1

Subiect: acvariu mic,probleme mari! help please.

Buna! Am si eu un mic acvariu de 15l,primit cadou.il ador dar nu stiu ce sa-i mai fac pentru a avea o apa limpede si curata.recunosc,am facut cateva greseli cum ar fi am scoici in acvariu. :stupid probabil ii o problema si ca am o planta de plastic in ciuda faptului ca-i cumparata de la un magazin de specialitate?am avut o perioada de ciclare pret de 2 saptamani fara pesti,dar apa a devenit alburie.am schimbat apa din acvariu, am bagat pestisorii si am adaugat aqua safe, dar degeaba.am folosit si biowater la un al 3 lea schimb total de apa,si acelas rezultat.istoria sa repetat! am si un termometru in apa care ii setat la 24 de grade...va trimit si niste poze, pt a observa exact cum arata acvariul meu la ora actuala...va rog ajutor! :fcry .va multumesc anticipat!

2 Editat de danielt (2012-01-28 19:59)

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Acvariul nu este ciclat, si daca vei continua cu schimburile de apa masive nici nu se va cicla vreodata.

Desi nu ai specificat, din poze am numarat 8 pesti. Banuiesc ca mai ai 1-2 pe langa ce se poate vedea.

Pt. 15L sunt multi pesti. Si sunt cu mult peste pt. un acvariu neciclat. Pestii tai produc prea mult amoniac incat sa fie procesat de bacterii.

Citeste articolul asta si vei intelege unde ai gresit.

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Bine ai venit pe forumul nostru.
Pe langa ce a spus colegul iti recomand sa scoti acele scoici din acvariu, iti schimba in rau parametrii apei.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

4

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Bine ai venit!
Din cate am inteles ai facut schimb total de apa si alte schimburi masive. Acvariul e ca si cand ar fi la ciclat doar ca ar pesti in el.
Neaparat scoate scoicile. Planta de plastic nu va influenta in nici un fel parametri apei, doar ca din punct de vedere estetic e incomparabila cu plantele naturale.
Dupa ce se tine la ciclat acvariul 3 saptamani se schimba cate 30% din apa pe saptamana. Niciodata nu schimbi toata apa!
La ciclare sper ca ai lasat filtrul si incalzitorul mergand pentru ca altfel nu are cum sa se cicleze acvariul.
Pietrisul a fost spalat bine inainte sa-l pui in acvariu (pana iese apa curata)? Ca daca nu si pietrisul iti albeste apa pe langa faptul ca acvariul nu este ciclat.
Buretele de la filtru il speli o data pe saptamana foarte putin cu apa calduta ca daca il speli mult sau in apa fierbinte omori bacteriile si iar deciclezi acvariul.
Apa sa o lasi intr-un vas descoperit 24 de ore inainte sa o pui in acvariu. Nu o fierbi si nici nu o pui direct de la robinet.

5

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Daca imi permiteti sa fac ceva completari,filtrul acela nu stiu ce efect are  nu imi pot da seama ce mediu  de filtrare are dar a-r fi bine sa i-l schimbi cu unul intern care sa recircule maximum 200 l/h cu reglaj de debit,coboara acvariul de pe tava aceea daca vad bine pentru ca exista riscul sa se sparga fundul,i-ar buretele de la filtru se spala in cei 20-30% de apa care se scoate saptamanal ,dupa ce ai terminat cu ciclarea bineinteles care este de minim 4 saptamani timp in care nu s-e fac schimburi de apa ,incearca sa plantezi acvariul cu plante naturale si cum au spus si colegii scoate scoicile pentru ca ridica duritatea apei si din punct de vedere estetic nu s-e potrivesc intr-un acvariu cu apa dulce,pesti ii introduci in acvariu dupa ce ciclarea s-a terminat,eventual incearca cu 2-3 melci pomaceea,sper ca am putut s-a m-a fac folositor,cu respect pentru voi Cyp :sok

Sa fii OM ii lucru mare!!!

6

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Va multumesc pt sprijinul acordat! da, intradevar am mai mult de 8 pesti in acvariu.mai exact vreo 12 pestisori.acvariul meu nu sta pe o tava  tongue  e pe un dulapior in care tinem dvdurile. .am sa scot scoicile din apa in cel mai scurt timp avand in vedere ca dauneaza micului meu colt de rai.am spalat f bine pietrisul inainte de al utiliza,si de fiecare data cand am schimbat apa l-am spalat in cateva ape la robinet.deasemenea cand am ciclat apa a functionata atat pompa cat si termometrul.acuma problema filtrului! considerati ca trebuie schimbat? pot sa te ajut cu cateva detalii cand spui ca nu stii ce mediu de filtrare are?inca ceva, daca filtru acesta nu face fata, nu inteleg de ce se vinde asa? in fine o dilema personala,scz. acuma am fost sfatuita sa schimb din nou toata apa si sa spal bine pietricelele. apoi sa introduc in acvariu numa pietricelele, apa la o temperatura de 24 gr aprox, sa introduc pestii in acvariu, sa pun dozajul de aquasafe si biowater,apoi sa nu mai umblu la el decat saptamanal schimband 10% din apa.mai am o intrebare,si anume daca vreau sa adaug ulterior obiecte decorative cum sunt pietrele acelea speciale de acvariu, cum se procedeaza? multumesc anticipat! apropo am deja 2 pestisori alpinisti, daca te referi la cei acre curata vitrina in interiorul acvariului :s)

