Subiect: Acvariu de 200l

Buna, dupa cum stiti cu toti am un acvariu de 60l plantat si as vrea sa trec pe unul mai mare, tot plantat, facut ca la carte fish-cool  dar as avea niste intrebari:
1.Ce dimemeniuni mi-ati recomaanda momentan am 3 optiuni:
                                    -100L 45l 45h(cm)
                                    -100L 40l 45h(cm)
                                    -100L 40l 40h(cm)
2.Suportul acvariului din ce pal trebuie sa fie facut de 1,8 cm,2,5 sau mai gros la 200l si cu intarituri pe mijloc
3.Ce substrat mi-ati recomanda sa pun natur,cuartz,negru,jbl manado si substrat fertilizant binenteles
4.Ce neoane mi-ati recomanda T5 sau T8 si de care datimi exemple ce ar trebui sa pun ceva bun pentru plante si lumina sa fie undeva la 0.7-0.9w/l(si la neoane adaug reflector de sigur)
5.Ar fi neaparat un filtru extern pot merge pe un filtru intern cu debit mai mare si bun datimi ceva exemple va rog
Astept raspunsuri la intrebarile de mai sus  smoke  smoke  smoke  fish-biggrin

2

Re: Acvariu de 200l

Pentru ca astepti raspunsuri in loc sa le cauti, o sa-ti sintetizez cateva lucruri pe care le-am asimilat pana acum:

Inaltimea ar fi factorul cel mai important la acvariu deoarece conteaza cand vrei sa umbli in el sau sa faci curat. Cu cat mai inalt cu atat mai greu de intretinut.

Daca planuiesti sa-ti iei plante mari cred ca vrei sa fie mai inalt, daca nu, vezi mai sus.

Suportul trebuie sa fie dintr-un material cat mai rigid, nu vrei sa flambeze sub greutatea acvariului si sa-ti crape sticla. Daca iti iei acvariu cu fundul mai gros sau dublat nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji despre grosimea pal-ului.  Sau poti dubla blatul de pal de sub acvariu ca sa fii sigur.

La partea cu substratul iti recomand sa te interesezi, e greu sa faci schimbari dupa ce ai pus apa in acvariu, ceva mai inchis la culoare da mai bine, eu regret acum alegerea unui substrat deschis la culoare. Cat despre partea fertilizanta, ai optiuni si dupa. Eu am luat JBL Kugeln Balls pt. ca nu am folosit substrat fertilizant deloc. Nu stiam de el cand m-am apucat sa-mi fac acvariul.

T5 sau T8, tine de cat de inalt e acvariul, T5 poate produce lumina mai intensa si patrunde mai adanc in apa fata de T8. Iar intra in rol inaltimea bazinului. Al meu are 45Cm inaltime si T8 nu prea razbate. Are 80Cm lungime deci tuburi mai capabile de 18W T8 nu pot sa pun.

Un filtru extern e mai bun decat unul intern din considerente de capacitate, debit si usurinta in curatare. E si mult mai flexibil cand vine vorba de mediile filtrante. Daca te tine buzunarul baga extern. Eu tocmai ce mi-am luat azi un Tetratec EX700. Astept acum sa vad cum se diferentiaza de fostul filtru intern.

Bafta si asteapta si pareri mai avizate ca a mea.  shark-thumbsup

Multumesc, am cautat si eu raspunsuri dar nu prea am gasit,mai astept raspunsurile voastre shark-thumbsup

4

Pop Remus A scris:

Multumesc, am cautat si eu raspunsuri dar nu prea am gasit,mai astept raspunsurile voastre shark-thumbsup

Remus, cea mai buna conduita din partea ta, ar fi sa mai astepti citeva luni, sa mai inveti cite ceva despre acvaristica si de-abia cind vei stapini macar notiunile de baza, sa te lansezi in noul proiect.
   Te rog inca o data, fii constient, ca nu toata lumea s-a lasat impresionata de Echinodorusii tai, care perleaza dupa schimbul de apa si de Cabomba care infloreste la tine in acvariu (ai cumparat-o deja imbobocita). Nivelul cunostintelor tale este inca foarte scazut si daca demarezi noul proiect, vei avea multe greutati, greu de surmontat prin mijloace proprii, iar cheltuielile, in mare parte, vor fi nejustificate. Te rog eu, mai ai rabdare, n-o sa-ti para rau!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Buna, stati linistit ca nu lansez inca noul proiect decat mai incolo, si nu numai echinodorusi perleaza am mai spus si celalalte plante, si nu perleaza la schimbul de apa  perleaza dupa 1-2 ore de la aprinderea luminii lol si cabomba aceea nu am cumparato imbobocita cand am cumparato nu avea nici un boboc pe ea fish-biggrin
Poate ca dumneavoastra credeti ca nu stiu esentialul despre acvaristica si etc. dar asta nu inseamna ca daca am doar 13 ani nu pot stii destule despre acvaristica, in fiecare zi citesc de pe inernet si ma uit pe youtube la filmulete cu alte acvarii sa ma inspir, sunt pasionat de cand eram mic despre pesti si acvarii, si noul proiect il voi lansa abia anul viitor cred please  doamne ajuta sa mearga bine
PS:nu inteleg de ce spuneti ca echinodorusii perleaza la schimbul de apa? nici nu perleaza atunci smoke  fish-biggrin
Mult noroc,domnule Baracuda fish-biggrin

