1 Editat de mihai2006 (2011-12-28 21:21)

Subiect: Intrebare..guppy

Salutare din nou dragi colegi si La multi ani. noroc

Fiind incepator m-am confruntat cu  o problema.....Acum ceva timp dupa ce am cautat pe forumuri si sitteuri de specialitate ...am constatat ca una dintre femelele de guppy pe care le am ,are pui..Am achizionat de la un magazin o "fatatoare" si am separat femela...dupa ce burta acesteaia a crescut simtitor...chiar am fost uimit ce dimensiuni putea sa aibe..parca vedeam puii in burta..
Astazi venind de la servici ..am gasit femela sarita din acel recipient ( sincer nu stiu cu a sarit de acolo) si moarta in acvariu.
mentionez ca nu a dat nici un semn de boala ..astazi dimineata era ok.

As fi curios..care ar fi putut fi cauza pentru care femela a murit...poate cei mai experimentati in domeniu imi pot oferii cevadetalii....Ca parere personala cred ca femela fie nu a putut naste...fie a fost atacata de ceilalti pesti( desi in acvarii mai sunt tot gupy, molly, platy, sanitari)

Multumesc.

2

Re: Intrebare..guppy

salut
nu a fost atacata de nici un alt peste
nu stiu ce fel de "fatatoare"ai tu, ideea este sa nu fie plina cu apa, sa aibe 2-3 cm deasupra apei si chiar asa poate sa sara, se sperie foarte usor
de murit asa brusc nu imi dau seama doar o parere: ori a fost stresata ori speriata de spatiul mic din fatatoare. Asa am patit si eu cu un xifo si guppa, xifo sarea mereu si amandoi cand ma apropiam de acvariu se speriau si incercau sa iasa.

The woman- not every monster live in the wild

Re: Intrebare..guppy

Modelul de separator pe care il am este precum cel din linkul de mai jos:
http://www.acvamax.ro/popup_image.php?pID=3137
Separatorul era cu aproximat 3 cm deasupra nivelului apei din acvariu si femela o tineam in separator de 4 zile.....si cred ca in urmatoarele 2-3 zile urma sa nasca.
Astazi dimineata la ora 7 totul era in regula in acvariu iar la ora 16 am gasit-o moarta .. fish-cry

Re: Intrebare..guppy

Salut, si eu am patit la fel, am pus femela in fatatoare si am gasito in acvariul comun si nu mai avea burta,a sarit din fatatoare in acvariu in care era fatatoarea si a fatat in acvariu, multa bafta shark-thumbsup

5

Re: Intrebare..guppy

sa nu pui despartitura aia pe jumate-verticala, asa am si eu.
Nu cred ca este tocmai ok sa o tii 4 zile intr-un loc asa mic, cum si tu ai deveni stresat daca te-ar pune cineva intr-o camera de 1/1m

The woman- not every monster live in the wild