta situatie pana acum? Si daca da cum a rezolvat?

P.S. Imediat ce am posibilitatea o sa atasez si o fotografie.

Re: Buturuga "mucegaita"

Da, este ceva normal daca nu a fost bagata in acvariu de ceva timp sau deloc. Nu este nicio problema, pentru asta este nevoie de niste melci pomaceea sau ancistrusi . Sau cu timpul va disparea si singura dar daca ti se pare ca este urata foloseste melcii sau pestii . Bafta !

ACVARIU 112 L-Kribi,Sterbai
ACVARIU 45 L-Creveti,Boraras,Endleri
REEF  65 L

3

salut,
si eu am vaut problema asta cand am cumparat din magazin o radacina, am viert la ea cam 6-8 ore si la o zi a aparut acea chestie albicioasa care a disparut cam dupa o saptamana, poate ajutata si de ancistrusi.

The woman- not every monster live in the wild

4

Acum acvariul este la ciclare asa ca pana o sa bag orice vietate o sa mai dureze si ma gandam sa nu se amplifice aceasta chestie ...

brutusanf A scris:

pentru asta este nevoie de niste melci pomaceea

Ti-a spus colegul brutusanf mai sus sa bagi melci Pomacea, sunt buni si ca productie de amoniac pe perioada ciclarii wink

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

6

OK, diseara ii bag pe baieti la treaba.

7

Technics A scris:

...si vei pierde timpul ! Ia un furtun si trage acea mizga . Mai repede si mai simplu nu se poate .

--- pe undeva in Rahova ---

Mircea G A scris:
Technics A scris:

...si vei pierde timpul ! Ia un furtun si trage acea mizga . Mai repede si mai simplu nu se poate .

Gandeste-te cat poate fi de complexa o buturuga, si cu ce mai pot ajuta Pomacea acum pe perioada ciclarii.

9

Ancistrus A scris:
Mircea G A scris:
Technics A scris:

Gandeste-te cat poate fi de complexa o buturuga, si cu ce mai pot ajuta Pomacea acum pe perioada ciclarii.

"Time is money" dl. Ancistrus, totul trebuie sa se intimple cit mai rapid, cu putinta! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

10

Mazga de care spuneam s-a extins in tot acvariul, pe plante, buturugi ( pe care intre timp le-am scos si le-am spalat) chiar si pe cei 4 melci pomaceea pe care i-am bagat in acvariu.
Pare ca se inmulteste in continuare sau cel putin nu da semne ca s-ar diminua.
Ce este de facut?

11

Fa niste poze .

REEF  65 L

12

brutusanf A scris:

Fa niste poze .

Ok, o sa fac imediat ce ajung acasa.

13

Asteptam !

REEF  65 L

La fel am patit si eu cu o buturuga de vita-de-vie pe care am taiat-o , am fiert-o si am bagat-o in acvariu impreuna cu altele mai vechi (uscate) pe care nu le mai bagasem niciodata in acvariu insa doar asta a facut o depunere albicioasa . Este posibil sa fie taiata prea de curand . La mine nu s-a extins in tot acvariul . Asteptam pozele .

Editat de MariusMinu (2011-12-23 18:50)

15

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Iata si cateva fotografii.

16

Asta nu este vita de vie . Cel putin eu asa vad . Din lemn ca asta am si eu doua buturugi . La inceput sunt alb galbui dupa care se innegresc in timp . Nici ale mele nu au fost tratate, am avut si eu mucegaiul asta dar in cantitati foarte mici. Eu zic totusi sa bagi  colonii de bacterii si vei scapa, schimba apa de cateva ori .

REEF  65 L

17

Eu am scapat de "chestia" aia in doua zile. Ma rog, era vorba de un cub de 40l in care aveam pomacea...

Diferenta dintre adulti si copii? Pretul jucariilor!
0742140792

18

Este vita de vie sigur.
Am inceput sa schimb apa 50% am adaugat si sare o lingura la 15-20 litri si maine o sa pun si bacterii.
Sper sa scap de chestia asta cat mai curand, este foarte inestetica.

19

Am mai observat ca pe incalzitor pe traseul rezistentei nu este nici un pic de mazga, oare temperatura are un rol important in diminuarea acelei "chestii" ?
In acvariu sunt 25 grade.

20

Mazga aia este o cianobacterie care apare in acvariile noi si dispare de la sine. Sau dupa cum ti-am mai spus poti baga Pomacea, ei mai consuma din ea.

Technics A scris:

Am inceput sa schimb apa 50% am adaugat si sare o lingura la 15-20 litri si maine o sa pun si bacterii.

Daca ai bagat sare in apa vei omora bacteriile care urmeaza sa le bagi wink