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Ana24 A scris:

in fine o dilema personala,scz. acuma am fost sfatuita sa schimb din nou toata apa si sa spal bine pietricelele. apoi sa introduc in acvariu numa pietricelele, apa la o temperatura de 24 gr aprox, sa introduc pestii in acvariu, sa pun dozajul de aquasafe si biowater,apoi sa nu mai umblu la el decat saptamanal schimband 10%

   @danielt ti-a recomandat sa citesti un articol:

danielt A scris:

Citeste articolul asta si vei intelege unde ai gresit.

   Daca-l citeai stiai cam ce sa faci, mai ales ca nu se spala nisipul/pietrisul, sau cum si la ce perioada faci schimburile de apa, cum cureti filtrul etc.

8

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

pot face un setup la acvariu? in ce consta un setup? ce pot face cu pestii care ii am la ora actuala in timpul acesta? help!

9

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

un setup e un aranjament al acvariului la un moment dat, respectiv al substratului, a plantelor, etc. incearca sa privesti acvariul ca si un tot unitar format din bazin, substrat, filtrare, lumina, apa, pesti...sper ca m-ai inteles. smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

10

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Acvariul este .........dragut. Nu este un acvariu in adevaratul sens al cuvantului, dar.........e un cadou interesant si scump. Nu cred ca ai scris corect 15 lit. Eu zic ca are 25 lit.  Daca o sa bagi o mare adunare de pesti, "filtrul" ala nu o sa faca fata. Am vazut pe youtube niste setup-uri dragute la cest acvariu facut de Hagen (Fluval Chi "Let the Energy Flow")  big_smile . Daca o sa citesti ce ti-au zis si ce ti-au dat de citit colegii o sa ai si apa limpede.
Era sa uit.........iti trebuie si multa rabdare.

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

11

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

De ce tot amagiti oamenii care inca nu stiu prea multe in acest domeniu? Munca, nervi si bani irosite inutil!

Acvariul in forma actuala nu are nicio sansa sa devina altceva decat un cimitir pt vietuitoare. poti sa ii pui si mama sistemelor de fltrare, la ce volum are nu o sa ai niciun rezultat.

Ce poti sa faci in asemenea volum si intr-un asemenea fomat este ori sa pastrezi 1 betta, ori sa il populezi cu creveti. Atat.

12

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Va multumesc mult pt raspunsuri.domnule ciprian,va apreciez sinceritatea,deasemenea si domnului bitanu!considerati ca e doar un asa zis acvariu gol.imi spune cineva pas cu pas ce sa fac? vreau sa iasa ceva dar cu ajutorul unor oameni care se pricep cu adevarat.
BGD46,iti multumesc pt aprecierea modelului de acvariu.imi intra 15l si ceva de apa masurati.am citit articolul, dar vreau ceva concret pt capacitatea asta mica de acvariu.exact cum a spus domnul bogdan, ori un betta ori creveti.nu ma condamnati prea mult,dar vreau un raspuns concret,nu generalitati.mulumesc si lui bobi ca mi-a deschis ochii ce-i un setup.astept cu mare interes raspunsurile dumneavoastra!

13 Editat de Ancistrus (2012-01-29 18:14)

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Concret: Tu nu poti stabiliza (din punct de vedere biologic) un acvariu asa mic. Cumpara-ti unul de 60 litri wink

14 Editat de ciprian01 (2012-01-30 00:12)

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Draga domnisoara Ana (suna naspa, nu...?)!
Sa revenim.
1. Nu ma mai lua cu ,,omnu',,!
2. Hotaraste-te ce anume vrei sa ai. Pesti sau acvariu mic. Le poti avea pe amandoua dc mai faci/cumperi un acvariu mai mare.
3. In cel mic as pune creveti. Un betta te-ar tenta sa mai bagi inca un peste...
4. As lua cateva crengute mai subtirele, un substrat mai fin, ceva moss si cativa creveti. Nu ai nevoie de lumina pretentioasa.

P.S.
Personal nu sunt adeptul solutiilor ,,impaturite,, si a sugestiilor voalate.
Acvariile sunt de 2 feluri: faine sau ingrozitoare. Al tau nu e fain. dar il poti face!

