1 Editat de cocosamba (2012-01-04 18:52)

Subiect: Acvariul meu

Salutare tuturor!

Dupa aproximativ 3 luni de lupte seculare cu diverse probleme (ciclarea acvariului, realizarea filtrului, diverse boli etc.) am reusit sa pun in functiune acvariul mult dorit.
Constructia lui a fost realizata in intregime de mine dupa cum urmeaza:

1. Am realizat acvariul (am cumparat sticla, silicon si o carte despre acvaristica). Dimensiunile sunt: L=75cm, l=28cm, h=35cm. Volumul este de 73 litri.

http://imageshack.us/photo/my-images/853/p1000949e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/818/p1000950a.jpg/

2. M-am gandit ca ar arata meserias daca ar avea un capac, la fel cum au cele din comert, asa ca m-am apucat de treaba. Am cumparat mdf (un pfl, ceva de genul asta), l-am prelucrat la dimensiuni, l-am vopsit, i-am adaugat butoane de control si o usita de vizitare sus(imi pare rau ca nu am ales una mai mare).

http://imageshack.us/photo/my-images/703/p1000967x.jpg/
Am adaugat in el o cutie de plastic care adaposteste toate cablurile electrice care vin de la neon, incalzitor si filtru). Din aceasta cutie, la exteriorul acvariului, iese un singur cablu care intra in priza.

Am vopsit capacul cu vopsea negru metalizat.

http://imageshack.us/photo/my-images/810/p1000972h.jpg/
Am montat butoanele de control.

http://imageshack.us/photo/my-images/197/p1000958p.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/833/p1000961w.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/220/p1000962u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/338/p1000964u.jpg/

Am montat neonul(initial am avut un neon t5 de 8w, dar l-am schimbat cu unul t8 de 18 w si tot nu mi se pare suficient).

http://imageshack.us/photo/my-images/59/p1010007gz.jpg/

Cam asa arata la final.

http://imageshack.us/photo/my-images/233/p1000979x.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/46/p1000980o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/713/p1000981a.jpg/

Am adaugat guri de ventilatie.

http://imageshack.us/photo/my-images/443/p1010004m.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/26 … 005ml.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/82 … 006el.jpg/

3. Am montat filtrul (un Resun Sp-1100) care a fost ok la inceput, dar avea cateva neajunsuri asa ca a trebuit modificat. In primul rand nu se putea controla debitul lui, asa ca a fost nevoie de o adaptare ''externa'' prin care sa-l potolesc. In al doilea rand cartusul filtrant se murdarea repede (in mai putin de o saptamana) si era de munca cu el + ca era destul de incomod atat pentru mine cat si pentru pestisori sa ''sap'' dupa el. In al treilea rand mie personal nu-mi place ideea de filtru cu cartus intern deoarece, practic, cartusul aduna mizeria intr-un loc, dar ramane tot in acvariu.
Varianta finala a filtrului este urmatoarea: pompa trage apa liber din acvariu (fara un material filtrant in prealabil), o pompeaza printr-un furtun in cartusul filtrant situat in exterior ( un filtru de dedurizare a apei folosit la orice instalatie de pompare a apei) unde este filtrata mecanic (de niste plastice poliedrice, vata perlon) si biologic (de carbune activ), Din acest cartus apa se intoarce prin alt furtun in capatul opus al acvariului, unde, are o presiune ''normala'' si nu deranjeaza nimic.

Poze cu toate segmentele filtrului.

a) pompa resun sp-1100

http://imageshack.us/photo/my-images/444/p10100862.jpg/

b) filtrul extern + fitting-uri + materialul filtrant

http://imageshack.us/photo/my-images/44 … 083oo.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/845/p1010084q.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/32/p1010085g.jpg/

c) evacuarea

http://imageshack.us/photo/my-images/19 … 087ka.jpg/

4. Substratul este format din pietris 4-6 mm, cateva scoici si o decoratiune superba: un vas naufragiat.

5. Plante: comune, nimic special sau pretentios.

http://imageshack.us/photo/my-images/40 … 090ht.jpg/

6. Melci: asasini, de substrat, pomaceea.

7. Cum arata acvariul in prezent(pestisorii au primit cadou de sarbatori un hranitor automat si un background cu corali).

http://imageshack.us/photo/my-images/521/p1010091o.jpg/

8. ''Locatarii'': guppy, molly, platty, zebre, neoni, endleri, xipho.

http://imageshack.us/photo/my-images/535/p1010064b.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/85 … 047um.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/p1010009oi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/81 … 010qz.jpg/

9. Acvariul principal gazduieste pestii maturi, dar a fost nevoie si de un acvariu secundar, mai mic(L=50 cm, l=25 cm, h=35 cm), pentru pui si tineret.

http://imageshack.us/photo/my-images/19 … 092af.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/20 … 093aw.jpg/

Astept parerile si sugestiile voastre!

2 Editat de cocosamba (2012-01-04 18:58)

Re: Acvariul meu

Am incercat sa inserez imaginile cu [img ], dar nu m-am descurcat.

Rog un moderator sa ma ajute.

3

Re: Acvariul meu

Te iert, pentru ca esti nou pe forum, mi-au amortit degetele sa-ti fac toate link-urile active. Pe viitor, invata sa ti le faci singur, te rog.
   Cam lunga, greoaie si greu de urmarit prezentarea! Era demna de un acvariu cu mult mai multe pretentii.
   Din lectura am retinut citeva lucruri: mai ai enorm de citit si de invatat, esti indragostit de improvizatii de dragul improvizatiilor, nu ai inteles pe deplin principul de functionare al unor accesorii, ai ales total gresit materialul pentru capac si... mai ai enorm de citit si de invatat!
   In rest... bine ca ai venit! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

4 Editat de danielt (2012-01-04 19:09)

Re: Acvariul meu

Bun venit!

