Subiect: I acvariu

buna,
ne-am hotara ca ar fi cazul sa ne luam si noi un acavriu (sa nu mai pierdem ore in sir langa unul atunci cand il vedem prin magazine/cabinete etc) .. pana aici a fost partea usoara.. de aici urmeaza greul ; cautand pe net am obs acvariu cu apa sarata vs apa dulce .... diferite dimensiuni - cred ca cele de 60 -65 de L sunt cele mai potrivite; cu sau fara tot felul de echipamente... apoi am gasit forumul acesta si am zis ca ar fi cazul sa va intrebam pe voi... ce trebuie sa luam si in fct de ce.. etc....
multumim frumos

Re: I acvariu

Bine ai venit Adri!
   Vad ca vorbesti la plural, despre cine este vorba? big_smile
   In primul rand trebuie sa te gandesti la ce loc disponibil ai in casa, si ce finante dispui cand vrei sa cumperi un acvariu, mai bine pune o poza de pe net cam cum ti-ai dori sa arate acvariul care vrei sa-l cumperi.
   Nu te gandi la acvariile de apa sarata acum la inceput fish-thumbsup

Editat de Ancistrus (2012-01-21 10:53)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

Re: I acvariu

Salutare strumfitzo si bine ai venit! Recomandat pentru un incepator este un acvariu intre 60-120l. Mai mic de atat se numeste nano si pentru asa ceva iti trebuie experienta ca se destabilizeaza foarte usor.
Inainte sa te pui pe cumparat, pune-te sa citesti cum e cu ciclatul acvariului, adica perioada aia de la inceput cand acvariul si filtrele sunt noi si amenajezi acvariul si il lasi sa mearga doar cu niste melci in el pana testele de apa iti spun ca e ciclat si apoi te apuci sa bagi incet pesti. Pentru inceput poti cumpara teste 5 in 1 sau teste de ph si nitrati, mai tarziu cand iti vei da seama cum merg treburile, vei completa cu alte teste.
Sa ai grija sa nu il suprapopulezi, mania oricarui incepator, sa alegi specii compatibile intre ele, nu sa cumperi pe culori tot cate doi, mascul si femela ca intr-o poveste cu "si-au trait pana la adanci batraneti" si sa NU asculti sfaturile vanzatorilor din shopuri. 90% din ei sunt niste imbecili sau sarlatani care vor sa isi vanda pur si simplu marfa. Intrebi pe forum, mergi informata in shop  si cumperi pur si simplu.
Ce am uitat eu , vor completa colegii cu siguranta! Spor la citit si apoi cumparat!