15

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

RASP pt. CIPRIAN: Suna naspa ai dreptate  big_smile . ok, nu te mai domnesc smile) .vreau sa am un acvariu mic cu pestisori :sevil .acvariul meu este ingrozitor, dar va deveni frumos ! am sa revin cu poze pt a demostra asta  :scool .
RASP pt BITANU: am sa-ti urmez sfaturile,si pana la urma va iesi ceva frumos.nu ma supar indiferent de ceea ce-mi sugerati atata timp cat vorbiti in cunostinta de cauza !
Va multumesc din suflet pt ajutorul acordat! va doresc numa bine! voi reveni cu poze pt a va arata ca nu v-ati pierdut timpul cu mine  ^:)^

16

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

bitanu A scris:

Iti voi raspunde sincer si nu o lua in nume de rau,. Ana, vrei ca cineva sa te indrume pas cu pas? Asa ceva vei gasi doar de la un incepator, ca si tine. Daca vei cauta informatii din paginile oricaruri forum de specialitate din Romania, sigur vei gasi raspunsurile. De ce crezi ca, mai toti, ii sfatuim pe cei nou veniti sa citeasca mult inainte de a tasta tot cei trece prin cap, transformand forumul intr-un chat banal. Asa ca, i-a la studiat fiecare sectiune a forumului in parte, si mai apoi cauta-ti un model de urmat. Daca faci asta, sigur iti vei schimba intreaga viziune despre acvaristica si vei afla cu ce ,,se mananca,, . Succes!


Da domnule dar vezi tu, citesti cat citesti, iei decizii si vine unul ca tine si spune ca pietrisul e prea subtire dupa ce acvariul e pornit.

Ce a fost mai intai? Intrebarea sau raspunsul? Ofofof, aroganta asta. Ia-te de mana cu Baracudele si dansati dansul morunului ca va potriviti.

17

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Daniel, ce rost are sa fii ironic si sa ataci pe cineva cind persoana nu e de fata si n-are nici o treaba cu topicul asta? Cui foloseste asta? Noii noastre colege?

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

18

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Nici comentariul lui bitanu nu foloseste. Ma gandeam ca e timpul sa-l informeze cineva ca mai bine isi vede de treaba decat sa foloseasca atat de multe cuvinte pentru a nu spune nimic. Drept e ca de multe ori foloseste mai putine cuvinte pentru acelasi scop, a fost mai darnic cu Ana smile

19

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

danielt A scris:
bitanu A scris:

Iti voi raspunde sincer si nu o lua in nume de rau,. Ana, vrei ca cineva sa te indrume pas cu pas? Asa ceva vei gasi doar de la un incepator, ca si tine. Daca vei cauta informatii din paginile oricaruri forum de specialitate din Romania, sigur vei gasi raspunsurile. De ce crezi ca, mai toti, ii sfatuim pe cei nou veniti sa citeasca mult inainte de a tasta tot cei trece prin cap, transformand forumul intr-un chat banal. Asa ca, i-a la studiat fiecare sectiune a forumului in parte, si mai apoi cauta-ti un model de urmat. Daca faci asta, sigur iti vei schimba intreaga viziune despre acvaristica si vei afla cu ce ,,se mananca,, . Succes!


Da domnule dar vezi tu, citesti cat citesti, iei decizii si vine unul ca tine si spune ca pietrisul e prea subtire dupa ce acvariul e pornit.

Ce a fost mai intai? Intrebarea sau raspunsul? Ofofof, aroganta asta. Ia-te de mana cu Baracudele si dansati dansul morunului ca va potriviti.


Daniel : Sa sti ca sunt citiva acvaristi pe acest forum (si pe altele) pe ale caror sfaturi poti pune baza, iar colegul bitanu este unul dintre ei. Dovada e propriul lui acvariu, dar sa sti ca sunt putini cei care vor avea timpul, rabdarea si disponibilitatea sa explice unui incepator pas cu pas ce trebuie facut intr-o anumita situatie, asa cum am facut eu cu tine. Sper ca iti amintesti....Iar aluziile la persoana lui Radu chiar nu-si au locul

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

20 Editat de danielt (2012-01-30 03:41)

Re: acvariu mic,probleme mari! help please.

Bobi, sa ne intelegem. Nu am pus niciodata la indoiala experienta si dedicatia pentru acvaristica a nimanui, nici pe a incepatorului nici pe a expertului. Eu ma leg doar de atitudinea condescenta si aroganta.

Nici eu nu am tot timpul chef sa ma bag intr-o discutie sau sa dau sfaturi (atat cat ma pricep sau nu). Dar cand n-am chef nu ma bag. Decat sa zic ca mai bine se apuca de altceva in loc sa chinuie niste animale care nu au de ales.

Nu te mira faptul ca discutiile astea apar numai in subiecte deschise de incepatori?

Asta e tot si cu asta inchid alt derapaj.