1

Subiect: Acvariu nou problema ciclare

Salutare,

De o saptamana am achizitionat un acvariu Dennerle nano cube de 60L brut. Mai aveam inca 4 acvarii mai mici pe care le-am desfintat pentru a-l instala pe aceasta.

Am folosit filtrele (3 Dennerle eckfilter + 1 Eheim Aquaball 130) din acvariile mici si apa 50% restul completand cu apa proaspata tratata cu biotopol.

Substratul este nou si are compozitia urmatoare:

- 2-4cm grosime pietris granulatie 2-4mm din Hornbach
- 1-2cm amestec de un 1kg Dennerle DeponitMix (atat am mai avut la dispozitie) cu JBL Kugeln Balls si Tetra Initial Sticks.
- 3-8cm ADA Soil Malaya

Am crezut ca acvariul va porni din mers cu ciclarea si nu va fi o problema dar dupa 4 zile de la startare apa a devenit albicioasa. Masurand nivelul nitratilor am descoperit ca au un nivel aprox de 0,10mg/l

Poate cineva sa explice de ce s-a intamplat asta? In teorie ar fi trebuit sa am fluctuatii mult mai mici mai ales ca toate 4 filtrele sunt instalatate.

2

Re: Acvariu nou problema ciclare

De la inceput iti spun ca sunt incepator,insa am avut si eu aceeasi problema daca nu ma insel tot cam dupa 4 zile. La mine a trecut de la sine,apa avea o culoare alb-laptoasa...insa ma repet,dupa alte 2 zile (aprox) si-a revenit.

Re: Acvariu nou problema ciclare

Salut .banuiesc ca ai vrut sa scrii "nitriti" , deci la no2 - 0,1 nu ai de ce sa iti faci griji , poate de la 0,3 in sus , apa este albicioasa de la bacteriile care au fost deranjate de schimbare , posibil si de la schimbul masiv de apa .In 2-3 zile apa se va limpezi . :fok

4

Re: Acvariu nou problema ciclare

O sa fac masuratori maine ca acu' ma palmuieste o sticla de vin. Testarea apei am facut-o miercuri si sunt cam incurcat ca am masurat apa in ambele acvarii si nu mi-am notat. Sunt dezordonat din fire si am dat cu bata in balta.

Maine testez din nou ca lumea si vad unde stau cu nitritii. Nelamurirea mea era de ce s-a intamplat asta. Am mai facut schimb de apa masiv in acvariul mare si nu a aparut apa albicioasa.

Filtrele sunt scoase din acvarii stabile.

5

Re: Acvariu nou problema ciclare

Eu am patit asta dupa ce am rascolit prins substrat incercand sa bag niste plante (plasticaraie)...unii au spus ca am "deranjat" anumite bacterii..

6

Re: Acvariu nou problema ciclare

In principiu nu ar trebui sa ai probleme daca ai facut doar ce ai scris mai sus. Ar trebui sa se limpezeasca in cateva zile.
Numai sa nu fi spalat filtrele inainte si sa fi omorat bacteriile.