5 Editat de Pop Remus (2012-01-04 19:53)

Re: Acvariul meu

Salut si bine ai venit :sok  smile In primul rand am vazut ca iti ti acvariile pe pervazul geamului si ca sa nu faci alge ai pus bakround in spate,dar am o intrebare nu se incalzeste prea mult apa din acvariu de la razele solare, mai demult am avut si eu un acvariu mai micut si l-am pus pe pervazul geamului si o data am bagat mana in acvariu si apa era calda de doamne feri cum s-a incalzit de la razele solare, bine ca nu mi-au murit tozi pesti. tu cum procedezi? :smoke
Si mai vad intr-o poze un acvariu micut cam de 1 l in care ai o moly neagra si o guppy, acolo le pui sa fete nu?, dar vad ca acvariul este pus pe calorifer, cum mentii temperatura constanta,nu se incalzeste apa prea tare de la calorifer? :smoke Si incearca sa iei acea barcuta care ai spus tu ca este superba,un acvariu natural si frumos nu vezi in el decat pietre,sau crengute,nu scafandri si corabi,scoate barcuta si scoicile acelea deoarece acelea sunt pentru acvariile marine si pune mai degraba ceva pietre,credema v-a arata mult mai bine, si bakroundul acela cu corali este pt. acvariile cu apa sarata dar si acolo cel mai intalnit este cel albastru,incearca sa pui si tu de preferabil intr-o singura culoare:alb,negru,albastru,etc.

6

Re: Acvariul meu

Salut si bine ai venit. :sok

7 Editat de cocosamba (2012-01-04 20:05)

Re: Acvariul meu

Pop Remus - In acvariile mari nu se incalzeste excesiv apa de la razele solare. Daca opresc incalzitorul temperatura apei devine temperatura camerei, adica aproximativ 22 de grade.

Nu tin acvariul mic (fatatoarea) pe calorifer. Era acolo in momentul pozei pentru ca umblam la ceva in locul in care sta de obicei.

Bine v-am gasit!

Baracuda - Multumesc pentru imagini!

Re: Acvariul meu

Ok mersi de raspuns smile

Re: Acvariul meu

Pop Remus A scris:

In primul rand am vazut ca iti ti acvariile pe pervazul geamului si ca sa nu faci alge ai pus bakround in spate,dar am o intrebare nu se incalzeste prea mult apa din acvariu de la razele solare, mai demult am avut si eu un acvariu mai micut si l-am pus pe pervazul geamului si o data am bagat mana in acvariu si apa era calda de doamne feri cum s-a incalzit de la razele solare, bine ca nu mi-au murit tozi pesti.

cocosamba A scris:

Pop Remus - In acvariile mari nu se incalzeste excesiv apa de la razele solare. Daca opresc incalzitorul temperatura apei devine temperatura camerei, adica aproximativ 22 de grade.

   Bine ai venit Florin!
   Remus are dreptate cu ce a spus mai sus, el nu s-a referit doar la perioada de iarna... pe perioada verii vei avea mari probleme cu temperatura in acvariile de pe pervaz.

10

Re: Acvariul meu

Ancistrus - O sa fac tot posibilul ca sa mut acvariile de acolo. Problema e spatiul. Momentan pervazul ala e singurul loc liber din camera.

Re: Acvariul meu

Bine ai venit !  :fok

12

Re: Acvariul meu

Radule nu-ti pierde energia, omul e mai greu de strunit decit lupii tineri ai forumului...crede-ma pe cuvint.

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

13

Re: Acvariul meu

Pop Remus A scris:

Salut si bine ai venit :sok  smile
scoate barcuta si scoicile acelea deoarece acelea sunt pentru acvariile marine...

Dar ce domn' Remus n-ai mai vazut barcute scufundate in apa dulce?  roll Avem o gramada pe Dunare. Lasand gluma la o parte, eu nu zic nici sa lase barca, nici s-o scoata. Pana la urma poate ca asta vrea dansul sa fie tema acvariului.
In legatura cu culoarea colantului, cu pozitia acvariului care pare sa fie in raza soarelui la vara imi dau si eu aceeasi parere ca si colegul Remus.
Capacul, cu toate ca este destul de frumos lucrat, nu va fi si fiabil. Il vor umfla vaporii de apa cu toata aerisirea ta.
Principiul filtrului pare ok; pari sa fi instalator sau ceva in genul asta.

14

Re: Acvariul meu

macaz - Nu sunt instalator sau altceva de genul asta.

15

Re: Acvariul meu

Imi cer scuze pentru tonul oarecum dur al mesajului meu anterior dar eram exasperat de manevrele pe care trebuia sa le fac, urmarind textul alternativ cu deschiderea pozelor. A fost plictisitor si obositor si de aceea probabil mi-am cam pierdut cumpatul. Am rugamintea, ca de acum inainte sa pui pozele in cadrul posturilor, fara trimiteri si link-uri, in felul asta ne va fi mult mai usor sa urmarim si sa-ti dam sfaturile de care ai nevoie.
   Colegul "macaz" nu cred ca a vrut sa te jigneasca prin supozitia referitoare la meseria ta si oricum, dupa parerea mea, a fi instalator nu este nicio rusine, dimpotriva in hobby-ul acesta ar fi un mare avantaj.
   Spor la "modificari" si asteptam vesti!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

16

Re: Acvariul meu

Baracuda - Multumesc inca o data!

Nu m-a jignit colegul macaz. A facut o presupunere, iar eu i-am raspuns.

Nu-i nici o problema.