Editat de Pop Remus (2011-12-22 14:42)

6

Fie cum zici tu Remus! Dupa parerea mea, simplul fapt ca nici nu te-ai apucat de noul proiect si deja ai umplut o pagina cu intrebari, spune multe dar faci cum vrei tu si crezi despre tine ce vrei tu, eu cred insa ce vreau eu! Mult succes si tie!
   P.S. Paradoxal, am totusi o mare admiratie pentru tine, esti determinat si perseverent, caracteristici din ce in ce mai rare, la tinerii de virsta ta! applause

7

@Baracuda, asta e o atitudine de numa numa. Va urez succes cu forumul daca asa intampinati un membru al acestei comunitati.

Or fi ele intrebari mestecate si digerate de zeci de ori dar cu atitudinea asta distrugeti in loc sa intretineti, sa nu mai vorbim de evolutie.

Nu iau nici o parte dar agresivitatea asta si exprimarea cu ton superior produce un singur lucru. Nu trebuie sa zic mai mult ca nu am varsta si experienta Dumneavoastra.

O sa mai postez pe aici cand o sa am nivelul celor care-si prezinta lucrarile pentru ca vad ca ele sunt singurele apreciate. Constat ca nivelul meu nu se ridica la nivelul acestui forum. Decat sa ma antrenez intr-un clenci cu Dumneavoastra sau Ancistrus care se crede si el un doamne-doamne. Mai bine ma retrag.

O zi buna!

Ca si sugestie, poate ar fi buna o regula la inregistrare in care sa interziceti participarea indivizilor sub 18 ani. Asa scapati din start de Remus, Dianna si pestebetta care evident sunt o problema.

Multumesc.Cred ca am sa incep noul proiect cam anul viitor deoarece inca nu am bani necesari cam (1700-2300lei) dupa calculul meu cei drept cam mult pentru varsta de 13 ani dang-dang , pret care ar include:acvariu+capac(instalatie neoane completa),butelie de co2 cam de 2-3l cu reductor de presiune si rector co2,flitru extern,suportul acvariui,pesti, plante, substrat si alte accesori necesare acvariului fish-cool  fish-biggrin
PS:De ce sa nu fie voie inregistrarea sub 18 ani si de ce sunt o problema fish-cry  sad , sunt eu mai mic dar nu cred ca am facut un rau nimanui si nici nu vreau sa fac cuiva smile (oricine a fost candva copil, sa nu uite ca nici lui cand era mic nu ii placea sa se ea de el oamenii mari si sa il critice foarte tare neutral )  dar eu nu ma supar shark-thumbsup  plecaciuni

Editat de Pop Remus (2011-12-22 15:39)

9

danielt A scris:

@Baracuda, asta e o atitudine de numa numa. Va urez succes cu forumul daca asa intampinati un membru al acestei comunitati.

Or fi ele intrebari mestecate si digerate de zeci de ori dar cu atitudinea asta distrugeti in loc sa intretineti, sa nu mai vorbim de evolutie.

Nu iau nici o parte dar agresivitatea asta si exprimarea cu ton superior produce un singur lucru. Nu trebuie sa zic mai mult ca nu am varsta si experienta Dumneavoastra.

O sa mai postez pe aici cand o sa am nivelul celor care-si prezinta lucrarile pentru ca vad ca ele sunt singurele apreciate. Constat ca nivelul meu nu se ridica la nivelul acestui forum. Decat sa ma antrenez intr-un clenci cu Dumneavoastra sau Ancistrus care se crede si el un doamne-doamne. Mai bine ma retrag.

O zi buna!

Ca si sugestie, poate ar fi buna o regula la inregistrare in care sa interziceti participarea indivizilor sub 18 ani. Asa scapati din start de Remus, Dianna si pestebetta care evident sunt o problema.

Nu vad care ar fi motivul pentru care v-ati antrena intr-un "clenci" cu mine!
   V-ati spus parerea, o respect (ca nu sunt de acord cu ea, este o alta problema), nu am de gind sa ripostez, in masura in care probabil va asteptati, asa ca... fiecare isi vede de ale lui: eu de nivelul acestui forum, dvs. de ceea ce credeti ca este prioritar in propria activitate.
   Sper ca ati remarcat, m-am facut ca nu observ remarca, precum ca ma cred "doamne-doamne"!

10

Daniel- dupa parerea mea cred ca exagerezi. Sincer nici eu personal nu-l agreez pe Ancistrus, datorita tonului si modului in care se exprima, dar nu pot sa nu iau in calcul valoarea lui ca si acvarist si nivelul de cunostinte tehnice pe care le are. Nu cred ca Radu (Baracuda) a adoptat vreodata tonul agresiv si artagos de care tu faci pomeneala, dar tinarul nostru coleg Remus este intr-adevar la o virsta la care nu poate raspunde cu siguranta la intrebarea "Ce-ti doresti tu de la viata" iar daca maine, sau peste 2 luni aceasta febra a acvaristicii ii va fi trecut investitia lui s=ar duce pe apa simbetei.

Tinere coleg Remus- bugetul pentru viitorul tau proiect este cam mic, fara suparare, daca vrei performanta cu adevarat trebuie sa te gindesti la cel putin dublu. smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

11

Recunosc ca este cam mic am modificat pretul de mai sus, oricum pe parcursul proiectului imi voi mai lua toate cele necesare, ca asa din prima nu pot sa scot 20-25 milioane la varsta de 13 ani bani cash  si ma duc la petshop ,,no dami acvariu ala si sistemul ala de co2 si filtrul ala extern si etc,, lol  lol  le iau pe toate cele necesare dar pe rand  noroc  smile

Editat de Pop Remus (2011-12-22 15:45)

12

Bobi, multumesc pentru sprijin! Sper ca nu vom fi acuzati de infiintarea unei cooperative! lol
   Daca cineva doreste, ca pe acesti copii (si nu numai), sa-i lasam in legea lor si sa ne limitam in a le raspunde la intrebari, fara sa incercam sa le deschidem ochii (e drept uneori mai dur dar asta se intimpla numai cind respectivii o iau razna de tot), sa spuna si asa vom face. E la mintea cocosului, ca ar fi mult mai comod. Ramine sa hotarim, in ce masura atitudinea asta ar fi benefica pentru subiecti in general si pentru nivelul forumului in special.

13

Sarbatori fericite!

Editat de Ancistrus (2011-12-22 15:53)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

14

N-ar fi corect sa-i abandonam Radule, pentru ca asa cum sunt ei inocenti si visatori sunt colegii nostri de forum. Intr-adevar, problemele si intrebarile lor sunt de cele mai multe ori discutate si rasdicutate pe forum dar, poate nu toti cei care se fac membri stiu si sa foloseasca un forum. Eu cred ca pe linga pasiunea comuna care ne leaga de ei este totusi de datoria noastra sa incercam sa-i luminam, sa le spunem cum sta treaba cu adevarat, evident asta doar pentru cei care vor sa auda. Cit despre aliantele pe care le-am putea face, asigur pe oricine citeste aceste rinduri ca singurul cu care voi face vreodata partide si cooperative este ADEVARUL.

REmus- preturile din petshop sunt de cele mai multe ori piperate, mai ales daca iti faci cumparaturile din Romania. Eu te sfatuiesc sa-ti iei un model de acvariu de pe forum (vezi rubrica- prezinta-ti acvariul) si sa incerci sa copiezi de acolo macar partea de hardware.

Ancistrus- fara nici un fel de ironie, La multi ani si tie!

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

15

bobi A scris:

N-ar fi corect sa-i abandonam Radule, pentru ca asa cum sunt ei inocenti si visatori sunt colegii nostri de forum. Intr-adevar, problemele si intrebarile lor sunt de cele mai multe ori discutate si rasdicutate pe forum dar, poate nu toti cei care se fac membri stiu si sa foloseasca un forum. Eu cred ca pe linga pasiunea comuna care ne leaga de ei este totusi de datoria noastra sa incercam sa-i luminam, sa le spunem cum sta treaba cu adevarat, evident asta doar pentru cei care vor sa auda. Cit despre aliantele pe care le-am putea face, asigur pe oricine citeste aceste rinduri ca singurul cu care voi face vreodata partide si cooperative este ADEVARUL.

REmus- preturile din petshop sunt de cele mai multe ori piperate, mai ales daca iti faci cumparaturile din Romania. Eu te sfatuiesc sa-ti iei un model de acvariu de pe forum (vezi rubrica- prezinta-ti acvariul) si sa incerci sa copiezi de acolo macar partea de hardware.

Ancistrus- fara nici un fel de ironie, La multi ani si tie!

Intrebarea mea era retorica (evident ca ai inteles), in masura in care copiii astia merita, prin atitudinea pe care o au pe acest forum, au fost si vor fi ajutati.
   Pentru clarificarea atitudinii mele vis a vis de copiii cu bun simt, ii aduc la cunostinta colegului care face eforturi sa nu intre in "clenciuri" cu mine (realitatea il contrazice si in cadrul altor topicuri), ca pe unii din ei, i-am ajutat chiar si material, daruindu-le anumite produse de acvaristica.
   In ceea ce priveste sanctiunile aplicate unor tineri, de pe acest forum, dezaprobarea manifestata de oponentul meu in devenire, ar trebui redirectionata catre parintii respectivilor, care ori i-au manipulat in mod josnic, ori le permit sa aiba o atitudine neconforma cu societatea de pe acest forum.

16

Se poate inchide shark-thumbsup